ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Εν μέσω πανδημίας μας εκβιάζει και πάλι η διοίκηση

 

Η διοίκηση έρχεται και πάλι να εκβιάσει τους  εργαζόμενους αυτή την φορά με το πανηγύρι των αδειών. Ζητά στους εργαζόμενους,  να δηλώσουμε υποχρεωτικά άδεια και μάλιστα το 80% μέχρι τις 30/9, μέχρι και να κάνουμε συνολικό προγραμματισμό αδειών μέχρι το τέλος του έτους. Από πού προκύπτει αυτό; Πάλι εκεί στη διοίκηση το παίζουν και νομοθέτες, με σκοπό να πιέσουν και πάλι τους εργαζόμενους.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ  ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Θα το πούμε για ακόμα μια φορά: Οι άδειες είναι κεκτημένο δικαίωμα του εργαζόμενου. Δεν φτάνει που ήδη αυτό το δικαίωμα χτυπιέται με τις άδειες ειδικού σκοπού με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων, όπου κομμάτι της κανονικής μας άδειας ξοδεύεται, οι εργοδότες τώρα μας λένε ότι…. θέλουν να κάνουν και τον προγραμματισμό τους.

Διερωτόμαστε τι σόι προγραμματισμό μπορεί να κάνει ένας εργαζόμενος, μια οικογένεια, με πανδημία σε έξαρση και χωρίς να μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση αυτή; 

Το ίδιο παραμύθι από την εργοδοσία, όπου οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, κυβερνήσεις τωρινές και προηγούμενες δεν έχουν νομοθετήσει αυτό που θέλει η εργοδοσία, προσπαθεί να μας το περάσει στη συνείδηση μας, αν το δεχτούμε ότι έτσι είναι!! Δεν τους φτάνουν τα τόσα αντεργατικά βέλη που έχουν στη φαρέτρα τους, βάζουν και δικά τους. Δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που αποκαλύψαμε τα ψέματα της διοίκησης, για τιςαναρρωτικές άδειες.  Ενώ το ίδιο θα γίνει και για τις άδειες που «επέβαλε» η εργοδοσία στις 13 κ 14 / 3, την ώρα που είχε καταπατήσει κάθε μέτρο διασφάλισης της υγείας  των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην δηλώσουν άμεσα άδεια αν δεν το επιθυμούν.

ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΗΜΑ