ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 17:30μμ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
εδώ και 3,5 χρόνια ιδρύσαμε και δραστηριοποιείται στη Forthnet και στη Nova το Σωματείο μας, το Επιχειρησιακό. Αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει μάχες, μέσα από το Σωματείο μας για να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Κάποια πράγματα αποσπάσαμε, κάποια τρενάραμε κάπου αναγκάσαμε και την εργοδοσία σε αναδίπλωση. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και ειδικά όταν προϋποθέτει ότι η εργοδοσία θα «χαραμίσει» για τους εργαζόμενους, κάποια από τα κέρδη της, που έχει βγάλει με το δικό μας ξεζούμισμα.
Από τα τέλη του 2012 και σε συνθήκες βαθέματος της κρίσης έχουμε καταφέρει πολλά μέσα από το Σωματείο μας, με τις μαζικές μας κινητοποιήσεις και την αταλάντευτη στάση του. Καιρός να θυμηθούμε και να μάθουν και οι νέοι μας συνάδελφοι κάποια από αυτά. Το 2012 που μέσα από τις κινητοποιήσεις μας στο πλάι του κλαδικού μας Συνδικάτου, του ΣΕΤΗΠ, για την οριζόντια μείωση μισθών που ήθελε να επιβάλει η εργοδοσία, φτιάξαμε το Σωματείο μας, το πρώτο πράγμα που μας έδειξε τη δύναμη μας είναι η άμεση αναδίπλωση της εργοδοσίας στα ποσοστά των μειώσεων, όλοι θυμόμαστε την υπέρτατη προσπάθεια προϊσταμένων, managers, και άλλων ακόμα υπαρκτών φερέφωνων της εργοδοσίας, να πάρουν πίσω τα λεγόμενα τους και να παρουσιάσουν άλλα μικρότερα ποσοστά για τις μειώσεις.
Από τότε και μετά μέσα από το Σωματείο είδαμε και απαιτήσαμε λύσεις σε πολλά ζητήματα. Λεωφορεία για τη μεταφορά μας για όλες τις βάρδιες, εξορθολογισμός βαρδιών (κάποιοι θυμόμαστε τις βάρδιες ανά μισή ώρα), καθαριότητα κτιρίων, ζητήματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, αύξηση διαλειμμάτων, πιστοποιητικό πυροπροστασίας για τον Ταύρο, σύστημα για να ανοίγουν οι πόρτες ακόμα και χωρίς ρεύμα. Αλλά και άλλα πολλά καθημερινά προβλήματα όπως οι συνεχόμενες λάθος πληρωμές από την εργοδοσία, οι καθυστερήσεις πληρωμών, οι άδειες που δεν έχουν πληρώσει. Και ακόμα να αναφέρουμε και τα ζητήματα που προκύπτουν όταν κόβεται το νερό ή χαλάει ο κλιματισμός και που η εργοδοσία κάνει συνεχώς τον κούκο μέχρι να κάνει παρέμβαση το Σωματείο.
Αλλά και να μην χάσει συνάδελφος τη δουλειά του έχουμε καταφέρει και να πάρει άλλος την αποζημίωση του κόντρα σε αυτονομοθετήματα της εργοδοσίας. Με τη συνολική μας στάση έχουμε φρενάρει και απολύσεις και νέα αντεργατικά χτυπήματα. Σίγουρα σημαντική στιγμή η απεργία μας στις 14/2/2014 με την εργοδοσία να φέρνει τα ΜΑΤ και όλους μας να κρατάμε δυναμική στάση χωρίς να λυγίσουμε απέναντι της. Η εργοδοσία ακόμα το φυσάει και δεν κρυώνει. Μέρα σταθμός και για όλες τις διεκδικήσεις μας από εκεί και πέρα.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ
Συνάδελφοι με το Σωματείο μας όμως μπήκαμε και μπροστά για να ενώσουμε όλους τους εργαζόμενους και να πολεμήσουμε την επινοικιαζόμενη εργασία και συνολικά το σύγχρονο δουλεμπόριο, αλλά και την διάσπαση των συναδέλφων αυτό ήθελε η εργοδοσία να κάνει, έβαζε τα τσιράκια της να μας διαχωρίζουν αλλά δεν τους πέρασε.

 

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή μας βγαίνουμε μπροστά, ο αγώνας για μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος για το ασφαλιστικό είναι σε εξέλιξη αλλά ήδη μετράμε σημαντικές μάχες με τις τελευταίες απεργίες και το συλλαλητήριο με τους αγρότες στο Σύνταγμα να έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση να το καθυστερήσει, να μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ήθελαν να το έχουν ψηφίσει από το Νοέμβριο και τώρα κοντεύει να βγει και ο Μάρτιος.
Συναδέλφισσα και συνάδελφε γράψου στο Σωματείο σου, το δεν πάει άλλο κουράστηκα, τα νεύρα, τους πονοκεφάλους, την αγωνία μας για το αύριο να τη μεταφέρουμε στην εργοδοσία και στους πολιτικάντηδες της. Μαζικοποιημένο Σωματείο, μαζικές κινητοποιήσεις, συλλογικές διαδικασίες και αλληλεγγύη είναι αυτά που τρομάζουν την εργοδοσία και τους παρατρεχάμενους της. Για εμάς είναι ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 17 / 3 ΣΤΙΣ 17:30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ