ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ FORTHNET – ΝΕΤΜΕΝΤ – κλαδικού Συνδικάτου ΣΕΤΗΠ

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ – ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ για τις ΖΩΕΣ μας

ΜΠΡΟΣΤΑ στα ΚΕΡΔΗ τους ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Forthnet που ενώ από εχθές κιόλας επιβεβαίωσαν κρούσμα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Καλλιθέα, ασχολούνται μόνο με την διασφάλιση της κερδοφορίας και όχι με την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Εργαζόμενοι του κτηρίου της Καλλιθέας εν άγνοια του κρούσματος βρέθηκαν σε άλλα κτήρια όπως του Ταύρου. Ενώ και εργαζόμενοι στο κτήριο του Ταύρου είχαν βρεθεί στο κτήριο της Καλλιθέας.

Η διοίκηση όμως δεν απασχολείται με αυτά. Τι και αν η διασπορά είναι σαφής και καταγεγραμμένη. Τι και αν το κτήριο της Καλλιθέας έχει κλείσει με εντολή του ΕΟΔΥ. Στο κτήριο του Κολωνού γίνεται απολύμανση με μερίδα εργαζόμενων να συνεχίζουν να εργάζονται στον χώρο. Στο κτήριο του Ταύρου από το πρωί καλούν τους εργαζόμενους να δουλέψουν σαν να μην τρέχει τίποτα. Ο γιατρός εργασίας ενημερώθηκε από το επιχειρησιακό σωματείο. Προϊστάμενη που έπρεπε η ίδια να είναι σε καραντίνα καθώς ήταν στο κτήριο της Καλλιθέας δηλώνει στους εργαζόμενους που αρνούνται να ανέβουν στο κτήριο του Ταύρου υγιής και ότι δεν υπάρχει κάτι επικίνδυνο (!!!). Στον χώρο μετά από παρέμβαση του επιχειρησιακού σωματείου έχει έρθει και η αστυνομία.

Η ασυδοσία τους δεν έχει τέλος. Αντί να κλείσουν όλες τις εγκαταστάσεις, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε απολυμάνσεις, σε παροχή ατομικών ειδών προστασίας, εξετάσεις των εργαζομένων κτλ, ασχολούνται μόνο με την κερδοφορία τους .

Το συνδικάτο μας εξαρχής είχε καταγγείλει ότι τα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί σε καμία περίπτωση δεν έχουν στον προσανατολισμό τους την κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων αλλά αποτελούν μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Καλούμε το υπουργείο εργασίας να παρέμβει τώρα και να σταματήσει την εργοδοσία της Forthnet που προκειμένου να εξασφαλίσει την κερδοφορία της, δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην εξαπλωθεί η επιδημία.

Απαιτούμε τώρα:

Να κλείσουν όλες οι εγκαταστάσεις και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς. Οι manager και το hr δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να πάρουν θέση.
Να εξεταστούν με έξοδα τους κράτους όλοι οι εργαζόμενοι του κτηρίου της Καλλιθέας και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους από το κτήριο της Καλλιθέας.
Να απολυμανθούν όλες οι εγκαταστάσεις προτού οι εργαζόμενοι προσέλθουν στην εργασία τους
Κανένας εργαζόμενος να μην πάει στην δουλειά, εάν δεν παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους ειδικούς φορείς. Δεν δουλεύομε σε άλλα κτήρια δεν μεταφέρουμε εμείς τον ιό και σε άλλους συναδέλφους μας.
Να μην χαθεί κανένα μεροκάματο. Να δοθούν άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όλους
Να φτιαχτεί τώρα μεικτή επιστημονική επιτροπή που θα εξετάζει την καταλληλότητα των χώρων εργασίας.