Στο Δρόμο του Αγώνα δίνονται οι απαντήσεις για τη Διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Βρισκόμαστε σε μια ακόμα, ίσως πιο δύσκολη αυτή τη φορά, κατάσταση για εμάς τους εργαζόμενους στον όμιλο Forthnet – Nova H διαφαινόμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ομίλου Forthnet – Nova είναι δεδομένο ότι θα επιφέρει και νέα χτυπήματα στα εργασιακά μας δικαιώματα. Είτε τα χτυπήματα αυτά εκφραστούν σε απολύσεις είτε σε μειώσεις μισθών και πίεση και εντατικοποίηση, εμείς οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να τα αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλα τα όπλα μας, τα οποία είναι, η συσπείρωση μας, οι συλλογικές διαδικασίες μέσα από τα Σωματεία μας, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, με τη φυσική μας παρουσία και φυσικά αν χρειαστεί κινητοποιήσεις, που θα δυναμώσουν τον αγώνα μας.      

 Για τη διασφάλιση όλων των εργασιακών μας δικαιωμάτων και μισθών, που να ανταπεξέρχονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, τόσο στον Όμιλο Forthnet – Nova όσο και σε επίπεδο κλάδου, αλλά και σε εθνικό επίπεδο είναι απαραίτητη η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

   Η πάλη αυτή δεν ξεκινά από το μηδέν. Πατάει πάνω στη δράση του προηγούμενου διαστήματος, στη συσπείρωση 536 συνδικαλιστικών οργανώσεων που κατέθεσαν πρόταση νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις στη Βουλή, την οποία η κυβέρνηση πέταξε στα αζήτητα.

Αγώνας για τους μισθούς μας, τα δικαιώματα μας!

Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€!   

 Προσοχή η διασφάλιση των θέσεων εργασίας από μόνο του σαν αίτημα είναι επικίνδυνο. Η «νέα διοίκηση» αν προκύψει, μπορεί να χρησιμοποιήσει και άλλους αντεργατικούς μηχανισμούς. Ήδη πολλοί εργαζόμενοι αμειβόμαστε με μισθούς των € 340. Ο φόβος να μην μας τυφλώσει γιατί μπορεί να πέσουμε και σε γκρεμό. Δουλειά είχαν και οι σκλάβοι.

 Είναι καθήκον όλων μας παράλληλα, και να είμαστε προσεκτικοί με αυτούς που τόσα χρόνια μας ξεζουμίζουν πάνω από το κεφάλι μας, γιατί πολύ απλά, όπως τόσα χρόνια, έτσι και τώρα εκφράζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών. Για αυτό απέλυαν και απολύουν από καρκινοπαθείς μέχρι ανύπαντρες μητέρες και μωρομάνες, για αυτό πιέζουν τους εργαζόμενους να κάνει ο ένας δουλειά που πριν έκαναν 2 και 3 άτομα για αυτό μας πιέζουν να υπογράψουμε τη μείωση του μισθού μας. Γιατί έχουν συνταχθεί με το κεφάλαιο, ανεξάρτητα πως λέγεται και αν παραμείνει το ίδιο. Αυτοί έχουν ταυτιστεί με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Της Αστικής.  

Να μην επιτρέψουμε να χαθεί κανένα δικαίωμά μας, καμία θέση εργασίας, όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στον Όμιλο! Με τον αγώνα μας και τη συσπείρωση μας στο Σωματείο και όπως εμείς αποφασίσουμε, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας.

Τα τελευταία χρόνια, τόσο στον Όμιλο Forthnet – Nova όσο και στους συνολικά στους Κλάδους, και των τηλεπικοινωνιών και των ΜΜΕ, βιώνουμε στην πράξη τι σημαίνουν οι αναδιαρθρώσεις, οι εξαγορές, οι συμφωνίες και ανταγωνισμοί ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους. Σκοπός τους ένας: Η διασφάλιση και η αύξηση των κερδών τους.

 Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! 

Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων.  Στα πάνω από 5 χρόνια ζωής του Σωματείου μας αυτό ήταν το μυστικό για ότι έχουμε καταφέρει, από τη δικαίωση της καρκινοπαθούς απολυμένης μέχρι τα μέτρα για υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Έτσι πορεύτηκε το Σωματείο μας, για αυτό και άντεξε σε όλες τις επιθέσεις της Εργοδοσίας που εκφράστηκαν ακόμα και σε κρατικό επίπεδο. Συνεχίζουμε λοιπόν ενωμένοι και αλληλέγγυοι, όπως εδώ και 5 χρόνια πλάι στο Σωματείο μας, οι εργαζόμενοι  για δουλειά και δικαιώματα με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

 

ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ