Διαδικτυακή σύσκεψη μέσω ZOOM Σήμερα Τρίτη 6/4 στις 21:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας  καλεί σε διαδικτυακή σύσκεψη όλα τα μέλη  και τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν, με θέμα  “Εξελίξεις στη Forthnet – Nova , μέτρα για την πανδημία και τηλεργασία”.

Ο ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας έχει ήδη επιφέρει κατακερματισμό  στα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και στο σύνολο της ζωής των εργαζομένων . Η εκτεταμένη χρήση της τηλεργασίας και η συνολική επέκταση των ευέλικτων μορφών έδειξαν ότι όχι μόνο δεν λειτουργεί ως “φάρμακο” στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της υγείας των εργαζομένων αλλά από τη μια  δημιουργεί νέα επιπρόσθετα προβλήματα για το σύνολο των εργαζομένων , και από την άλλη λειτουργεί ως φερετζές που κρύβει την απουσία ουσιαστικών μέτρων για την πανδημία.

  Τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει γνωστά, με το τελευταίο 3 μέρες πριν, συμβάντα όπου η εργοδοσία κουρέλιασε ακόμα και τα λειψά πρωτόκολλα για κρούσματα σε χώρο εργασίας. Στο ζύγι υγεία –  κέρδος η εργοδοσία πάντα θα πηγαίνει με το κέρδος, δεν έχει σημασία ο εργαζόμενος, οι ανάγκες του.

 Παράλληλα τρέχουν και οι αναδιαρθρώσεις και  οι σχεδιασμοί από την εργοδοσία που θα ολοκληρώσουν το σχεδιασμό της United.

·         Μπορούμε να αντιδράσουμε.

·         Υπάρχει η διέξοδος

·         Η τηλεργασία δεν χρειάζεται θεσμοθέτηση, υπάρχει πλαίσιο.

·         Οι επιπτώσεις της Τηλεργασίας.

·         Τι μας είπε η επιθεώρηση εργασίας, πρέπει τα έξοδα των τηλεργαζόμενων να καλυφθούν από την εργοδοσία. Το κόστος του εξοπλισμού.  

·         Τι είναι το «δικαίωμα» στην αποσύνδεση.

·         Τι κάνουμε σε περίπτωση κρούσματος.

·         Τι θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση. 

Για αυτά και για όποιον προβληματισμό, για την καλύτερη οργάνωση μας, την προετοιμασία του αγώνα, την προετοιμασία της Σύσκεψης Συνδικάτων της Παρασκευής 9 / 4 ,  καλούμε σε σύσκεψη μέσω ZOOM σήμερα Τρίτη 6/4 στις 21:00

Για τη συμμετοχή στην σύσκεψη παρακαλούμε να στείλετε email στο info@sefn.org  Με Θέμα: Σύσκεψη  και θα αποστείλουμε τις απαραίτητες οδηγίες.