ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ

1η ΜΑΗ 10:00π.μ. στο Σύνταγμα

Την 1η του Μάη τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, δίνουμε το σύνθημα της ανατροπής της εκμετάλλευσης της τάξη μας, τόσο δυνατά και δυναμικά ώστε να φτάσει ως τους νεκρούς της τάξης μας. Το 1886 στο Σικάγο οι εργάτες απαίτησαν να δουλεύουν 8 ώρες, οι εκμεταλλευτές τους, χρησιμοποίησαν τους κρατικούς μηχανισμούς τους και τους αιματοκύλησαν. Το 2017 οι εργαζόμενοι έχουμε απολέσει δικαιώματα, που είχαν σφραγιστεί με αγώνες και το αίμα των πρωτοπόρων αγωνιστών, στο όνομα της κρίσης, του χρέους, της ανάπτυξης. Δηλαδή ότι φέρνει ο αυτοσκοπός για κέρδος και οι ανταγωνισμοί των καπιταλιστών.

Αυτές τις μέρες γίνεται και πάλι μια προσπάθεια από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο να χρυσώσουν το χάπι στο λαό. Ακούσαμε για αντίμετρα, ακούμε για πρωτογενή πλεονάσματα, να βάλουμε πάλι πλάτη για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Στο βωμό του κλεισίματος της αξιολόγησης, έχουν συμφωνήσει να προσθέσουν και άλλα μέτρα, που σημαίνει ότι και πάλι θα βάλουν χέρι στην τσέπη μας, παρότι και τώρα δεν τα βγάζουμε πέρα, μας περιμένουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Στα 9 χρόνια της κρίσης το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι το μόνο που ισχύει και θα συνεχίσουμε να το λέμε όσο συνεχίζει αυτή η κατάσταση. Υπάρχει όμως και ο δρόμος του αγώνα, μέσα από τα σωματεία, τις ταξικές δυνάμεις, με ξεκάθαρο στόχο την κάλυψη των αναγκών του λαού και όχι του κεφαλαίου.

Κάθε φορά που μιλούσαν για κρίσιμη διαπραγμάτευση οι κυβερνώντες -και οι σημερινοί και οι προηγούμενοι- ο λαός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, φορτωμένος με νέα δυσβάσταχτα βάρη. Το χρέος δεν αφορά το λαό, αφορά τις πολύμορφες επιδοτήσεις προς τους βιομηχάνους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, αφορά τις παροχές που δίνονταν στο μεγάλο κεφάλαιο από τις φοροαπαλλαγές μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το χρέος δεν δημιουργήθηκε από τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.  Ακόμα και αυτό το χρέος, που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση θα φορτωθεί στο λαό, για να στηθεί η περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη, πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών – εργατικών δικαιωμάτων. 

Η 1η Μάη μας καλεί να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης

Στην ευρύτερη περιοχή τα συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί του μεγάλου κεφαλαίου είναι στο κόκκινο, εκφρασμένα είτε μέσα από λυκοσυμμαχίες, τύπου ΝΑΤΟ, ΕΕ, είτε μέσα από Κυβερνήσεις Χωρών, ΗΠΑ, Ρωσία κ.α. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε κάθε μέρα δίπλα μας, οι εικόνες με τους νεκρούς και τους ξεριζωμένους πρόσφυγες μας έχουν στιγματίσει.

Να πολεμήσουμε τον πόλεμο τους

Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα και της ζωής μας στα χέρια μας! Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα. Να καταχτήσουμε ένα ανώτερο επίπεδο ευημερίας για εμάς και τις οικογένειές μας. Η 1η Μάη εμπερικλείει το περιεχόμενο που έχουμε ανάγκη σήμερα. Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς παραμένουν αναλλοίωτα. Είναι καθήκον μας να αποτινάξουμε το φόβο, την απογοήτευση και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας να συμπορευτούμε στο δρόμο του αγώνα. Κανείς πλέον δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΣΕΤΗΠ του κλαδικού Συνδικάτου – Κυριακή 30 Απρίλη στις 11:00π.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ (Γ Σεπτεμβρίου 110)

ΤΙΜΑΜΕ την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  τους ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ στον ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

Δίνουμε ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ

1η ΜΑΗ 10:00π.μ. στο Σύνταγμα

Προσυγκέντρωση ΣΕFN 9:30 π.μ. στην Ομόνοια