ΌΛΟΙ στην 3η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου μας την Πέμπτη 8/6, 17:30

ΌΛΟΙ στην 3η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου μας την Πέμπτη 8/6, 17:30,

Αίθουσα εκπαιδεύσεων στο κτήριο του Ταύρου(Μαινεμένης)
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο Forthnet Nova να έρθουν να συζητήσουμε πείρα και απόψεις για το πώς θα γίνουμε πιο πολλοί, πιο αποτελεσματικοί, πως θα δυναμώσουμε το Σωματείο μας, για να χτίσουμε έναν δυνατό αντίπαλο απέναντι στην εργοδοσία, απέναντι στην επίθεση «ανάπτυξης» που δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Η οργάνωση μας είναι απαραίτητο όπλο διεκδίκησης δικαιωμάτων και καλύτερων όρων εργασίας και ζωής για εμάς τους εργαζόμενους. Σκέψου πως θα ήταν η κατάσταση και μέσα στο χώρο δουλειάς και συνολικά χωρίς το σωματείο σου!

ΓΡΑΨΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
Από την ίδρυση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μέχρι σήμερα δώσαμε μικρές και μεγάλες μάχες:

Βρεθήκαμε μπροστά στην οργάνωση κάθε αγώνα στον Όμιλο Forthnet Nova, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για όλα τα προβλήματα σε κάθε τμήμα. Ακυρώσαμε την απόλυση του συναδέλφου Κ.Α. Αναγκάσαμε την Εργοδοσία να λάβει μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια μας όπως εξόδους κινδύνου, μέτρα εκτάκτων αναγκών, αύξηση διαλειμμάτων. Αναγκάσαμε την εργοδοσία να βάλει λεωφορεία για όλες τις βάρδιες του CC. Συμπαρασταθήκαμε σε κάθε εργαζόμενο που υποφέρει από την επιθετικότητα της εργοδοσίας, ενάντια στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, ανεξάρτητα από το ποια ήταν η κυβέρνηση.

Δυναμώνουμε τον αγώνα, ενώνοντας τους εργαζόμενους. Κόντρα στον διαχωρισμό των εργαζόμενων σε «συνεργάτες» εργολαβικούς επινοικιαζόμενους και απευθείας εργαζόμενους, σε παλιούς και νέους, Έλληνες ή μετανάστες, στους ηλικιακούς και μισθολογικούς διαχωρισμούς.

Κάναμε προσπάθεια να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι, μεγαλώνοντας την δύναμη του σωματείου και αναδεικνύοντας ότι υπάρχει διέξοδος, μακριά από την λογική «του μικρότερου κακού» και το «ρεαλισμό» της υποταγής που έβαζαν και βάζουν οι πλειοψηφίες σε διοικήσεις σε ΟΙΥΕ, ΕΚΑ, ΓΣΕΕ.

Αντιστεκόμαστε στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών να μας βάλουν στον πόλεμο τους, για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγάλων ομίλων.

Παλεύουμε για ένα κίνημα με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των εργοδοτών, που θα ενισχύει την ενότητα της δικιά μας τάξης. Συμπορευτήκαμε με τις ταξικές δυνάμεις, με εκατοντάδες ομοσπονδίες και συνδικάτα, με το κλαδικό μας Συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ ενάντια στην επίθεση Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Εργοδοσίας. Για την επαναφορά του βασικού μισθού και δικαιωμάτων, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες και σε δυνάμεις που έχουν ευθύνη για την κατάσταση του κινήματος, που έσπειραν αυταπάτες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η λύση. Πάντα στο επίκεντρο του αγώνα μας είναι η κάλυψη των δικών μας σύγχρονων αναγκών.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ, ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ
Ο αγώνας μας μπορεί να έχει προοπτική με την εγγραφή μας στο Σωματείο ώστε να δυναμώνει η πάλη ενάντια σε Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Εργοδοσία, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια, για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. και επιχειρησιακής και κλαδικής, με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες, που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο αλλά και στον κλάδο. Για να περάσουμε στην επίθεση, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Παλεύουμε για:
• Υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ με βάση τα προ κρίσης επίπεδα που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους
• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ, Καταβολή των δεδουλευμένων ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ
• Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, τέρμα στην εντατικοποίηση
• Να μπει τέλος στο άθλιο καθεστώς της επινοικίασης εργαζομένων, να προσληφθούν όλοι από τον όμιλο.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 8/6