Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη, μέρα συνεδρίασης του Eurogroup

1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝ ΤΟ 4Ο ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΥΡΙΖΑ = ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ

Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη, μέρα συνεδρίασης του Eurogroup

Συναδέλφισσα και συνάδελφε, αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η διαμόρφωση του νέου πακέτου μέτρων, το περίφημο κλείσιμο της αξιολόγησης, η Συγκυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ για ακόμα μια φορά θα συνεχίσει το έργο των προκατόχων της. Επί της ουσίας παζαρεύει ένα ακόμα Μνημόνιο, το 4ο και όπως και τα προηγούμενα και αυτό θα έχει μέτρα που όμως δεν είναι μέτρα για όλους, είναι βαρίδια που θα προστεθούν στις πλάτες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, είναι λογαριασμός που και πάλι εμείς θα πληρώσουμε και αντεργατικοί νόμοι σαν αυτούς που χρησιμοποιούν οι εργοδότες μας στα αντεργατικά τους χτυπήματα εναντίων μας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας,

με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης.

Έχουν συμφωνήσει:

  •         Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
  •         Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
  •         Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
  •         Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
  •         Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
  •         Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

Συνάδελφοι, λένε για αφορολόγητο στα €6000, αυτό σημαίνει μείωση στο μισθό για όποιον εργαζόμενο αμείβεται με €430 και πάνω, και είναι μείωση που έρχεται να προστεθεί και στις προηγούμενες μειώσεις. Είναι ακόμα νωπή η γεύση από τις επιπτώσεις που έφερε και το «ασφαλιστικό» ,δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος, από τότε που τελικά σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και εμείς επωμιστήκαμε από μειώσεις στο μισθό μέχρι και την αύξηση τη δυσκολίας στο να πληρώσουμε τα αναγκαία για διαβίωση. Μόλις το Γενάρη ενσωματώθηκαν οι τελευταίες αυξήσεις σε αγαθά του παραπάνω εκτρώματος, που είναι και αυτό παιδί μιας κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτή τη φορά.

Στην προσπάθεια τους να μας χρυσώσουν το χάπι, προσπαθούν να εξαπατήσουν και με τη συζήτηση για τα αντίμετρα, δεν μπορεί όμως κανείς να κρύψει ότι και αυτά δεν θα είναι για τους εργαζόμενους, η ίδια η λογική τους ξεπερνάει. Τα αντίμετρα πρέπει να τα ορίσουμε εμείς, όχι μόνο να μην τους αφήσουμε να μας επιβαρύνουν και με άλλα μέτρα αλλά να διεκδικήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ότι χρειαζόμαστε για μια ζωή που να ανταποκρίνεται στο 2017. Γιατί τα δικαιούμαστε και μας τα κλέβουν. Να διεκδικήσουμε Συλλογικές συμβάσεις, κλαδική και επιχειρησιακή μέσα από τα Σωματείο μας στην εταιρεία και το ΣΕΤΗΠ στον κλάδο.

Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής. Όλα ανατρέπονται, αν ξεσηκωθείς!

Είναι ανάγκη σου και όλων μας, να κάνεις το βήμα που θα σε βάλει στον αγώνα, εκεί θα συναντηθούμε όλοι μαζί και θα απαιτήσουμε αυτά που μας αξίζουν. Για να έχουν αντίκρισμα οι θυσίες που έχουμε κάνει στα χρόνια της κρίσης και συνολικά, οφείλουμε να παλέψουμε για να πληρώσουν το λογαριασμό αυτοί που μας ξεζούμισαν. Αυτή η πάλη παίρνει σάρκα και οστά από τα Σωματεία που Συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ. Ο ταξικός πόλος είναι εδώ δυνατός και αταλάντευτος. Η μαζικότητα κάθε συλλαλητηρίου κάθε κινητοποίησης κρίνει και το μέγεθος του αποτελέσματος.

OΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ

Στην Αθήνα 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια