ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

  αγωνιάς για το μέλλον σου, για τα δικαιώματα σου για τη διασφάλιση των κόπων σου, για μόνιμη και σταθερή εργασία με όρους που να μπορούν να εξασφαλίσουν τις σύγχρονες ανάγκες σου, μόνο η οργανωμένη διεκδίκηση η συσπείρωση  και ενδυνάμωση των σωματείων με τον κάθε έναν μας στη μάχη θα μεριμνήσει για όλα τα παραπάνω.

 Διατείνεται ότι είμαστε στο παρά πέντε, για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ομίλου FORTHNET – NOVA, υπάρχει ακόμα όμως χρόνος για την οργάνωση μας γύρω από το Σωματείο ώστε να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε, και να υπερασπίσουμε όποια εργασιακά μας δικαιώματα χρειαστεί και όπως επιλέξουμε συλλογικά μέσα από το Σωματείο μας, το έχουμε ξανακάνει άλλωστε.

 Διαφαίνεται και πάλι μια προσπάθεια να μπούμε και πάλι οι εργαζόμενοι του ομίλου στο περιθώριο και να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων. Αυτοί δηλαδή που καθημερινά εργαζόμαστε και δίνουμε υπόσταση σε αυτό που ονομάζεται NOVA, να μάθουμε τελευταίοι το τι θα γίνουμε, αν και με τι όρους θα συνεχίσουμε να έχουμε εργασία.

Η εργοδοσία κρύβεται. Το Δ.Σ. Του Σωματείου με βάση τις εξελίξεις ζητήσαμε από τις 12 / 12  συνάντηση άμεσα – 12 ή 13 / 12 – με την εργοδοσία ώστε να ενημερωθούμε για τα τεκταινόμενα, η εργοδοσία δεν απάντησε στο αίτημα μας, σε επικοινωνία που είχαμε μας είπαν ότι δεν προλάβαιναν ότι θα μας ενημέρωναν χτες 17 / 12 για συνάντηση στις 19 / 12, αλλά άφαντοι . Δεν είχαν δηλαδή 10′ – 20′ λεπτά για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Νομίζει η εργοδοσία ότι τρώμε κουτόχορτο. Πλανάται πλάνην οικτράν.

 Πρέπει να κρατήσουμε το γεγονός, ότι και στην νέα της προσπάθεια της η διοίκηση να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους βρήκε κλειστές  πόρτες, αφού το σενάριο που μετέδωσε για εξεύρεση επενδυτή δεν το πίστεψαν ούτε οι καρέκλες στην αίθουσα.

 Οι όποιοι σχεδιασμοί τους, είναι δεδομένο ότι δεν περιλαμβάνουν την ευημερία των εργαζομένων,  αυτό προκύπτει και από τις εξαγορές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στους κλάδους των ΜΜΕ και των Τηλεπικοινωνιών, αλλά και κυρίως από την προηγούμενη εξαγορά  που κάποιοι από εμάς έχουμε ζήσει της Nova από τη Forthnet, ο καθένας μας βλέποντας τα νούμερα θα δει ότι από περίπου 1545 εργαζόμενους το 2011 σήμερα είμαστε 1002, βέβαια και πολλοί από τους 1002 είναι μεταγενέστερες προσλήψεις. Και χωρίς όμως αυτά τα δεδομένα, κάθε εργαζόμενος βίωσε την εντατικοποίηση αφού προστέθηκαν και άλλα αντικείμενα εργασίας αλλά και σχεδόν διπλασιάστηκαν οι συνδρομητές. Από τη μια δηλαδή να μειώνονται οι θέσεις εργασίας, από την άλλη να αυξάνεται η δουλειά και οι μισθοί στα τάρταρα.

  Είναι υποκριτικό να ψάχνουμε το καλύτερο σενάριο για εμάς τους εργαζόμενους σε αυτή την ιστορία της εξαγοράς, των χρεών, των δανείων, του επενδυτή. Και αυτό γιατί όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε έξω από τις διαδικασίες των εργοδοσιών, των τραπεζών και των κυβερνήσεων, αφού  ψάχνουν την αύξηση του κέρδους το οποίο πηγαίνει στο κεφαλαίο και σε αυτούς που είναι συντεταγμένοι με αυτό. Μόνο με οργάνωση σε μεγαλύτερο βαθμό μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες αυτές που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε, να πιέσουμε, να αποσπάσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Είτε αλλάξουν οι μέτοχοι και οι διοικήσεις είτε όχι, οι θέση των εργαζομένων είναι δύσκολη.

Με ενισχυμένα σωματεία προσανατολισμένα μόνο στο δίκιο του εργαζόμενου, με την ενεργή συμμετοχή ακόμα περισσότερων εργαζόμενων θα φανεί φως στο τούνελ.  Και δεν είμαστε και μόνοι μας το ταξικό κίνημα είναι στο πλάι μας το ΠΑΜΕ αποτελεί την εγγύηση για τους εργατικούς αγώνες.

Στο προσκήνιο παραμένει η υπογραφή Σ.Σ.Ε. Και επιχειρησιακής αλλά και κλαδικών. Ούτε βήμα πίσω από την συγκρότηση των δικαιωμάτων μας ώστε να ανταποκρίνονται στο 2019 και όχι στο 1888.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την ψήφιση στη Βουλή ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2019. Ο πρώτος τάχα “μεταμνημονιακός” προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες, εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων, προσθέτει νέα.

Παίρνει δέκα από τους φτωχούς και δίνει ένα ψίχουλο στους πιο εξαθλιωμένους με την προϋπόθεση ότι έχουν πιαστεί τα ματωμένα πλεονάσματα!

 

Παράλληλα προβλέπει επιπλέον δώρα και προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους για την ανάκαμψη των κερδών τους με μειώσεις στη φορολογία, επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών κ.α.

Χωρίς ίχνος ντροπής η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί φέρνει για ψήφιση τον προϋπολογισμό που χαρακτηρίζεται από την διαρκή πρέσα στα κονδύλια που αφορούν την κάλυψη βασικών και στοιχειωδών αναγκών.

Την ίδια στιγμή που έχει εξαπολύσει κύμα φοροεπιδρομής προς τον εργαζόμενο λαό χτυπώντας ακόμα παραπάνω το λαϊκό εισόδημα, ο προϋπολογισμός προβλέπει επιπλέον καρατόμηση κοινωνικών κονδυλίων, νέα επίθεση στην υγεία και την ασφάλιση.

Η κυβέρνηση σφραγίζει με αυτόν τον τρόπο τη σταθερή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας!

Κάνουμε πέρα τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που δεν θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα απέναντι στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Το “διεκδικητικό πλαίσιο” που έχουν άλλωστε, ταυτίζεται με τα συμφέροντα των εργοδοτικών ενώσεων και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης.

Η πρόσφατη απεργία στις 28 Νοέμβρη, οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα καθώς και η προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας σε κλάδους και χώρους δουλειάς, ήταν μαχητική-αγωνιστική απάντηση απέναντι στα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης, σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοεργοδοσία, τους εργατοπατέρες, που επιδίωξαν με κάθε υπονομευτικό τρόπο να υπάρξει σιγή νεκροταφείου.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Διαδηλώνουμε στις 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών, των ματωμένων περικοπών στα δικαιώματά μας για τα κέρδη των λίγων.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ. Κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ για όλους.

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ

σήμερα Τρίτη 18 Δεκέμβρη 6:30μ.μ. στην Ομόνοια

(προσυγκέντρωση  6:00μ.μ. στην πλ. Βάθης)