Το Σωματείο μας καταγγέλλει την εργοδοσία της ΝΟΚΙΑ.

Η επίθεση της στους εργαζόμενους είναι σε έξαρση αφού ανακοίνωσε 60 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2019. Οι απολύσεις αυτές έχουν στόχο τη λεγόμενη «μείωση του κόστους», τη διαφύλαξη δηλαδή των κερδών της εργοδοσίας.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στη ΝΟΚΙΑ που αγωνίζονται για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας και απεργούν στις 9/10.

Σήμερα στον κλάδο μας οι απολύσεις, οι μισθοί πείνας, η τρομοκρατία, η μαζική φτώχεια, είναι μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι για τους λίγους και πατάει πάνω στις πλάτες και στους κόπους μας. Κυβέρνηση και εργοδότες θέλουν να πιστέψουμε ότι είμαστε κόστος και να αποδεχτούμε την κατάργηση δικαιωμάτων μας.

Ούτε βήμα πίσω από την πάλη για το δίκιο μας!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Χωρίς εμάς δεν μπορεί να υπάρξει πλούτος. Με τη δουλειά μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια δημιουργήσαμε τεράστιο πλούτο. Ό,τι έχει παραχθεί και σ´ αυτό τον τόπο, είναι δημιούργημα των εργαζόμενων μέσα σε συνθήκες σκληρής ταξικής εκμετάλλευσης και πίεσης από τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους.

Οι επιτυχημένες απεργίες στις 24 / 9 και 2 /10 και οι μαζικότατες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα έδειξαν το δρόμο.

Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα και της ζωής μας στα χέρια μας! Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα. Να κατακτήσουμε ένα ανώτερο επίπεδο ευημερίας για εμάς και τις οικογένειές μας.

Δεν πρόκειται να μας παραχωρήσουν το οτιδήποτε, στεκόμαστε απέναντι από την αναμονή και τις αυταπάτες.

Είναι καθήκον μας να αποτινάξουμε το φόβο, την απογοήτευση και οργανωμένα να συμπορευθούμε στο δρόμο του αγώνα. Κανείς πλέον δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα. Κανείς δεν δικαιούται να πει «δεν άκουσα», «δεν γνώριζα», «δεν ήξερα». Σήμερα έχουμε αποκτήσει όλοι εμπειρίες. Δεν υπάρχει ανάπτυξη για εμάς, οι ανταγωνισμοί και τα σχέδια για αύξηση της κερδοφορίας των εργοδοτών είναι στον αντίποδα των δικών μας δικαιωμάτων.

Κανένας εργοδότης – καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεπεράσει την δύναμή μας.