ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ – ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!

Με επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κάντζα, η εργοδοσία όχι απλά δεν προχώρησε σε απολύμανση, αλλά υποχρέωσε τους εργαζόμενους να δουλέψουν 12ωρο χωρίς κανένα μέτρο για το κρούσμα. Αρκεί να βγουν οι βάρδιες, να βγει η δουλειά. Η υγεία μας, η υγεία των δικών μας ανθρώπων σε δεύτερη μοίρα.

Δεν σταματάνε πουθενά στη διοίκηση της Forthnet – Nova,

Αντί να ενημερώσουν τους συναδέλφους, να τους διώξουν από τον χώρο ώστε να κάνουν ΑΜΕΣΑ απολύμανση και να τους κάνουν τεστ αυτοί προχώρησαν να κάνουν την απολύμανση σήμερα 3 μέρες μετά(!!!!!!!!). Ταυτόχρονα «επιστράτευσαν» 2 εργαζόμενους να βγάλουν τις βάρδιες των ημερών με  συνεχόμενα 12ωρα, ΧΩΡΙΣ να τους αλλάξουν καν χώρο αλλά εκεί που ήταν το επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Την Τρίτη  6 / 4 στις 21:00 προχωράμε σε Διαδικτυακή σύσκεψη μέσω ZOOM για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας της Forthnet  Nova.

Αυτά είναι τα μέτρα για τα οποία η εργοδοσία μέσω του δικηγόρου της στο ΣΕΠΕ έλεγε ότι οι εργαζόμενοι της δίνουν συγχαρητήρια και τους λένε ευχαριστώ.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Η εργοδοσία της forthnet αξιοποιεί κατά το δοκούν την τηλεργασία, και την παρουσία στις εγκαταστάσεις και ας υπάρχει και κρούσμα εκεί, με μόνο γνώμονα την επίτευξη των στόχων για την κερδοφορία της.

Δεν έχει σημασία τι θα γίνει με την υγεία σου και της οικογένειας σου, των ανθρώπων που αγαπάς, των γύρω σου. Αναλώσιμοι για την εργοδοσία.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι μας έχουν ανάγκη γιατί χωρίς τη δική μας δουλειά δεν βγαίνει τίποτα. Όσο πιο δυνατοί και μέσα από το σωματείο μας διεκδικούμε οργανωμένα ζωή με δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στο 2021.

Είναι καιρός για ασφαλείς χώρους δουλειάς με τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους ώστε να είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι απόλυτα ασφαλείς και προστατευμένοι.

Απαιτούμε τώρα:

  • Να ενημερωθούν άμεσα ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι για το θετικό κρούσμα.
  • Να γίνουν επαναληπτικά τεστ δωρεάν από την εργοδοσία σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να γίνει άμεση απολύμανση ολόκληρου του κτηρίου και όχι μόνο το τμήμα όπου βρέθηκε το κρούσμα.

·         Να γίνουν προσλήψεις άμεσα, για τα 24ωρα τμήματα, να μην υπάρχουν μονές βάρδιες, και δουλειά ήλιο με ήλιο

Για τη συμμετοχή στην σύσκεψη της Τρίτης παρακαλούμε να στείλετε email στο info@sefn.org Με Θέμα: Σύσκεψη  και θα αποστείλουμε τις απαραίτητες οδηγίες.