ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/1 συνάντηση αντιπροσωπίας του Δ.Σ. του Σωματείου μας, με τους εκπροσώπους της διοίκησης. Μετά από αίτημα του Δ.Σ. του Σωματείου μας με θεματολογία τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό που υπάρχουν στον Όμιλο Forthnet – Nova.  Από πλευράς Διοίκησης του Ομίλου Forthnet – Nova παρευρέθηκαν η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού  κα Εύχαρις Περπινιά, οι κκ. Γ. Ματσούκας και Π. Κοροβέσης. Από το Δ.Σ.  του Σωματείου μας παρευρέθηκαν οι Κ. Θεοδωρόπουλος, Ε. Τρομπούκη, Πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζόμενων Forthnet – Netmed.

Η διοίκηση μας ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο όσον αφορά τις εξελίξεις και ότι τη διαδικασία για πώληση κινούν οι τράπεζες μέσω της εταιρείας στην οποία έχουν αναθέσει την εύρεση και λήψη προσφορών. Και από την πλευρά τους μέσα στα θεσμικά πλαίσια που πρέπει, παρέχουν ή θα παρέχουν ότι χρειαστεί γα τη διαδικασία. Επίσης ότι τα χρονικά όρια φαίνεται να είναι αυτά που δημοσιεύονται. Μιας και η εταιρεία ελέγχεται από θεσμούς, αφού είναι και εισηγμένη στο Χ.Α. και ότι είναι θετικό ότι η διαδικασία προχωράει με την εταιρεία να έχει αξία για τον νέο επενδυτή και χωρίς να απαξιωθεί.

Από πλευράς μας επιμείναμε στο ζήτημα της διασφάλισης της Μισθοδοσίας. Η θέση της διοίκησης είναι ότι η μισθοδοσία είναι προτεραιότητα.

Συνάδελφοι σίγουρα δεν μάθαμε κάτι νέο, υπάρχει μια διαδικασία που προχωράει από τις τράπεζες που φαίνεται ότι άμεσα θέλουν να έχουν «τακτοποιήσει» αυτό το χαρτοφυλάκιο.  Από πλευράς μας ξεκαθαρίσαμε ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων και η διασφάλιση τους αποτελούν μονόδρομο για εμάς. Ο κάθε εργαζόμενος ξεκινώντας από τώρα πρέπει να βοηθήσει να χτιστεί ανάχωμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας. Η βάση υπάρχει είναι το Σωματείο μας, η μαζικοποίηση του Σωματείου, η συμμετοχή μας στον Αγώνα και τις συλλογικές διαδικασίες και κυρίως η ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, θα δείξουν την αντοχή και τη δυναμική μας, απέναντι σε όποια αντεργατική επιδίωξη.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή μας στην απεργία και στις κινητοποιήσεις να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην απεργία.

Δυναμώνουμε το μέτωπο αντίστασης, υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας.

Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις από νωρίς το πρωί έξω από τα κτήρια του Ομίλου,

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων της Αθήνας, στις 12:00 στην Ομόνοια και στην προσυγκέντρωση του Σωματείου μας στις 11:30 στην Πλατεία Κάνιγγος