Πραγματική άυξηση θα έρθει μόνο με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Συναδελφισσες και συνάδελφοι,

τώρα που καταλάγιασε το κουρνιαχτό για την αύξηση στον κατώτατο μισθό και την κατάργηση του υποκατώτατου για τους εργαζόμενους κάτω των 25, καλούμαστε και πάλι να δούμε την πραγματικότητα: Πραγματικότητα είναι ότι η όποια αύξηση είναι θετική γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολη η καθημερινότητα για τους εργαζόμενους, όπως και πραγματικότητα είναι ότι με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου που ισχύει από το τρέχον οικονομικό έτος και που και αυτό το έφερε η παρούσα Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και καλοθελητές,  με τη συνέχιση του παγώματος των Τριετιών και συνολικά των ωριμάνσεων.

Η αύξηση των 586 ευρώ (μεικτά) σε 650 ευρώ πλέον, κατώτερο μισθό για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται σύμφωνα με την Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Με απλά μαθηματικά καταλήγουμε ότι στον Όμιλο Forthnet – Nova  για τους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό η αύξηση θα είναι κάτω από € 1 τη  μέρα.

Και όσο και να προσπαθούν προεκλογικά να μας παρουσιάσουν τα ψίχουλα για φιλέτο, στην τσέπη μας δεν θα μπει τίποτα εκτός από το κρατικό χέρι για να υφαρπάξει και πάλι από τους εργαζόμενους και να καλύψει τις ανάγκες των μεγαλοεργοδοτών.

Οι τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης γίνονται για να κρύψουν την πραγματικότητα, ότι οι μισθοί θα βρίσκονται μόνιμα σε κρίση, σε επίπεδα πείνας και αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής όλων: εργοδοσίας, κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ΕΕ – «θεσμών».

Μια ακόμα κυβερνητική εναλλαγή που εγκαθίδρυσε τις συνολικές απώλειες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, σε εισόδημα και δικαιώματα, που βύθισε και άλλο στη λάσπη την ανάγκη της κάλυψης των αναγκών μας.

Ούτε λεπτό για χάσιμο, πέρα από όλα τα εμπόδια που μας βάζουν εργοδότες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, να συστρατευτούμε  όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο Forthnet – Nova μέσα στο σωματείο μας για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.

Κανένας κάτω από €988 στον Όμιλο Forthnet – Nova. Με δικαιώματα και όρους εργασίας που να ανταποκρίνονται στο 2019 και όχι στις απαιτήσεις του εργοδότη όπως μας τις μεταφέρουν τα φερέφωνα του μέσα κι έξω απο τον όμιλο.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Διεκδικούμε την ανάκτηση όλων των απωλειών από τα προηγούμενα μέτρα.

Οργανώνουμε τον αγώνα μέσα από τα Σωματεία μας, γινόμαστε όλοι μέλη και ακολουθούμε το δρόμο του αγώνα για τη δικιά μας ζωή, που να καλύπτονται οι δικές μας ανάγκες. Οι αυταπάτες και οι κυβερνητικοί και μη σωτήρες δεν μας έδωσαν τίποτα, μόνο μας πήραν. Δεν έχουν θέση ανάμεσα στους εργαζόμενους και στον αγώνα μας, δεν θα ανεχτούμε να μας εγκλωβίζουν σε ψεύτικα διλήμματα. Εμείς ενωμένοι θα παλέψουμε για τα δικά μας και μόνο συμφέροντα για το δικό μας αύριο.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Διεκδικούμε: