ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1Η ΜΑΡΤΗ 2018 ΣΤΙΣ 14:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

ΣΥΖΗΤΑΜΕ – ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Όλοι και όλες στη γενική μας συνέλευση, να μην λείψει κανείς οι περιστάσεις δεν αφήνουν χρόνο για αναμονή και εφησυχασμό οι εργαζόμενοι συλλογικά να αποφασίσουμε τα δικά μας επόμενα βήματα, για το πώς θα διασφαλίσουμε και θα διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.       Οι τράπεζες μεγαλομέτοχοι της εταιρείας φαίνεται ότι είτε έτσι είτε αλλιώς θα φέρουν εξελίξεις στον όμιλο Forthnet Nova.

 Οι όποιες «λύσεις τους» είτε αυτές έρθουν εν μέσω επενδυτικών σχημάτων ή επερχόμενων συγχωνεύσεων, είτε ότι άλλο αποφασίσουν, σαν αποτέλεσμα θα έχουν το περαιτέρω χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Η εργοδοσία του ομίλου Forthnet Nova το πρότερο διάστημα συνέχισε να απολύει συναδέλφους που εργάζονταν για δεκαετίες δίπλα μας. Συνεχίζουν  να χτυπάνε εμάς τους εργαζόμενους. Δείχνοντας ξεκάθαρα το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι κάθε μήνα μαθαίνουμε και για νέες εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πηγαίνουμε πίσω από αυτά τα ζητήματα, οφείλουμε να διασφαλίσουμε τα δικά μας δικαιώματα, στο προσκήνιο πρέπει να βγουν οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Καλούμαστε να αποφασίσουμε για το πώς θα διεκδικήσουμε όχι μόνο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας αλλά και τη διεύρυνση και εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

  Σε όλα τα χρόνια της κρίσης, οι κυβερνήσεις μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ έφεραν ένα χείμαρρο αντεργατικών νόμων, όπως τους έγνεψαν και για να χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν οι μεγαλοεργοδοσίες. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γράφει και αυτή το δικό της αντεργατικό διθύραμβο.   Η λύση Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε είναι να επιτεθούμε εμείς, μέσα από τον άξονα των δικών μας αναγκών. Το αφήγημα της ανάπτυξης τους δεν μπορεί να μας πνίξει με ψευδαισθήσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την εργατική τάξη.   Την ώρα που προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια να βγούμε όλοι μπροστά με συλλογικές αποφάσεις και να διεκδικήσουμε και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με αγώνα να διεκδικήσουμε την υπογραφή και εφαρμογή τόσο επιχειρησιακής όσο και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον όμιλο Forthnet Nova.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ.

 Στον όμιλο Forthnet Nova οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από τέτοιες διαδικασίες πώλησης – συγχώνευσης,  να θυμίσουμε ότι εξαγορά της Nova από τη Forthnet είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας ενώ και όσοι έμειναν δουλεύουμε σε δύσκολες συνθήκες κάτω από μεγάλο φόρτο εργασίας. Στην εργασία μας προστίθεται και η δουλειά που έβγαζε ο κάθε απολυμένος συνάδελφος και με μισθούς που δεν ανταποκρίνονται στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

   Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η πάλη για την εφαρμογή τους και στον όμιλο Forthnet Nova θα μας δώσει τη δυνατότητα για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, εργασίας και της διεύρυνσης συνολικά των εργασιακών μας δικαιωμάτων . Το σωματείο μας δεν έκανε ποτέ πίσω όσες επιθέσεις και αν  είχαμε δεχτεί από την εργοδοσία, δεν θα κάνουμε ούτε τώρα. Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες των εργαζομένων.

Να σημάνει Συναγερμός! Όλοι μαζί μέσα από τα σωματεία μας το επιχειρησιακό και τα κλαδικά να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην απολυθεί κανείς, να μην επιτρέψουμε την παραπέρα χειροτέρευση των όρων και των συνθηκών εργασίας μας. Η πάλη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε κλαδικό επίπεδο, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1Η ΜΑΡΤΗ 2018 ΣΤΙΣ 14:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Σημαντικό!! Οι συνάδελφοι του Customer Care για να συμμετάσχουν, μπορούν να βγουν με Session (9 ) για όση ώρα διαρκέσει η συνέλευση και όποιος συνάδελφος – ανεξαρτήτα σε πιο τμήμα εργάζεται-  έχει βάρδια και θέλει 

να παρευρεθεί, να επικοινωνήσει με το Δ.Σ., ώστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να βρίσκονται στην Γενική Συνέλευση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ:

Ο  Πρόεδρος  : Κων/νος Θεοδωρόπουλος 6936673776

 Ο  Γραμματέας : Κων/νος  Ραουζέος      6936861120  

www.sefn.org                                                                                                      Email :info@sefn.org