ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 10.30 π.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (προσυγκ/ση 9.30 π.μ. στην Παλιά Βουλή)

Γιορτάζουμε την 1η Μάη, γιορτάζουμε «Αγωνιστικά όπως της αξίζει, την παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης. Τη μέρα αυτή τιμάμε τους νεκρούς μας, όλους αυτούς που πάλεψαν πριν από μας και θυσιάστηκαν για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και προσφυγιά. Τους νεκρούς στο Σικάγο, τους εργάτες της ματωμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη, και χιλιάδες άλλους.

1η Μαη: Δεν είναι αργία – Είναι Απεργία!!!

Καμία  αυταπάτη! Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στις ψεύτικες αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου. Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ForthnetNova έχουμε αποκτήσει πείρα για το πως ερμηνεύεται η «πρόοδος», η «δίκαιη ανάπτυξη», η επιστροφή στην κανονικότητα» και ποιους ωφελεί. Βιώνουμε στο πετσί μας την εντατικοποίηση, τους μισθούς ψίχουλα που δεν επαρκούν να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Η βάρβαρη αυτή κατάσταση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των προηγούμενων.

Μετά από 10 χρόνια καταλήστευσης των δικαιωμάτων και του εισοδήματός μας, τις ζητωκραυγές της κυβέρνησης για το τέλος των μνημονίων, για την «δίκαιη ανάπτυξη» κι ένα σωρό άλλες προπαγανδιστικές κορώνες, τίποτα το «δίκαιο» και «βιώσιμο» δεν έχει η εργατική και λαϊκή οικογένεια μέσα σε ένα άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Δίνουμε αγώνα ταξικό και αταλάντευτό για επαναφορά των ΣΣΕ και υποχρεωτική εφαρμογή τους, κατώτερο μισθό στα 751€ για την Εθνική Σ.Σ.Ε., ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία, με πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας, για να μπει τέλος στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς.

  Το περιεχόμενο του εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς πρέπει να είναι ο αγώνας  μας για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων, για συνδικάτα εργατών μακριά απ’ την παρέμβαση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Σήμερα χρειάζεται να πεισμώσουμε περισσότερο για το δυνάμωμα των Σωματείων μας, να περάσουμε στην αντεπίθεση βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:

Λέμε ΕΞΩ ΟΙ ΝΟΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι η συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΣΕ που θέλησε να κάνει το 37ο Συνέδριο σε τουριστικά θέρετρα, με νόθους και εργοδότες, που λέει ναι στα μνημόνια, τα αντεργατικά μέτρα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις απαιτήσεις της εργοδοσίας τελικά. Αντίθετα είναι οι νεκροί της τάξης μας, όσοι τιμάμε την Πρωτομαγιά, οι χιλιάδες απολυμένοι και εργαζόμενοι που παλεύουν για το δυνάμωμα των σωματείων, για την ικανοποίηση των αναγκών, για μια κοινωνία χωρίς  καπιταλιστική εκμετάλλευση, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά!

 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών