ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η εργοδοσία του Ομίλου Forthnet – Nova, προχώρησε και πάλι σε απολύσεις, την Τρίτη. Απέλυσε συναδέλφους τεχνικούς και δημοσιογράφους που ήταν και για πολλά χρόνια εργαζόμενοι στον Όμιλο Forthnet – Nova. Ανάμεσα τους και συνάδελφοι που ήθελαν ένα χρόνο για τη συνταξιοδότηση τους. Η εργοδοσία, μας τονίζει και πάλι ότι τα εργασιακά δικαιώματα μας, η ανάγκη μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μπορέσουμε να προσπαθούμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας, είναι σε κόντρα με τις επιδιώξεις της για την αύξηση των κερδών της. Για ακόμη μια φορά μας ξεκαθαρίζει η εργοδοσία, ότι ούτε πίσω από τα φρου φρου των μαραθωνίων και τα αρώματα των «εταιρικών δράσεων κοινωνικής ευθύνης», δεν μπορεί να κρύψει την αντεργατική της λαίλαπα.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν είναι οι ίδιοι που για χρόνια εργαζόμασταν δίπλα δίπλα, δεν είναι 5 – 10 είναι ο Γιάννης, ο Γιώργος, ο Κώστας κλπ. Και αύριο μπορεί να είμαστε εμείς στη θέση τους. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι δεν είμαστε νούμερα στο τεφτέρι του κέρδους της εργοδοσίας, είμαστε εργαζόμενοι που όλα αυτά τα χρόνια παράγουμε.

Κανένας μόνος του, οι εργαζόμενοι στον όμιλο forthnet – nova να γραφτούμε στο Σωματείο μας να το δυναμώσουμε, το Σωματείο μας είναι το στήριγμα και η οργανωμένη μας δύναμη απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας αλλά και το όπλο μας για νέες διεκδικήσεις.

Οι επικλήσεις στα περί “τηλεθέασης” από την εργοδοσία πρέπει να της επιστραφούν ως απαράδεκτες. Οι εργαζόμενοι σε όλα τα πόστα έχουμε εργαστεί χωρίς ωράρια και σε όλες τις συνθήκες σε ότι μας έχει ζητηθεί.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μάς.
Διεκδικούμε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Ούτε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους του ομίλου Forthnet – Nova σε σύσκεψη την Δευτέρα 26/6 στις 18:00 στο Ε.Κ.Α για να ανταλλάξουμε σκέψεις – απόψεις για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας απέναντι στα χτυπήματα της εργοδοσίας.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/6 στις 18:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (ΜΑΡΝΗΣ 48Β ΚΑΙ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στο κέντρο της Αθήνας)