ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους στη Forthnet– Nova,που το τελευταίο διάστημα έδωσαν μάχες, ενάντια σε απολύσεις, ενάντια στην πίεση και εντατικοποίηση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην κρατική βία και καταστολή.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει “γυμνό” το δημόσιο σύστημα Υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό το έχουν σμπαραλιάσει, ενώ παράλληλα μετατρέπεται στην πανδημία σε σύστημα μιας νόσου. Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας της Υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού. Ήδη μετράμε νεκρούς μέσα από τους εργασιακούς χώρους, εκατοντάδες νοσούντες και ακόμα περισσότερους σε καραντίνα.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Η πανδημία δεν σημαίνει απομόνωση, δεν σημαίνει αποδοχή μέτρων και καταστάσεων που εξυπηρετούν τα κέρδη του εργοδότη. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας επειδή οι εργοδότες θεωρούν κόστος την προστασία της υγείας μας και της ασφάλειάς μας.

Με μοναδικό σκοπό την αδιάκοπη εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση πήρε μέτρα που ευνοούν τους εργοδότες, ενώ εμείς έχουμε επωμιστεί το βάρος για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας μας, των δυσκολιών με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν, των μεγάλων προβλημάτων που προκύπτουν με τη δουλειά από το σπίτι.

Κάνοντας πράξη την έκφραση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» και ικανοποιώντας πάγιες αξιώσεις του ΣΕΒ, η κυβέρνηση εντείνει την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα για να στηριχθεί η καπιταλιστική κερδοφορία. Μας πέταξαν το μπαλάκι της «εθνικής ομοψυχίας» και της «ατομικής ευθύνης» για να καλύψουν τη σαπίλα που αναδίνει το σύστημά τους, για να καλύψουν την μια και πραγματική αλήθεια: Ότι το σύστημα που υπηρετούν έχει πολύ κοντά ποδάρια και δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, όπως αυτή της υγείας, της προστασίας της ζωής μας.

Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Στις γειτονιές παρελαύνουν αύρες, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και χτυπούν, τρομοκρατούν, βρίζουν εργαζόμενους και νεολαία. Η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δεν μπορεί να κρυφτεί!

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Χωρίς τη δράση των συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης – εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

Απαιτούμε:

·         Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

·         Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

·         Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερμάρκετ.

·         Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

·         Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή».