ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας η διοίκηση του Ομίλου Forthnet – Nova , έδειξε για μια ακόμα φορά το πραγματικό της πρόσωπο, αυτή τη φορά με την ανακοίνωση στόχων σε πολλά τμήματα του C.C. Για ακόμα μια φορά η εργοδοσία επαναφέρει τη δική της «αλήθεια»: πίεση και εντατικοποίηση και εν μέσω πανδημίας. Η εργοδοσία όπως απέδειξε και από τις 13/3 δεν νοιάζεται για κανέναν εργαζόμενο.  Τι και αν όλοι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία, τι και αν όλοι ζούμε με πρώτο μέλημα μας την υγεία τι δική μας  και των γύρω μας , έρχεται η διοίκηση να μας προσθέσει άγχος και πίεση με την εντατικοποίηση.  Πάλι οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε το μάρμαρο.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Με την υποστελέχωση  και τη διάλυση των τμημάτων, ακόμα και προ πανδημίας υπήρχε εντατικοποίηση, τώρα αν συναθροίσουμε την αύξηση των απαιτήσεων,  λόγω της δικαιολογημένης διεύρυνσης των αναγκών του λαού, αλλά κυρίως τα προβλήματα που προκύπτουν από την τηλεργασία, από λειτουργίες έως και συνθήκες για όλους τους εργαζόμενους, γίνεται ξεκάθαρο ότι η πίεση και το κυνήγι των στόχων από τη διοίκηση, μόνο περισσότερο κακό μπορούν να φέρουν στους εργαζόμενους αλλά και στους καταναλωτές.

Την ώρα που  οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν θέσει τον προσωπικό τους εξοπλισμό και τις συνδέσεις του νοικοκυριού, που πληρώνουν μόνοι τους, για να  βγαίνει η δουλειά, χωρίς παράλληλα να διασφαλίζεται τίποτα και ήδη να έχουμε αναφορές για προσωπικό εξοπλισμό που χάλασε κατά την τηλεργασία, ενώ ακόμα και τις συνδέσεις, τις υπαλληλικές, τις εισπράττει κανονικά η διοίκηση από όλους τους εργαζόμενους, η διοίκηση του Ομίλου στρίβει και άλλο το μαχαίρι.

Ο σεβασμός της διοίκησης του ομίλου Forthnet – Nova για την υγεία των εργαζομένων,

σταματάει μπροστά στον κίνδυνο της απώλειας του πρώτου €υρώ.

 

Στην αντίπερα όχθη, όλοι εμείς που  μέσα από τα Σωματεία μας, διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν υγεία που να ανταποκρίνεται στο 2020 και να εκμεταλλεύεται  όλα τα επιτεύγματα της  επιστήμης.

Που απαιτήσαμε αγωνιστήκαμε και πετύχαμε σε πολλές περιπτώσεις την αύξηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Είμαστε στο πλάι  των μαχόμενων υγειονομικών και στηρίζουμε την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ να ορίσει τις 7 Απρίλη 2020, ως μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία.

Ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τα Σωματεία, η συλλογική δράση η εγγραφή μας στο Σωματείο και η ανάπτυξη της δράσης του, μπορούν να βάλουν τέλος στης επιδιώξεις της εργοδοσίας.  Για την εργοδοσία οικογένεια είναι οι εκμεταλλευόμενοι της, αφού από το ξεζούμισμα μας υπάρχει , με τον όρο συναδελφικότητα εννοεί  το κέρδος πάση θυσία, οι εκατοντάδες απολύσεις από μωρομάνες μέχρι ΑΜΕΑ, αλλά και η αληθινή της στάση στην περίοδο της Πανδημίας  δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Ακόμα και το πώς προσπάθησε να μας πασάρει την καταβολή της μισθοδοσίας μας, την 1η Απρίλη, που για τους περισσότερους σημαίνει καθυστέρηση μιας ημέρας, είναι ενδεικτικό  το πώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κάθε κρίση για να νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις μας την εκμετάλλευση μας.

Δεν μένουμε φιμωμένοι, ενημερώνουμε άμεσα το Σωματείο μας, κρατάμε επαφή, το μαζικοποιούμε με την εγγραφή μας, η δύναμη μας είναι ο συλλογικός αγώνας.