Ψήφισμα συμπαράστασης στους Εργαζόμενους στη Nokia και στον αγώνα τους απέναντι στις απολύσεις Με την στάση εργασίας στις 27/2/2018

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο Forthnet – Nova εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των συναδέλφων στη Nokia, που απαντάνε με κινητοποίηση απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας για νέες απολύσεις.

Σήμερα στον κλάδο μας και στη Forthnet – Nova οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η τρομοκρατία, η μαζική φτώχια, είναι μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν να πιστέψουμε ότι είμαστε κόστος και να αποδεχτούμε την κατάργηση δικαιωμάτων μας. Μας θέλουν ευέλικτους και απροστάτευτους, χωρίς ΣΣΕ, να μας εντάσσουν και να μας αποσύρουν από την παραγωγή ανάλογα με τις δικές τους ανάγκες.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Χωρίς εμάς δεν μπορεί να υπάρξει πλούτος. Με τη δουλειά μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήσαμε τεράστιο πλούτο. Ό,τι έχει παραχθεί σ´ αυτό τον τόπο, είναι δημιούργημα των εργαζόμενων μέσα σε συνθήκες σκληρής ταξικής εκμετάλλευσης και πίεσης από τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους .

Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα και της ζωής μας στα χέρια μας! Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα. Να καταχτήσουμε ένα ανώτερο επίπεδο ευημερίας για εμάς και τις οικογένειές μας.

Είναι καθήκον μας να αποτινάξουμε το φόβο, την απογοήτευση και οργανωμένα να συμπορευτούμε στο δρόμο του αγώνα. Κανείς πλέον δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα. Κανείς δεν δικαιούται να πει «δεν άκουσα», «δεν γνώριζα», «δεν ήξερα». Σήμερα έχουμε αποκτήσει όλοι εμπειρίες. Ξέρουμε όλοι ότι δύσκολα τα βγάζουμε πέρα. Δεν υπάρχουν σωτήρες, δεν υπάρχουν μεσσίες. Όλοι να γραφτούμε στα Σωματεία μας και με οργάνωση, επιμονή, αδιάκοπα να παλέψουμε για ΣΣΕ σε κάθε επιχείρηση αλλά και σε όλο τον κλάδο μέσα από το κλαδικό μας Σωματείο το ΣΕΤΗΠ.

 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Καλή επιτυχία στον αγώνα σας.

Σας καλούμε να βρεθούμε όλοι μαζί στον αγώνα για υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε. μέσα από τις γραμμές του κλαδικού μας Σωματείου του ΣΕΤΗΠ.