ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ – ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Από τις 15/11/ 2018 με mail προς όλους, είχαμε ενημερώσει ότι τα σημειώματα για άδειες ασθενείας μικρής διάρκειας από ιδιώτη γιατρό έχουν την ίδια ισχύ με αυτά από γιατρό του ΕΟΠΥΥ ή του δημοσίου ή συμβεβλημένου με το ταμείο ασφάλισης συνολικά.

Δεν μείναμε όμως εκεί: προχωρήσαμε με καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Και έτσι τώρα πλέον στα χέρια μας εκτός από τη σχετική νομοθεσία, έχουμε και την απόφαση του ΣΕΠΕ!Μετά από πίεση του Σωματείου μας και ενώ η διοίκηση του ομίλου Forthnet – Nova αποφάσισε να απέχει από την ορισμένη από το ΣΕΠΕ, τριμερή συνάντηση για μη σοβαρούς λόγους, αναγκάσαμε την επιθέωρηση να γνωμοδοτίσει υπέρ μας.  

Ξεσκεπάσαμε για άλλη μια φορά την Εργοδοσία.

Για μια ακόμα φορά μέτρησε η δυναμική του Σωματείου μας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι νόμοι υπήρχαν, αλλά η εργοδοσία επειδή ακριβώς έχει τη σιγουριά της στήριξης του κράτους αποφάσισε να μην τους τηρήσει. Το κάνει συνεχώς, να μην ξεχνάει κανείς συνάδελφος την απόλυση της Καρκινοπαθούς συναδέλφου από την Κρήτη. Έστω και αν και αυτή δικαιώθηκε μέσα από το Σωματείο μας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπ. Νομού Ηρακλείου.

Δεν τους πέρασε και δεν θα τους περάσει.

Όσο δυναμώνει το σωματείο μας, όσο πληθαίνουν αυτοί που στηρίζουν και συμπορεύονται με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, η δυναμική μας θα μας οδηγεί σε αποσπάσεις και νέες κατακτήσεις.

Η εργοδοσία για μια ακόμα φορά αποφάσισε να παίξει με την υγεία μας, το ψέμα και ο εκβιασμός που εκπόνησε σε όποιον έφερε χαρτί από “ιδιώτη γιατρό”, επί της ουσίας μας έκανε να ερχόμαστε στη δουλειά άρρωστοι. Οι εργοδότες να απομονωθούν το ίδιο και τα φερέφωνα τους, να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Είναι ξετσίπωτοι και δεν αξίζουν τίποτα γιατί όχι μόνο κλέβουν τον ιδρώτα μας, αλλά παίζουν και με την υγεία μας.

Δεν είμαστε υπέρ της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Είμαστε υπέρ της δημόσιας και δωρεάν υγείας που να μπορούμε όλοι να έχουμε πρόσβαση και να λαμβάνουμε υπηρεσίες που να αρμόζουν στον 21ο αιώνα. Και αγωνιζόμαστε για αυτό, με όλες μας τις δυνάμεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έκανε ήταν να ρίξει μια ακόμα σφυριά για να συμβάλει στο γκρέμισμα, σε ότι είχαν αφήσει όρθιο, από δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας, οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον η πρόσβαση ακόμα και σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ όπως απαιτούσε με τα ψέμματα της η εργοδοσία είναι εξαιρετικά δύσκολη έως μη εφικτή.

Και αυτό το ζήτημα μας ξεκαθαρίζει ότι ή όποια δικαίωση μας απαιτεί δυνατό κίνημα. Ακόμα και σε νόμους που συνηγορούν ξεκάθαρα υπέρ μας, αλλά και συνολικά στον αγώνα μας για ζωή με αξιοπρέπεια. Όλοι τώρα να γραφτούμε στο Σωματείο μας, κανένας εργαζόμενος στον όμιλο Forthnet – Nova εκτός Σωματείου. Ενισχύουμε από τώρα το επιχειρησιακό και τα κλαδικά μας Σωματεία πετώντας και στο περιθώριο όσες δυνάμεις μας οδηγούν στον Συμβιβασμό και στην ανέχεια.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ

Να υπογραφεί Επιχειρησιακή Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

  • Να μετατραπούν άμεσα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους επίνοικιαζόμενους συναδέλφους μας, την πρόσληψή τους από τον όμιλο Forthnet – Nova ,στην προοπτική υπογραφής Επιχειρησιακής Σύμβασης για όλους τους συναδέλφους.
  • Να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση.

Υ.Γ. Η τρίτη προσπάθεια για την πραγματοποίση του 38ου συνέδριου της  Ομοσπονδία ιδιωτικών Υπαλλήλων αλλά και το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, μας αφορούν άμεσα. Κυριολεκτικά άμεσα. Και εμείς συμμετέχουμε στην Ο.Ι.Υ.Ε. Και εμείς από εκεί εκλέγουμε το ποιος θα μας αντιπροσωπεύσει στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και ποιον έτσι θα δυναμώσουμε μέσα στη ΓΣΕΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παλεύουμε για σωματεία ανοιχτά, δημοκρατικά, με συμμετοχή των εργαζόμενων που παλεύουν για να υπερασπιστούν και να προωθήσουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων και όχι των εργοδοτών και γιαυτό δίνουμε την μάχη και μέσα στην ομοσπονδία και την γσεε. Θα ακολουθήσουν και ανακοινώσεις με συγκεκριμένα στοιχεία για τη νοθεία που προσπαθούν να επιβάλλουν οι δυνάμεις του εργατοπατερισμού, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ ). Όπως ξεσκεπάσαμε τα MY MARKET.

Η διευθύντρια που υπέγραφε το γνωστό πια σε όλους έγγραφο είναι μέλος και έχει ψηφίσει – όπως και ένας συνάδελφος εδώ στον Όμιλο Forthnet NOVA που έπερνε €300 – σε σωματείο φάντασμα (χωρίς δράση που κάνει μόνο εκλογές) των super market στην Αττική που για την Ο.Ι.Υ.Ε. εκλέγει 62 αντιπροσώπους. Εμείς στον Όμιλο Forthnet – Nova εκλέγουμε 1.

Η αποχή από τα συνδικάτα και τις συλλογικές διαδικασίες ενισχύει τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αυτούς που όντας πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ νομιμοποίησαν τον κατώτατο μισθό στα €586 (€650 σήμερα) και την κατάργηση όλων των επιδομάτων. Είναι αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι το να δουλεύεις έστω και για €300 είναι επίτευγμα.

Για εμάς επίτευγμα και νίκη είναι η οργάνωση όλων των εργαζόμενων στα σωματεία μας και η πάλη για ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΗ, ΚΛΑΔΙΚΗ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ