ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 / 11 / 2018 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ 3ης Σεπτεμβρίου 48β

Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, όπου κι αν δουλεύεις, με όποια σχέση εργασίας, επινοικιαζόμενος εργαζόμενος, εργαζόμενος που κάνει την πρακτική του, 6ωρος, 8ωρός εργαζόμενος στην τηλεόραση, το δίκτυο ή τις πωλήσεις.

Προσπαθούν να μας βάλουν σε ένα σταυροδρόμι, από τη μια ο δρόμος της αναμονής, ότι θα βρεθεί κάποιος κάτι να αλλάξει να μας πετάξει καμιά προεκλογική φανφάρα, ότι και κάποια ψίχουλα θα δώσουν τη λύση, από την άλλη το παραμύθι της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας των Εργοδοτών, ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα κέρδη της εταιρείας, ότι όλες οι κινήσεις της εργοδοσίας διασφαλίζουν το αύριο. Όμως έχουν περάσει πολλά αύριο έτσι, με τους μισθούς μας από πετσοκομμένους και παγωμένους, έως μνημονιακούς, και σε καμία περίπτωση να μην φτάνουν για την κάλυψη των αναγκαίων για τη ζωή μας. Και τα δικαιώματα μας να έχουν πάει δεκαετίες πίσω.

ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Η εξαγγελία της νέας, τότε, το 2015, συγκυβέρνησης για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751ευρώ δια στόματος Υπουργού Εργασίας ειπώθηκε ότι θα γινόταν σταδιακά (αν και εφόσον το επέτρεπαν οι συνθήκες) και μέχρι τέλος του 2016, σε συνεννόηση με το ΣΕΒ και την ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που είναι η ίδια που έχει ακολουθήσει τις πολιτικές του κεφαλαίου και έχει συνυπογράψει τους μισθούς των €500… ο ρόλος, η στάση, η ταχτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ συμφέρει και την εργοδοσία και την κυβέρνηση που επιδιώκουν «σιγή ιχθύος». Είναι στρατηγική η συμφωνία τους στην καθήλωση των μισθών τη μείωση του μέσου μισθού. Είναι κρίσιμο για το κεφάλαιο να μη σηκωθεί κίνημα διεκδικητικό για αυξήσεις στους μισθούς. Είναι κρίσιμο να κατοχυρωθεί ο νόμος που καταργεί τις διαπραγματεύσεις για τον κατώτερο μισθό, να τον ορίζει η κυβέρνηση στα σημερινά επίπεδα. Η «ελπίδα» ήλθε, είδε και απήλθε..! Καμία εμπιστοσύνη, καμία πίστη, καμία σημασία σε ό,τι λένε και σε ό,τι υπόσχονται!

Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός της κοινής πάλης με όλους τους εργαζόμενους για την βελτίωση τη ζωής και των συνθηκών εργασίας, η διεκδίκηση της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Όμιλο FORTHNET NOVA με μισθούς που να μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές απαιτήσεις και δικαιώματα που θα βοηθούν στην καλυτέρευση των συνθηκών.

Ούτε βήμα πίσω από την πάλη για το δίκιο μας και τα δικαιώματά μας!

Τα ταξικά συνδικάτα είναι το μόνο φόβητρο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, είναι το πραγματικό σου στήριγμα. Τα συνδικάτα που είναι μέλη του Π.Α.ΜΕ. είναι η εργατική δύναμη που σου χρειάζεται.
Κανένας εργοδότης – καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεπεράσει την δύναμή μας. Δεν πρόκειται να μας παραχωρήσουν το οτιδήποτε, στεκόμαστε απέναντι από την αναμονή και τις αυταπάτες. Τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για μισθούς πείνας και για την εκμηδένιση των δικαιωμάτων μας, δεν θα καταργηθούν. Θα έχουν ισχύ και για τα παιδιά των εγγονών μας.
Η μπάλα είναι στα δικά μας χέρια και όσο αφιλόξενο και να είναι το γήπεδο από εμάς θα κριθεί η έκβαση του αγώνα. Έχουμε τη δυνατότητα και την πείρα να πάρουμε το αποτέλεσμα που μας αξίζει.
Να δούμε το μέλλον μας χωρίς τη βαρβαρότητα! Δεν μας αρμόζει η αναμονή και ο συμβιβασμός. Ένας να δουλεύει για 2 και 3, Πίεση, φωνές για τους χρόνους, για τα project, ατελείωτα skills, εκβιαστικές υπερωρίες, συνεχείς αξιολογήσεις, καθυστερήσεις πληρωμών. Νέα φορολογικά βάρη, σχέδια εξαγοράς με απολύσεις. Να πούμε: «Ως εδώ!» Πρέπει να παλέψουμε για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας. Για Επιχειρησιακή σύμβαση.
Να σκεφτούμε καθαρά! Είμαστε εργαζόμενοι, παιδιά εργαζομένων, άνθρωποι που καθημερινά δίνουμε μεγάλη μάχη στη ζωή μας. Αυτό είναι που μας τιμά κι αυτό είναι που μας ενώνει. Εμείς παράγουμε ότι υπάρχει γύρω μας, με τα χέρια μας και το μυαλό μας. Οι εργοδότες έχουν την εξουσία στα χέρια τους, έχουν τις κυβερνήσεις τους, είναι οργανωμένοι στις δικές τους οργανώσεις. Για να μας πίνουν το αίμα. Εμείς, οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να μείνουμε ανοργάνωτοι, δεν μπορούμε να μείνουμε σκόρπιοι…
Να δούμε πιο βαθιά! Μέσα από το Σωματείο οι εργαζόμενοι είμαστε πρωταγωνιστές. Παλεύουμε για αυτά που αξίζουμε, για αυτά που μας στερούν. Το Σωματείο μας και η συσπείρωση σε αυτό είναι αυτά που κρίνουν την έκβαση κάθε διεκδίκησης.
Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν υπήρχαν το επιχειρησιακό συνδικάτο μας, τα κλαδικά συνδικάτα, αν δεν έδιναν τους δύσκολους και σκληρούς αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα.
Μέσα από το Συνδικάτο θα γνωρίσουμε τί είναι συλλογική σύμβαση, ποια είναι τα δικαιώματά μας, πώς θα αντιμετωπίσουμε την κάθε αυθαιρεσία των εργοδοτών, με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση που είναι σε εξέλιξη και που θα χειροτερεύει μέρα με την μέρα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μη μείνει ούτε ένας χώρος δουλειάς χωρίς να υπάρχει τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος του Σωματείου, που θα ενημερώνει, θα μεταφέρει την εμπειρία, θα οργανώνει τους συναδέλφους, με στόχο τη συμμετοχή όλο και περισσότερων στη δράση, στους αγώνες.

Μέσα από τη Γενική Συνέλευση όλοι και όλες να αποφασίσουμε πάλι συλλογικά πως θα πετύχουμε την υπογραφή της Σ.Σ.Ε να δείξουμε την δύναμή μας με τη συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!

Δυναμώνουμε την πάλη για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!