Όλοι στην Απεργία 12 Γενάρη και στη συγκέντρωση 12μμ στην Ομόνοια Τη Δευτέρα 15/1, μέρα ψήφισης των μέτρων, όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

Σημαίνουμε Συναγερμό!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

τις τελευταίες εβδομάδες βομβαρδιζόμαστε από δημοσιεύματα για τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και την αναδιάρθρωση που αυτές θα φέρουν στον Όμιλο Forthnet – Nova. Εξελίξεις που στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να ολοκληρωθούν άμεσα. Διαβάζουμε ότι οι τράπεζες έχουν το πάνω χέρι στην διοίκηση του ομίλου, ότι θα προσπαθήσουν, αυτές ή ο επόμενος επενδυτής να βγάλουν άμεσο κέρδος. Οπουδήποτε αλλού το θέλησαν, το πέτυχαν. Αυτά τα κέρδη τα βγάζουν από τη δουλειά μας και όσο περισσότερο εντείνουν την εκμετάλλευση μας τόσο μεγαλύτερα θα είναι αυτά. Οι εργαζόμενοι από την άλλη βρίσκονται να χάνουν και αυτά που θεωρούσαν δεδομένα. Η όποια “αναδιάρθρωση” για εμάς τους εργαζόμενους σημαίνει μόνο απώλειες.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους στις εταιρείες του Ομίλου Forthnet – Nova, στους ηχολήπτες, στους μοντέρ, στους τηλεφωνητές, στους τεχνικούς, στους λογιστές, στους μηχανικούς, στους ηλεκτρολόγους, στους υποτιτλιστές, στους δημοσιογράφους, στους προγραμματιστές, σε όλους τους εργαζόμενους στα Studio και την παραγωγή σε όλους τους εργαζόμενους στις υποδομές δικτύου, σε όλους τους εργαζόμενους στην εξυπηρέτηση και στα οικονομικά. Απευθυνόμαστε σε όποιον εργάζεται στον Όμιλο με οπουδήποτε σχέση εργασίας.

Να μην επιτρέψουμε να χαθεί κανένα δικαίωμά μας, καμία θέση εργασίας, όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στον Όμιλο! Με τον αγώνα μας και τη συσπείρωση μας στο Σωματείο και όπως εμείς αποφασίσουμε, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας.

Σε αυτό θέλει η κυβέρνηση να βάλει εμπόδια, στον οργανωμένο αγώνα, και εκτός από όλα τα άλλα μέτρα στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στον αγώνα μας, στην οργάνωσή του και στις μορφές πάλης που εμείς και μόνο εμείς έχουμε δικαίωμα να κουβεντιάζουμε και αποφασίζουμε συλλογικά. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση του κράτους στον τρόπο λειτουργίας των σωματείων.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Συγκυβέρνηση, εργοδότες, και όλα τα κόμματα που εκπροσωπούν το κεφαλαίο, έχουν στόχο τον αφοπλισμό των εργαζομένων από το πιο δυνατό όπλο τους: ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! Θέλουν να μπορούν να μας τσακίζουν κι εμείς να μην έχουμε τρόπο αντίδρασης. Την ίδια ώρα που στηνΚυβέρνηση επαναλαμβάνουν τα παραμύθια περί «τέλους των μνημονίων» και περί «ταξικού προσήμου» της κυβερνητικής πολιτικής, η ίδια η επίθεση που εξαπολύουν απέναντι στη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης, το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, έρχεται να επιβεβαιώσει το πραγματικό περιεχόμενο αυτού του «ταξικού προσήμου»: Ο «μεταμνημονιακός παράδεισος» για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου απαιτεί όχι μόνο τη μονιμοποίηση όλων των αντεργατικών μέτρων του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και την παραπέρα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, το παραπέρα χτύπημα των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Τους απαντάμε:

«Την απεργία δεν θα την καταργήσετε ότι νόμο κι αν ψηφίσετε».

Απεργούμε για να μην χάσουμε κανένα δικαίωμα μας, να μην υπάρξει ούτε μέρα χαμένη από τα χρόνια μας εδώ. 

Απεργούμε για να διεκδικήσουμε την επαναφορά του βασικού μισθού και κλαδικές ΣΣΕ που θα επαναφέρει τα δικαιώματά μας σε προ κρίσης επίπεδα.

Απεργούμε για επιχειρησιακές συμβάσεις που θα εξισώσουν τα δικαιώματα και θα δίνουν πραγματικές αυξήσεις στους εργαζόμενους.

Απεργούμε για να βάλουμε φρένο στην εντατικοποίηση και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

Απεργούμε για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.

Απεργούμε για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.

Όλοι στην Απεργία 12 Γενάρη και στη συγκέντρωση 12μμ στην Ομόνοια

Τη Δευτέρα 15/1, μέρα ψήφισης των μέτρων, όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ