Πάνω από όλα η υγεία και η ασφάλεια μας

Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες με τα προβλήματα από την  κακοκαιρία να έχουν  κάνει έντονη την εμφάνιση τους και τις μετακινήσεις να είναι ακόμα και απαγορευτικές, η εργοδοσία του Ομίλου φρόντισε να μας θυμίσει το πρόσωπο της, από τη μια αναγκάζει συναδέλφους σε εξοντωτικές βάρδιες ήλιο με ήλιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε στο σημείο να εξαναγκάσει σε συνεχόμενες 24ωρες βάρδιες.  Ενώ την ίδια ώρα προσπαθεί να αναγκάσει συναδέλφους να μεταβούν στην εργασία τους παρά τον κίνδυνο που υπάρχει για τις μετακινήσεις. 

Αυτές είναι αυθαίρετες αποφάσεις που δεν πρέπει κανείς εργαζόμενος να αποδεχθεί.   

Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατό να φύγει κάποιος εργαζόμενος από το σπίτι του με ασφάλεια λόγω ύπαρξης χιονιού ή πάγου, δεν είναι υποχρεωμένος να πάει για δουλειά. Ενημερώνει τον εργοδότη και, αν του ζητηθεί, προσκομίζει μια βεβαίωση από τον αρμόδιο δήμο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ευθύνη του εργαζόμενου και ο μισθός καταβάλλεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ.  

 Είμαστε στο πλάι και στη διάθεση όλων των συναδέλφων και καλούμε ιδιαίτερα αυτούς που ένιωσαν την «ομαδικότητα» και το «ενδιαφέρον» της εργοδοσίας από πρώτο χέρι να επικοινωνήσουν άμεσα με το Σωματείο.