ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στις 6:00μ.μ. στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29) & ΠΟΡΕΙΑ στον ΣΕΒ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με ΒΑΣΗ τις ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ  ΣΗΜΕΡΑ στις 6:00μ.μ. στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29) & ΠΟΡΕΙΑ στον ΣΕΒ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με ΒΑΣΗ τις ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 

Είναι η ώρα που πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμή μας.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης – εργοδοτών για να «ξανανοίξει η δουλειά», για την περιβόητη ανάπτυξη, δεν αφορά τους εργαζόμενους και τις ανάγκες μας, αλλά να στηρίξει την κερδοφορία αποκλειστικά των εργοδοτών με τους εργαζόμενους δεμένους με αλυσίδες.  Εμείς, από αυτή την ανάπτυξη που μας τάζουν, δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα.  Να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών. Έχουμε ανάγκη μισθούς, μεροκάματα, εργασιακά δικαιώματα και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που ανταποκρίνονται στην πρόοδο και την εξέλιξη της επιστήμης και της ζωής.

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο Forthnet – NOVA γνωρίζουμε  τί σημαίνει ανάπτυξη: συγχωνεύσεις και απολύσεις, παραιτήσεις συναδέλφων που δεν άντεξαν και όσοι μείναμε κάνουμε την δουλειά και των συναδέλφων μας με την «ψυχή στο στόμα» από project σε project, από κλήση σε κλήση, επιφόρτιση με  νέα καθήκοντα, σε δύσκολες συνθήκες με πίεση και απλήρωτες ώρες εργασίας για πολλούς , “για να βγει το έργο”.  Η εργοδοσία να συνεχίζει να κάνει συμφωνία με δουλεμπορικές για επενοικίαση εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ώστε να είναι ευέλικτη σε όλες τις συνθήκες.

Και οι μισθοί από παγωμένοι έως πετσοκομμένοι και μνημονιακοί και κάθε μέρα μάχη για τα δικαιώματα μας, έχουμε φτάσει να υπερασπιζόμαστε την αναρρωτική άδεια.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία για την πώληση – εξαγορά -ή όπως αλλιώς καταλήξει – του ομίλου.  Όποια και να είναι η κατάληξη το σίγουρο είναι ότι το μάρμαρο θα το πληρώσουμε οι εργαζόμενοι. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να μας βάζει στον πάγο να περιμένουμε την όποια ανακοίνωση.

Καμία αναμονή.

Τον τελευταίο μήνα το Σωματείο μας έκλεισε ένα πρώτο κύκλο συναντήσεων με τους εκπροσώπους της διοίκησης ακόμα και στο Υπουργείο Εργασίας μαζί με το κλαδικό συνδικάτο στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική το ΣΕΤΗΠ και με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη. Στο ερώτημα μας για τις εξελίξεις δεν απαντάει κανείς, το αναγάγουν στις τράπεζες. Στο καίριο ερώτημα για τη διασφάλιση των εργαζομένων και του συνόλου των δικαιωμάτων μας καμία ουσιαστική απάντηση. Σε επόμενη συνάντηση που είχαμε με τους εκπροσώπους της διοίκησης όπου θέσαμε και τα επιμέρους ζητήματα  που αφορούν τους εργαζόμενους -όσα προλάβαμε στον  περιορισμένο χρόνο που επικαλέστηκαν – οι απαντήσεις τους ήταν τυπικές ενώ κατά κόρον η διοίκηση χρησιμοποίησε τον όρο “διευθυντικό δικαίωμα”. Ενώ η διοίκηση με το πρόσχημα του χρόνου δεν μπήκε καν στη διαδικασία να συζητήσει για Σ.Σ.Ε. Είναι ξεκάθαρο από όλες τις εργοδοτικές πλευρές η προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο με εμάς τους εργαζόμενους σε κατάσταση αναμονής.

Οι ανάγκες μας όμως δεν μπορούν να περιμένουν, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας τόσο στον όμιλο όσο και στους κλάδους είναι μονόδρομος. Συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα. Για εμάς τους εργαζόμενους αυτό είναι το επίκαιρο, είτε εργαζόμαστε εδώ πολλά χρόνια είτε ξεκινήσαμε εχτές, οι μισθοί μας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα των αναγκών μας και δεν μπορούμε δεν έχουμε άλλα περιθώρια να περιμένουμε. Αυτός ο πάγος πρέπει να σπάσει.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη κατάσταση που ζούμε.

Δίνουμε δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση στο υπουργείο εργασίας στις 6:00μ.μ. και στην πορεία στον ΣΕΒ