ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ Ο.Ι.Υ.Ε. ΚΑΙ  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ

Oχι δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, χρόνο με το χρόνο όμως η παρέμβαση της Εργοδοσίας μέσα στα Σωματεία γίνεται όλο και πιο ωμή. Οι παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ομάδα Βασιλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ) είναι πιστοί εκφραστές των σκοπών των μεγαλοεργοδοτών σε Ο.Ι.Υ.Ε και ΓΣΕΕ,  στην υπηρεσία τους και ένα σωρό οργανώσεις φάμπρικες αντιπροσώπων και νόθων συσχετισμών.

  Στο σύνολο τους όχι απλά έναν ψίθυρο δεν έβγαλαν για τον αντεργατικό οχετό ειδικότερα στα χρόνια της κρίσης αλλά, ίσα ίσα έβαζαν πλάτη στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, αυτοί εγκαθίδρυσαν άλλωστε στις συνειδήσεις των εργαζομένων τις άθλιες συμβάσεις των € 500, αλλά και την κατάργηση όσων δικαιωμάτων είχαν οι προηγούμενες γενιές εργατών κερδίσει με αγώνες.

  Στις 23 και 24 / 2 ήταν προγραμματισμένο το 38ο Συνέδριο της Ο.Ι.Υ.Ε. Οι προαναφερόμενοι εργατοπατέρες είχαν παραταχθεί πίσω από μπράβους, νονούς της νύχτας, με στόχο επιβάλλοντας τον φόβο και την τρομοκρατία, να νομιμοποιήσουν για αντιπρόσωπους εργαζομένων golden boys αλλά και εργοδότες, άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ο.Ι.Υ.Ε. και εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ  είναι διευθύνων Σύμβουλος Α.Ε.               

Απαιτήσαμε την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.

   Από τη μία εμείς οι εκλεγμένοι με μόχθο και θυσίες από τους εργαζόμενους και από την άλλη εργατοπατέρες με φουσκωτούς και αντιπρόσωπους μαϊμούδες “διορισμένους” για νοθεία. Το δίκιο μας βουνό στερεωμένο στους εργαζόμενους που έδωσαν αγώνες μαζί μας και δεν αντέχουν άλλο τη φτώχεια , την κακομοιριά, αυτήν την κατάσταση και αυτό βρήκαν απέναντι τους. Αυτή η ώθηση έδιωξε τους μπράβους, ούτε τα περίστροφα τους και τα γκλοπ δεν ήταν αρκετά για να μας τρομάξουν.

Η στάση απάθειας των δυνάμεων της ΕΛΛ.ΑΣ. Ακόμα και όταν οι μπράβοι χτύπησαν το μέλος του Δ.Σ. Του Ε.Κ.Α  Νίκο Μαυροκέφαλο ανέδειξε τις ευθύνες και τη στάση της Κυβέρνησης.

ΚΑΙ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ»  ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ

 Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που συνολικά έχουμε δώσει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη δημοσιότητα δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης (Μπορείτε να δείτε τα βίντεο εδώεδώ και εδώ, ενώ τις φωτογραφίες μπορείτε να τις δείτε εδώ).

  Για αυτό και η προσπάθεια “δημοσιογραφίσκου” του ΑΠΕ ΜΠΕ έπεσε στο κενό, όσο και να αναπαρήγαγε τη γραμμή εργοδοσίας και εργατοπατέρων η αλήθεια την ξεπέρασε για ακόμα μια φορά.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ,  ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 Δεν κάνουμε πίσω δεν μας αφήνει η ανάγκη για καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας όλων των εργαζομένων. Όλων αυτών που και στο δικό μας σωματείο αλλά και σε εκατοντάδες χώρους εργασίας στήριξαν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Είναι απαραίτητη η άνοδος του συνδικαλιστικού κινήματος, στην κατεύθυνση των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Θα συνεχίσουμε στο πλευρό όλων των εργαζομένων κοιτάζοντας τους με καθαρή ματιά να παλεύουμε για να φύγει η δυσωδία από το συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για να αφήσουμε αυτές τις δυνάμεις να λυμαίνονται το κίνημα, να υποβαθμίζουν τις ζωές των οικογενειών μας. Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, τη φωνή μας  στην κατεύθυνση για την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων, μέχρι το σημείο που ο εργατοπατερισμος ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός να μην χωράνε πουθενά. Ούτε βήμα πίσω ούτε λεπτό για χάσιμο.

Το συνέδριο της ΓΣΕΕ ξεκινάει στις 14 Μαρτίου θα μας βρουν όλοι αυτοί οι νεκροθάφτες των δικαιωμάτων μας απέναντι τους.

Η Καλαμάτα είναι κοντά γιατί το δίκιο μας, μας πάει τρένο