ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/7 ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η κυβέρνηση έφερε στη βουλή το χουντικής έμπνευσης νομοθέτημα που απαγορεύει επί της ουσίας τις διαδηλώσεις  και ετοιμάζεται με την στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, να δώσει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα. Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Δε φτάνει η μαζική λαϊκή χειραγώγηση, τα ψέματα και οι αυταπάτες που αξιοποίησε η Ν.Δ. για να φτάσει στο τιμόνι της εξουσίας για λογαριασμό του κεφαλαίου. Δε φτάνουν τα μνημόνια που ψήφισε και οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν τσακίσει τη ζωή χιλιάδων εργατικών και λαϊκών οικογενειών τα προηγούμενα 10 χρόνια. Έρχεται τώρα, σε συνθήκες επίσπευσης νέας πιο βαθειάς οικονομικής κρίσης, να οργανώσει χτύπημα στην οργάνωση των εργατικών αγώνων και στο δικαίωμα των συγκεντρώσεων. Γιατί γνωρίζει εκ των προτέρων ότι και αυτή η κρίση θα φορτωθεί στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Θέλει να στρώσει το έδαφος της κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων, για έναν κόφτη διαρκείας για το λαό, για νέα λεηλασία στο λαϊκό εισόδημα και νέα συρρίκνωση δικαιωμάτων.

Μπροστά σ’ αυτή τη βαρβαρότητα για λογαριασμό του κεφαλαίου, ετοιμάζεται να βάλει τους εργατικούς διεκδικητικούς αγώνες στον πάγο. Δε θα τους περάσει!!!

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή πάνε χέρι – χέρι. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Να χτυπήσει το δικαίωμα στην διαδήλωση, την οργανωμένη ή και αυθόρμητη συγκέντρωση, τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώνονται οι εργαζόμενοι.

Τα «επιχειρήματα» της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον φαιδρά, μιλούν για συγκεντρώσεις των 20 – 40 ατόμων δεν μας τις έχουν όμως δείξει ποτέ, το ψέμα το έχουν για ανάσα, κάνουν λόγο για στραγγαλισμό των καταστημάτων του κέντρου, την ίδια ώρα που τα μεγάλα μονοπωλιακά πολυκαταστήματα του κέντρου  μεσουρανούν, και έχουν κλείσει εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις από άκρη σε άκρη της Χώρας. Αναδουλειά άλλωστε στα καταστήματα δεν υπάρχει μόνο στο κέντρο αλλά σε κάθε γειτονιά της Αθήνας γιατί το εισόδημα των εργαζόμενων όλο και μικραίνει.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Η πραγματικότητα είναι ότι Εργοδότες- Κυβέρνηση και όλοι η μηχανισμοί του Κεφαλαίου συνολικά, γνωρίζουν κάτι πολύ καλά και αυτό τους στοιχειώνει. Γνωρίζουν τη δύναμη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Γι αυτό φέρνουν απαγορεύσεις και κατασταλτικά μέτρα για να εντείνουν την προσπάθεια τους να το καταπνίξουν και να εντείνουν την τρομοκράτηση όποιου φεύγει από το μαντρί τους.

Αν δεν τους εμπόδιζαν οι οργανωμένοι αγώνες, να εφαρμόσουν όλα τα σχέδια τους δεν θα ασχολιόντουσαν. Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς μεγαλώνει, η εργοδοσία με την ανοχή της κυβέρνησης ξεσαλώνει. Χιλιάδες είναι οι απολύσεις, και εκατοντάδες πρωτοπόρων συναδέλφων στους χώρους δουλειάς, εργαζόμενων ακόμα και εκλεγμένων μελών Διοικητικών Συμβουλίων, που υποτίθεται ότι «προστατεύονται» από τη σημερινή νομοθεσία, με μοναδικό τους «παράπτωμα» ότι πρωτοστατούν στους αγώνες ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στα εργοδοτικά εγκλήματα και εδώ στον Όμιλο Forthnet – Nova, θυμόμαστε τι ακολούθησε κάθε φορά που απέλυαν εργαζόμενους πρωτοπόρους στο κίνημα, αλλά και πόσα έχουμε αποσπάσει με την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση μέσα από το Σωματείο μας.

Να αποσυρθεί τώρα!

 

 Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους!

Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο, κουρελόχαρτο!

Τώρα που όλο και περισσότεροι κατανοούμε τη δύναμη μας να βρεθούμε στο δρόμο του Αγώνα, να τους χτυπήσουμε με αυτό που τους διαλύει τα σχέδια τους, με οργανωμένη συλλογική δράση

Όλοι και όλες αύριο στο Σύνταγμα στις 20:00

(Προσυγκεντρωση του σωματείου μας 7:15μ.μ.  στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)