ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Υπάρχει έκδηλη ανησυχία ανάμεσα μας, ανεξάρτητα σε πιο κτήριο εργαζόμαστε, για το εργασιακό μας μέλλον. Φαίνεται ότι διαμορφώνεται ένα κλίμα για κατάργηση εγχώριας λειτουργίας τμημάτων, αλλά και θέσεων εργασίας συνολικά.

Βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση στον Όμιλο Forthnet – Nova, για τους περισσότερους από εμάς όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ζούμε μια εξαγορά της εταιρείας, έχουμε την εμπειρία και της εξαγοράς της Nova από τη Forthnet και της συγχώνευσης που ακολούθησε. Κοινός τόπος της εργοδοσίας, όποια μάσκα κι αν φορέσει, όποια μετοχική σύνθεση κι αν έχει… όσους CEO κι αν αλλάξει είναι η μεγιστοποίηση των κερδών από τη δουλειά μας.

Σίγουρα δεν είμαστε προφήτες, ούτε θέλουμε να κινδυνολογήσουμε. Οι εργαζόμενοι όμως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε σε αναμονή. Μέσα από το Σωματείο μας στα 8 χρόνια που υπάρχει, έχουμε δώσει πολλές μάχες και πολλές με άμεσα αποτελέσματα. Ο δρόμος της οργάνωσης, του αγώνα, των ζωντανών συλλογικών διαδικασιών, της προετοιμασίας είναι η μόνη διέξοδος που έχει ουσία και θα δώσει υπόσταση στις διεκδικήσεις μας.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να μας βρει προετοιμασμένους, γερά οργανωμένους στο Σωματείο μας για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που θα ξεδιπλωθεί σε βάρος μας και με τη νέα οικονομική κρίση που είναι εδώ και επισπεύσθηκε με τον Κορονοϊό.

Η διοίκηση του Ομίλου Forthnet έχει προβεί σε ενημέρωση στο ΔΣ του Σωματείου που όμως την κρίνουμε «εθιμοτυπική» αφού κατά τη διάρκεια της ενημερωθήκαμε μόνο για τις αλλαγές στο Δ.Σ. της εταιρείας, το ποσοστό μετοχών της UNITED καθώς και του ελέγχους τους κάνει ανά διεύθυνση. Ενώ στις δικές μας απαιτήσεις για αυξήσεις με υπογραφή ΣΣΕ ο CEO κ. Δ. Τζελέπης μας παρέπεμψε σε νέα συνάντηση αφού πρώτα μας απάντησε ότι δεν είναι ρεαλιστικό αίτημα και παρότι αναδείξαμε τις πολλές παραιτήσεις συναδέλφων με χρόνια εμπειρίας αλλά και ότι στις εταιρείες νέων τεχνολογιών – του ευρύτερου κλάδου δηλαδή – είναι καλύτερα τα μισθολόγια και πάλι η απάντηση που πήραμε ήταν ότι το να συζητάμε για αυξήσεις δεν απηχεί στην πραγματικότητα της εταιρείας. Με βάση και τις νέες εξελίξεις έχουμε ζητήσει και νέα συνάντηση με την εργοδοσία.

Δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για αναμονή. Η τηλεργασία και σε αυτό το κομμάτι δρα εις βάρος μας ο καθένας μόνος του πίσω από ένα pc στο σπίτι του, είμαστε ευάλωτοι στις ορέξεις των εργοδοτών. Αυτό το διατυμπανίζει και η Κυβέρνηση με διάφορους τρόπους, από τη μία πατάει πάνω στο lockdown και φέρνει εκτρωματικά Νομοσχέδια και από την άλλη απαγορεύει και τις συγκεντρώσεις για να φέρει ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα για τους εργαζόμενους αφού έχει τη φαντασίωση ότι θα καταστείλει τις συλλογικές αντιδράσεις, το οργανωμένο ταξικό κίνημα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τα σωματεία, οι ομοσπονδίες τα Εργατικά κέντρα που το απαρτίζουμε τους έχουμε στείλει και έχουν λάβει το μήνυμα «να αλλάξουν πλευρό». Τόσο η εργοδοσία όσο και κάθε κυβέρνηση ξέρουν τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα των εργαζομένων. Καιρός και εδώ να μεγαλώσουμε τη δύναμη μας.

Ενισχύουμε την δύναμη μας με την εγγραφή μας στο Σωματείο.

Είμαστε σε ετοιμότητα. Ενημερώνουμε το Σωματείο μας για κάθε εξέλιξη. Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές συνοδεύονται πάντα με απολύσεις, μείωση θέσεων εργασίας και νέες μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους ώστε να είμαστε οι εργαζόμενοι απόλυτα ασφαλείς και προστατευμένοι και να επιστρέψουμε στο χώρο εργασίας μας.

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων και των ΠΝΠ.
  • Να συνεχίσει η απασχόληση και η συνέχεια όλων των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο και υπό τη νέα ιδιοκτησία
  • Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, να ενταχθούν στις εταιρείες του ομίλου όλοι οι επινοικαζόμενοι,  να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Καμία σκέψη για επιβολή επ’ αόριστον της τηλεργασίας, να διασφαλιστεί η επιστροφή όλων των εργαζομένων και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Τα κόστη από την εφαρμογή της τηλεργασίας (ρεύμα, ίντερνετ, κλιματισμός κλπ.) που φορτώθηκαν στις πλάτες των εργαζομένων να τα αναλάβει η εργοδοσία.
  • Να μην κοπεί καμία τηλεφωνική σύνδεση λόγω οφειλών, αλλά να ανασταλούν οι λογαριασμοί για τη λαϊκή οικογένεια. Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα λαϊκά νοικοκυριά. Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείου και ρυθμίσεων στην εφορία.
  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέσα και υποδομές που ακόμα και τώρα λείπουν