ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ

Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο που παρά την ανασφάλεια, την ενταντικοποίηση και την τρομοκρατία απήργησαν στις 24 Σεπτέμβρη. Όλοι μαζί μέσα από τα σωματεία μας δώσαμε μια πρώτη απάντηση στους εργοδότες και στην κυβέρνηση τους, στην ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να περάσει το πολυνομοσχέδιο. Στην πλειοψηφία της ΟΜΕ –ΟΤΕ, που έκανε πολλά για να μην πετύχει η απεργία. Ταυτόχρονα απευθυνόμαστε και σε όσους εργαζόμενους δεν έκαναν το βήμα αλλά προβληματίζονται, δεν τους αρέσει η κατάσταση που βιώνουν.

Συνάδελφοι

Για εργασιακά δικαιώματα και μισθούς, που να ανταπεξέρχονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Για την διασφάλιση και επέκταση όλων όσων έχουμε κατακτήσει τόσο στον Όμιλο Forthnet – Nova όσο και σε επίπεδο κλάδου, αλλά και για όλο το εργασιακό μας μέλλον είναι απαραίτητη η κλιμάκωση του αγώνα.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η ανάπτυξη τους γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους!

Όλοι στον αγώνα!

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

  • το δικαίωμα στους εργοδότες ανάλογα με την “οικονομική κατάσταση” που επικαλούνται, να διαμορφώνουν το μισθό στο ύψος του κατώτατου.
  • Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους, προστίθεται και ο όρος να υπάρχει «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου». Αυτό σημαίνει νέα συμπίεση των μισθών.
  • Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 500τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012 – 2013, για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
  • Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!
  • Την θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
  • Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
  • Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
  • Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή, ο Γ. Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του, θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε «κουρελόχαρτα».
  • Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με Υπουργικές Αποφάσεις θα καθορίζονται οι «λεπτομέρειες», που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή, κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, τη διασπορά αυτών των πληροφοριών, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Πήραν «φόρα» από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο και νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.

 

Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι!

Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων. Στα 7 χρόνια ζωής του Σωματείου μας αυτό ήταν το μυστικό για ότι έχουμε καταφέρει, από τη δικαίωση της καρκινοπαθούς απολυμένης, την επαναπρόσληψη του επινοικιαζόμενου συνάδελφου μέχρι τα μέτρα για υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Έτσι πορεύθηκε το Σωματείο μας, για αυτό και άντεξε σε όλες τις επιθέσεις της Εργοδοσίας που εκφράστηκαν ακόμα και σε κρατικό επίπεδο. Συνεχίζουμε λοιπόν ενωμένοι και αλληλέγγυοι, όπως εδώ και 7 χρόνια πλάι στο Σωματείο μας, οι εργαζόμενοι για δουλειά και δικαιώματα με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

 

Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 2 Οκτώβρη, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις!

ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 07:30 ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

Στην Αθήνα, στα Προπύλαια, στις 10:30 πμ

Προσυγκέντρωση 09:45 Πλατεία Κάνιγγος