Ψήφισμα συμπαράστασης στους Εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ και στον αγώνα τους για υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους Εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ και στον αγώνα τους για υπογραφή Σ.Σ.Ε.
Με την 48ωρη Απεργία στις 30 και 31/10

Οι εργαζόμενοι στη FORTHNET – NOVA θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας για υπογραφή μιας ενιαίας Σ.Σ.Ε. για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ, με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Την ώρα που η εργοδοσία του Ομίλου προσπαθεί να ενισχύσει τις μορφές ελαστικής εργασίας και να διαιρέσει και πάλι τους εργαζόμενους. Με τις πλειοψηφούσες δυνάμεις στην ΟΜΕ ΟΤΕ να βάζουν και αυτές πλάτη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Αγώνας σας δεν αφορά μονάχα εσάς, αφορά τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών συνολικά, η επιτυχία της απεργίας θα δώσει νέα δύναμη στους εργαζόμενους σε όλες τις εταιρείες αφού βιώνουν τα ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα.

Σε αυτήν την αδυσώπητη επίθεση που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο και όλη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα συνολικά, χρειάζεται δυναμική απάντηση και μέσα στον κάθε χώρο δουλειάς αλλά και μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους σπουδαστές και τους αυτοαπασχολούμενους, χρειάζεται οργάνωση και αγώνας, πάλη για τη ζωή που μας αξίζει.

Να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας και θα στηρίζουμε τους αγώνες σας ενάντια στις ορέξεις της εργοδοσίας του Ομίλου ΟΤΕ. Άλλωστε και ο όμιλος ΟΤΕ, και ο όμιλος Forthnet και το σύνολο των εργοδοτών, ακριβώς για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους, εφαρμόζουν στο ακέραιο όλους τους αντεργατικούς νόμους, που και αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν. Αυτά τα μέτρα είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την επερχόμενη ανάπτυξη για την οποία πανηγυρίζουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και στηρίζουν όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων.
Στον αντίποδα η αλληλεγγύη, η μαζικότητα και αποφασιστικότητά μας, ο ταξικός αγώνας μπορούν να βάλουν ένα φρένο στα σχέδια τους και να ανοίξουν την προοπτική να αποκτήσουμε οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουμε.

Ο αγώνας για κλαδική και επιχειρησιακές συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους με ενιαίες αμοιβές και δικαιώματα για όλους, ενάντια στην διάσπαση των εργαζομένων σε επινοικιαζόμενους, εργολαβικούς και μη είναι αγώνας που όλα τα ταξικά σωματεία δίνουμε.
Και εμείς οι εργαζόμενοι στον όμιλο Forthnet έχουμε εμπειρία πώς μέσα από το σωματείο μας μπορούμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι και επινοικιαζόμενοι και εργολαβικοί και συμβασιούχοι και αορίστου να παλέψουμε για ζωή και δικαιώματα σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ
Μέσα από κάθε αγώνα οφείλουμε να βγάζουμε στο περιθώριο τις δυνάμεις αυτές που με τη στάση τους απαξιώνουν το εργατικό κίνημα. Η δράση μας να είναι κοινή και συντονισμένη μέσα από το κλαδικό μας Σωματείο στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική το ΣΕΤΗΠ και τους χιλιάδες εργαζόμενους που συσπειρώνει. Καλούμε τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το κλαδικό σωματείο.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά!
OΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 9 Νοέμβρη
Στην Αθήνα 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

Συνάδελφοι
Αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η διαμόρφωση του νέου πακέτου μέτρων, η περίφημη αξιολόγηση. Η Συγκυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ για ακόμα μια φορά θα επιτελέσει το έργο της εκτελώντας όλες τις επιταγές των εργοδοτών για να ενισχύσει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων ομίλων. Δεν είναι μέτρα για όλους, είναι βαρίδια που θα προστεθούν στις πλάτες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, είναι λογαριασμός που και πάλι εμείς θα πληρώσουμε και αντεργατικοί νόμοι σαν αυτούς που χρησιμοποιούν οι εργοδότες μας στα αντεργατικά τους χτυπήματα εναντίων μας. Απέναντι στην συνολική επίθεση να δώσουμε συνολική απάντηση ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Καλή επιτυχία στον αγώνα σας.

Σας καλούμε να βρεθούμε όλοι μαζί στον αγώνα για το σύνολο των δικαιωμάτων μας, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9/11.