ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

σε κρεσέντο απολύσεων προχώρησε και πάλι, η εργοδοσία του Ομίλου Forthnet – Nova, με διάφορα φαιδρά προσχήματα. Ότι όμως και να “διοχετεύσει” η εργοδοσία μέσω των “καναλιών” της η αλήθεια δεν κρύβεται, από 1170 πλέον περίπου 1100, μέσα σε έξι μήνες έκλεισαν σχεδόν 70 θέσεις εργασίας. Είτε με τις δεκάδες απολύσεις είτε με παραιτήσεις, το δεδομένο είναι ότι από τη μία έχουμε δεκάδες απολυμένους συναδέλφους στην ανεργία και από την άλλη η διοίκηση φτιάχνει τα νούμερα της και δίνει και το στίγμα για την επόμενη μέρα στον όμιλο Forthnet – Nova.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Οι απολύσεις δεν πρέπει να μας βρίσκουν απαθείς, κάθε απόλυση έπληξε συναδέλφους που μοιραζόμασταν από τα ίδια γραφεία έως πολλές ώρες της καθημερινότητας μας, για εμάς η κάθε απόλυση δεν είναι απλά ένας προστιθέμενος αριθμός, αλλά ο συνάδελφος μας που έρχεται αντιμέτωπος με το φάσμα της ανεργίας και ότι αυτό επισύρει, στην και προ αυτής, δύσκολη καθημερινότητα του. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και πρέπει να το οπλίσουμε. Το “ο θάνατος σου η ζωή μου” ισχύει μόνο για την εργοδοσία, με αυτό κινείται, απολύει, δίνει μισθούς πείνας, πιέζει, εντατικοποιεί την εργασία, κόβει δρομολόγια λεωφορείων, για να μειώσει το λειτουργικό κόστος.

Έχουμε ακούσει πολλές φορές, από τα ίδια καλοβολεμένα χείλη φράσεις, όπως μην ακούς τι λέει το σωματείο, ο καλός θα πάει μπροστά, ο καλός δεν πάει χαμένος, εσύ είσαι στην στενή οικογένεια – ομάδα του ομίλου δεν κινδυνεύεις όποια και να είναι η επόμενη μέρα του ομίλου κ.α. ίδιου ύφους και ήθους. Βέβαια αυτά τα έχουν ακούσει από τα ίδια χείλη και οι απολυμένοι συνάδελφοι μας.

Μια καρότο πολλές μαστίγιο και οι πληγές να μένουν πάνω στα δικαιώματα μας, τους μισθούς μας , τη ζωή μας συνολικά. Όλες οι εργοδοσίες δεν διαφέρουν σε αυτό, αξιοποιούν ότι έχουν και ότι δεν έχουν το παραγγέλνουν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ώστε να μπορούν να επιφέρουν περαιτέρω χτυπήματα στους εργαζόμενους.

Την Παρασκευή τίθεται προς ψήφιση και άλλο νομοσχέδιο, η ουσία του είναι ότι όπως και να βαφτιστεί κάθε περίοδος, είτε έξοδος από μνημόνια είτε δίκαιη ανάπτυξη, οι αντεργατικοί νόμοι παγιώνονται και οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να στραγγίσουμε και τις φόδρες από τις τσέπες μας για να προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε πέρα.

Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί με τον αγώνα του να επιβάλει το δίκιο του

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μπορούμε να αντιδράσουμε, το έχουμε δείξει και στο παρελθόν, χρειάζεται όμως να οργανωθούμε κάτω από τα φτερά του Σωματείου μας, να δυναμώσουμε και έτσι να διεκδικήσουμε, με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, από τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τη διεύρυνση τους, μέχρι και την ακύρωση των απολύσεων, οι μαζικότητα και η οργάνωση μας θα δώσουν τη δυναμική. Όσο μεγαλύτερες τόσο περισσότερα κερδίζουμε, τόσο περισσότερα νομοσχέδια θα μένουν στα συρτάρια και θα ακυρωθούν.

Οι επιδιώξεις μας είναι κοινές δεν περιορίζονται στα πλαίσια της Nova, επιδιώκουμε να ζήσουμε καλύτερα, εμείς και τα παιδιά μας, για αυτό και οφείλουμε να παλεύουμε και για τις διεκδικήσεις μέσα στο χώρο εργασίας μας αλλά και για ότι αφορά τη ζωή μας συνολικά. Έτσι όπως ο μισθός επηρεάζει τη ζωή μας είναι και εξαρτώμενος με τη φοροεξόρμηση στις τσέπες μας, τα ακριβά καύσιμα, τα έξοδα για το σπίτι μας συνολικά.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 14 Ιουνίου!

Στην Αθήνα στις 1μμ, στην Ομόνοια!