ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ FORTHNET-NOVA Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις

Η εργοδοσία προχώρησε σε νέες απολύσεις, δείχνοντας για άλλη μία φόρα το αντεργατικό της πρόσωπο. Η απόλυση της μιας εκ των συναδέλφων που απολύθηκαν έγινε όταν η συνάδελφος ήταν σε αναρρωτική άδεια, λόγω του ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία.

 Για άλλη μία φόρα και σε μία χρονική περίοδο δύσκολη για όλους τους εργαζόμενους, αποδεικνύουν  την αληθινή “εταιρική δράση” της εργοδοσίας και αναδεικνύουν το πραγματικό της “κοινωνικό πρόσωπο”. Μαζί με τις επιδιώξεις της για την αύξηση στην απόσχιση έργου, την απαλλαγή της από εργαζόμενους με “υψηλότερους” μισθούς και συγκροτημένα δικαιώματα,  ετοιμάζει και την επόμενη μέρα, για το νέο μεγαλομέτοχο, ώστε να υπάρχει μια εταιρία με όσο το δυνατόν λιγότερους εργαζόμενους που να κάνουν όσο το δυνατόν πιο πολλά.

Κανένας σεβασμός, καμία αξιοπρέπεια δεν υπάρχει πλέον για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τα συνεχή χτυπήματα προς τους εργαζόμενους με συνεχείς πιέσεις, με τρομοκρατία για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με δυσμενείς όρους και βλαπτικές μεταβολές, με συνεχείς προσθήκες κι άλλων ευθυνών προς τους εργαζόμενους, που στόχο  την κερδοφορία της εργοδοσίας χωρίς να υπολογίζει την ψυχική καταρράκωση όλων όσων εργάζονται για να πλουτίζουν στις πλάτες μας.

Να σταματήσει το Βig Brother στην Κάντζα

Να σταματήσει άμεσα η παρακολούθηση των εργαζομένων στη μετάδοση των καναλιών  στην Κάντζα, στους χώρους εργασίας όποιος έχει πρόσβαση, με πρόσχημα την τηλεργασία και την εποπτεία της ροής  μέσω καμερών, ανά πάσα ώρα και στιγμή τους παρακολουθεί εν ώρα εργασίας  τι είπαν με ποιον μίλησαν πόσες ανάσες πήραν, σαν να ζούμε σε ένα ριάλιτι, ως ένα εργασιακό “The Truman Show”. Απαιτούμε  να σταματήσει άμεσα

 

Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος

Άμεσα να βάλουμε πλάτη και για τις δικές μας ζωές, να αναπτύξουμε το αίσθημα αλληλεγγύης πλάι σε όλους τους συναδέλφους μας. Να γραφτούμε στο Σωματείο μας. Έχουμε δώσει νικηφόρες μάχες. Μαζικό σωματείο, συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες είναι προϋπόθεση για προστατέψουμε τα Δικαιώματα μας. Για υπογραφή ΣΣΕ

Τώρα να δεσμευτεί η Εργοδοσία: 

  • Να ανακαλέσει τις απολύσεις
  • Να συνεχίσει η απασχόληση και η συνέχεια όλων των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο και υπό τη νέα ιδιοκτησία.

Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουμε στους χώρους δουλειάς. Να σταματήσει η τηλεργασία  είναι καιρός να επιστρέψουμε στους χώρους δουλείας με τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους ώστε να είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι απόλυτα ασφαλείς και προστατευμένοι. Η τηλεργασία, η νέα αυτή ελαστική σχέση εργασίας, δεν μπορεί πια να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την ασφάλειά μας. Οι εργαζόμενοι συλλογικά και οργανωμένα τώρα να διεκδικήσουμε να παρθούν μέτρα σε όλους τους χώρους δουλειάς.

 

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων και των ΠΝΠ.
  • Να συνεχίσει η απασχόληση και η συνέχεια όλων των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο και υπό τη νέα ιδιοκτησία όποτε και αν γίνει αυτό
  • Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, να ενταχθούν στις εταιρείες του ομίλου όλοι οι επινοικαζόμενοι,  να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Καμία σκέψη για επιβολή επ’ αόριστον της τηλεργασίας, να διασφαλιστεί η επιστροφή όλων των εργαζομένων και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Να δοθεί και να επεκταθεί η άδεια και το ωράριο ειδικού σκοπού  όπου χρειάζεται και απαιτείται χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
  • Τα κόστη από την εφαρμογή της τηλεργασίας (ρεύμα, ιντερνέτ, κλιματισμός κλπ.) που φορτώθηκαν στις πλάτες των εργαζομένων να τα αναλάβει η εργοδοσία.
  • Να μην κοπεί καμία τηλεφωνική σύνδεση λόγω οφειλών, αλλά να ανασταλούν οι λογαριασμοί για τη λαϊκή οικογένεια. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.
  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέσα και υποδομές που ακόμα και τώρα λείπουν».