Κλιμακώνουμε με νέο Συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30μμ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

την παρασκευή 11/ 10 πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος μας – από τις 26 / 9 – συνάντηση με τους εκπροσώπους της διοίκησης με θέμα την επικείμενη εξαγορά του Ομίλου Forthnet – Nova όπου θέσαμε τα αιτήματα μας,

 • Να κατοχυρωθούν όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
 • Να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ δεδουλευμένων και αποζημιώσεων.
 • Να συνεχίσει η απασχόληση και η συνέχεια όλων των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο και υπό τη νέα ιδιοκτησία όποτε και αν γίνει αυτό.

Η διοίκηση συνεχίζει το ίδιο τροπάριο, ότι δεν ξέρει τίποτα, ότι τη διαδικασία την τρέχει η Nomura για τις Τράπεζες, ότι μια αλλαγή στην μετοχική σύνθεση δεν θα επιφέρει αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας οτιδήποτε για να μην απαντήσει κανείς στις αγωνίες των εργαζομένων. Για να μένουμε οι εργαζόμενοι μετέωροι πάνω στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.

Απαιτήσαμε να σταματήσει η πίεση και η εντατικοποίηση στους εργαζόμενους, αφού σε όλη την εταιρεία είτε σπάνε  τμήματα είτε φορτώνονται και με άλλες δουλειές, η θέση της διοίκησης είναι ότι όλα γίνονται για το καλό του Ομίλου. Βάλαμε επί τάπητος τις βλαπτικές μεταβολές που υπάρχουν στο πρόγραμμα και στο φόρτο εργασίας. Την ίδια ώρα που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι δεν προσθέτουν κάτι επί πλέον στον εργαζόμενο, την ίδια ώρα μας είπαν ότι τους εκπαιδεύουν για ότι προσθέτουν, την αυτοδιάψευση της διοίκησης δεν θα τη σχολιάσουμε καν, άλλωστε το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια.

Δεν πρόκειται να μας παραχωρήσουν το οτιδήποτε, στεκόμαστε απέναντι από την αναμονή και τις αυταπάτες.

Την πραγματικότητα τη βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο, λίγοι να κάνουμε πολλά και πολλοί συνάδελφοι με μνημονιακούς μισθούς ή και άλλοι με απλήρωτες υπερωρίες. Και κυρίως με προβλήματα υγείας που πηγάζουν από την εντατικοποίηση, σε όλα τα τμήματα. Η εργοδοσία έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια στην πράξη τη θέση της για τους εργαζόμενους, έχει στείλει εκατοντάδες στην ανεργία, στους γιατρούς από το ξεζούμισμα, στη φτώχεια  με τους μνημονιακούς    μισθούς.

Να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα και της ζωής μας στα χέρια μας! Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα. Να κατακτήσουμε ένα ανώτερο επίπεδο ευημερίας για εμάς και τις οικογένειές μας.

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο Forthnet – NOVA έχουμε πείρα για να κατανοήσουμε τι  σηματοδοτεί η πώληση.

Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές συνοδεύονται πάντα με απολύσεις, μείωση θέσεων εργασίας και νέες μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Η εργοδοσία ξεδιπλώνει ένα καλά ενορχηστρωμένο σχέδιο που βασίζεται στο κίνητρο που έχει ο κάθε εργοδότης να αυξάνει την κερδοφορία του, να μπορεί να διατηρείται και να παραμένει στο παιχνίδι, να μπορεί να ενισχύεται έναντι των ανταγωνιστών του.

Ο μόνος νικηφόρος δρόμος που έχουμε οι εργαζόμενοι είναι η οργάνωση και δράση με τα σωματεία μας, ο ένας δίπλα στον άλλο για να εμποδίσουμε τα σχέδια τους και να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες. Αυτό το ξέρουν καλά και οι εργοδότες σε όλους τους κλάδους και οι κυβερνήσεις τους, γι’ αυτό τώρα η Κυβέρνηση, βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα των εργαζομένων στην οργάνωση και την αγωνιστική διεκδίκηση. Ετοιμάζονται να δώσουν ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση. Με το Νομοσχέδιο καρμανιόλα που φέρνουν για ψήφιση.

 

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση,

με νέο Συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη

και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30μμ

 

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

 • το δικαίωμα στους εργοδότες ανάλογα με την “οικονομική κατάσταση” που επικαλούνται, να διαμορφώνουν το μισθό στο ύψος του κατώτατου.
 • Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους, προστίθεται και ο όρος να υπάρχει «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου». Αυτό σημαίνει νέα συμπίεση των μισθών.
 • Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 500τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012 – 2013, για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
 • Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!
 • Την θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
 • Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
 • Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
 • Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
 • Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή, ο Γ. Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του, θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε «κουρελόχαρτα».
 • Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με Υπουργικές Αποφάσεις θα καθορίζονται οι «λεπτομέρειες», που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή, κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, τη διασπορά αυτών των πληροφοριών, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Παίρνοντας «φόρα» από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα.

Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

«Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα»

Τώρα, χωρίς αναμονή κλιμακώνουμε με νέο Συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30μμ.