ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επικοινωνία μελών του Δ.Σ. και της Ε.Ε. του Σωματείου μας με τους εκπροσώπους της Εργοδοσίας, μετά από αίτημα του Σωματείου μας από την προηγούμενη εβδομάδα, για ενημέρωση σχετικά με τα δημοσιεύματα για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων για τη εξαγορά του Ομίλου Forthnet –Nova.

Παρά το γεγονός ότι είναι εκτεταμένα τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας των τραπεζών πού είναι κύριοι μέτοχοι στον Όμιλο Forthnet – Nova, με το σχήμα Wind –Vodafone, αλλά και τη σχετική επιβεβαίωση με δηλώσεις του επικεφαλής της Vodafone Hellas κ. Μπρουμίδη. Η διοίκηση εμμένει στη θέση της ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, και ότι η φημολογία πηγάζει από τον ανταγωνισμό για να πλήξει την εταιρεία, συνεχίζοντας να μένει στη θέση της ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από τις Τράπεζες ή τη Nomura που τρέχει τη διαδικασία. Η εργοδοσία προσπαθεί να μας καθησυχάσει με όλα αυτά και λέγοντας μας πως θα μας ενημερώσει για όποια εξέλιξη.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Το Σωματείο μας μετράει 6 χρόνια ζωής, ποτέ δεν ξεχάσαμε ποιός εξυπηρετεί τι. Η εργοδοσία είναι το μακρύ χέρι που θα κάνει οτιδήποτε και θα ισχυριστεί τα πάντα προκειμένου να συνεχίσει να μας εκμεταλλεύεται, να παρασιτεί μέσα από τη δική μας εργασία από τους δικούς μας κόπους από τις δικές μας γνώσεις. Και είναι φυσικό ότι αυτό θέλει η εργοδοσία και η κάθε εργοδοσία να το πετύχει με τους εργαζόμενους στο περιθώριο με σιγή νεκροταφείου να επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Δεν πιστεύουμε λέξη από ότι και να μας λένε.

Είναι επιτακτικό για όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τα σωματεία μας, να γραφτούμε όλοι στο επιχειρησιακό μας Σωματείο. Κανένας δεν μπορεί να βάλει μπροστά τις δικές μας ανάγκες, μόνο η συλλογική δράση μας μέσα από το σωματείο μας μπορεί να έχει αυτή την κατεύθυνση.

Οποία εξέλιξη και αν υπάρχει όλοι όσοι εργαζόμαστε στην Όμιλο να εντείνουμε τη διεκδίκηση υπογραφής Σ.Σ.Ε. να μην χαθεί καμία θέση εργασίας να διασφαλιστούν και να διευρυνθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καμιά ανοχή σε ένα μίζερο μέλλον. Καμιά εμπιστοσύνη στην εργοδοσία και τα φερέφωνα της. Και άλλες φορές μα καθησύχασε και τα αποτελέσματα γνωστά από μετακινήσεις, σε άλλα κτήρια, μέχρι απολύσεις και μειώσεις μισθών. Η ιστορία πρέπει να είναι οδηγός δεν μπορούμε να ξεχνάμε τους σχεδιασμούς της Εργοδοσίας, χέρι χέρι και τσέπη τσέπη με την κυβέρνηση, μας έχουν ξεζουμίσει.

Αν έχει η Διοίκηση να κάνει κάτι αυτό είναι να υπογράψει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και σε αυτή να συμπεριλάβει όσους εργάζονται στα κτήρια της. Να υλοποιήσει όλα τα αιτήματα μας. Και θα το κάνει αυτό γιατί δεν θα μπορεί να κάνει κάτι άλλο απέναντι στον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων μέσα από το Σωματείο μας.