ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 30/6 – 6:00Μ.Μ.

Μετά την σύσκεψη που κάλεσε το κλαδικό μας συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ στις 24/6 με τα σωματεία του κλάδου μας, ανταλλάξαμε πείρα, αποφασίσαμε να συντονίσουμε τα βήματα και τις δράσεις μας.

Η εξαγορά του Ομίλου Forthnet-ΝΟVA,  οι απολύσεις που ακολούθησαν, οι κάμερες στην Κάντζα, η απουσία μέτρων στα κτήρια του Ομίλου αλλά και συνολικά στον κλάδο: το σπάσιμο του ΟΤΕ σε τρεις θυγατρικέςοι απολύσεις στη ΝΟΚΙΑ και την LG,  η τηλεργασία που καθολικά εφαρμόζεται, τα αντεργατικά μέτρα παλιά και νέα μέσω των ΠΝΠ, οι κάμερες στα σπίτια των εργαζόμενων στην Teleperformance και το GPS στον ΟΤΕ για έλεγχο και παρακολούθηση, είναι πλευρές της λυσσαλέας επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες ώστε να μπορούν να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητά τους, χτυπώντας ό,τι απέμεινε. Ο νέος κύκλος επίθεσης στα δικαιώματα μας είναι εδώ, έχει ξεκινήσει, διαμορφώνοντας ένα ζοφερό μέλλον για τους συναδέλφους.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να μας βρει προετοιμασμένους, γερά οργανωμένους στο Σωματείο μας για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που θα ξεδιπλωθεί σε βάρος μας και με τη νέα οικονομική κρίση που είναι εδώ και επισπεύσθηκε με τον Κορονοϊό.

 Η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης για την επιτάχυνση της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Έγινε η αφορμή ώστε η κυβέρνηση της ΝΔ να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα που προστίθενται στα ήδη ψηφισμένα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στην κατεύθυνση της διασφάλισης και της αύξησης της κερδοφορίας των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο μας.

Συνολική η επίθεση της εργοδοσίας – Συλλογική η απάντηση μας.

Μαζί με τα συνδικάτα του κλάδου  συμμετέχουμε στην συγκεντρωση στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τρίτη 30/6 στις 6.00 μ.μ

 

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων και των ΠΝΠ.
  • Να ανακληθούν οι απολύσεις
  • Να συνεχίσει η απασχόληση και η συνέχεια όλων των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο και υπό τη νέα ιδιοκτησία όποτε και αν γίνει αυτό
  • Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, να ενταχθούν στις εταιρείες του ομίλου όλοι οι επινοικαζόμενοι,  να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Καμία σκέψη για επιβολή επ’ αόριστον της τηλεργασίας, να διασφαλιστεί η επιστροφή όλων των εργαζομένων και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Να δοθεί και να επεκταθεί η άδεια και το ωράριο ειδικού σκοπού  όπου χρειάζεται και απαιτείται χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
  • Τα κόστη από την εφαρμογή της τηλεργασίας (ρεύμα, ιντερνέτ, κλιματισμός κλπ.) που φορτώθηκαν στις πλάτες των εργαζομένων να τα αναλάβει η εργοδοσία.
  • Να μην κοπεί καμία τηλεφωνική σύνδεση λόγω οφειλών, αλλά να ανασταλούν οι λογαριασμοί για τη λαϊκή οικογένεια.Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.
  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέσα και υποδομές που ακόμα και τώρα λείπουν».