ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό το Σαββάτο 30 Νοέμβρη στις 10:30 στα Προπύλαια

Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους. Από τους νέους εργαζόμενους ως τους συνταξιούχους. Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών μας, την Υγεία – Πρόνοια, αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, συνολικά όλο τον εργαζόμενο λαό.

Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο και χρόνο. Από τη στάση της αναμονής έχουμε καεί στο χυλό όλα τα προηγούμενα χρόνια καθώς οι ανατροπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν σταμάτησαν ποτέ. Κάθε νέος αντιασφαλιστικός νόμος όχι απλά δεν καταργούσε τους προηγούμενους, αλλά τους ενδυνάμωνε.

Ο στόχος όλων των κυβερνήσεων ως σήμερα και της ΕΕ είναι η απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη φθηνή εργατική δύναμη. Η μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές του εργοδότη είναι μείωση του μισθού μας και όσο και αν το μισθοδοτικό σύστημα προσπαθεί να το υποκρύπτει αυτό, είναι ξεκάθαρο.

Η πρόσβαση στην υγεία, η σύνταξη μας αφορούν και ας τα βλέπουμε μακριά. Η ανταποδοτικότητα και το άνοιγμα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στηρίζονται αποκλειστικά στη λογική του ότι πληρώνεις παίρνεις και αν δεν έχεις ή αν το επενδυτικό ρίσκο του Ταμείου  καταρρεύσει, Τελείωσες. 

Όλες οι παροχές που είχαμε κερδίσει μέχρι σήμερα, μετακυλούνται στην ιδιωτική πρωτοβουλία,   όλα αυτά που με αγώνα και κόπο έχει κερδίσει η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ακόμα και με αυτό το κουτσουρεμένο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Από την άλλη η στόχευση τους γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη αν αναλογιστούμε ότι τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων έχουν κουρευτεί για χάρη των τραπεζών, ανάμεσα σε μνημόνια και αναχρηματοδοτήσεις.

Οι ιδιωτικές ασφάλειες έχουν στηριχτεί πάνω στο υπάρχον σύστημα, τα πλαφόν που έχουν  αφήνουν μετέωρα τα σοβαρά ζητήματα υγείας. Ενώ αντίστοιχα και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα τους είναι δυσβάσταχτα. Παράλληλα είναι δεκάδες εκατομμύρια οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο που είδαν σε μια νύχτα να χάνονται οι κόποι μιας ζωής και μαζί και η πρόσβαση τους σε υπηρεσίες υγείας, όταν πτώχευσαν οι εταιρείες που είχαν επιλέξει. Χαρακτηριστική για τον κλάδο μας είναι η περίπτωση του ΤΣΜΕΔΕ όπου τα αποθεματικά του έκαναν φτερά, οι εισφορές των ασφαλισμένων δηλαδή σε αυτό το ομοιοεπαγγελματικό Ταμείο. 

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης.