ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

σε απολύσεις προχώρησε και πάλι, η εργοδοσία της Forthnet – Nova αυτή τη φορά από τον Κολωνό. Ότι και να “διοχετεύσει” η εργοδοσία μέσω των “καναλιών” της η αλήθεια δεν κρύβεται, μειώνονται οι θέσεις εργασίας. Είτε με τις απολύσεις είτε με παραιτήσεις, το δεδομένο είναι ότι από τη μία έχουμε απολυμένους συναδέλφους στην ανεργία και από την άλλη η διοίκηση φτιάχνει τα νούμερα της και δίνει και το στίγμα για την επόμενη μέρα στον όμιλο Forthnet – Nova.  Ενώ η υποστελέχωση των τμημάτων φαίνεται τόσο από την εντατικοποίηση όσο και από βάρδιες 10 και 12 ωρών. 

Παράλληλα εμφανίστηκε και νέο κρούσμα στον Κολωνό. Παρότι η εργοδοσία φέρεται να πήρε κάποια μέτρα αυτή τη φορά, που όμως δεν φαίνονται αρκετά, πάλι δεν ενημέρωσε τους εργαζόμενους. Έστω του κτηρίου. Κανένας σεβασμός στην υγεία μας στην ασφάλεια μας το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ποιον θα επιστρατεύσουν να βγάλει τη δουλειά, μόνο τον κύριο σκοπό τους να διασφαλίσουν το κέρδος.  Αφού ευχηθούμε περαστικά σε όλους τους συναδέλφους και δηλώσουμε την αμέριστη στήριξη μας σε ότι χρειαστούν, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι είναι ξεκάθαρο ότι στάση ευθύνης  και αλληλεγγύης κρατάμε μόνο οι εργαζόμενοι και το Σωματείο μας.  Η εργοδοσία να πάρει όλα τα μέτρα για την καλύτερη προστασία της υγείας μας και των οικογενειών μας

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Οι απολύσεις δεν πρέπει να μας βρίσκουν απαθείς, κάθε απόλυση έπληξε συναδέλφους που μοιραζόμασταν από τα ίδια γραφεία έως πολλές ώρες της καθημερινότητας μας, για εμάς η κάθε απόλυση δεν είναι απλά ένας προστιθέμενος αριθμός, αλλά ο συνάδελφος μας που έρχεται αντιμέτωπος με το φάσμα της ανεργίας και ότι αυτό επισύρει, στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα του. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και πρέπει να το οπλίσουμε. Το “ο θάνατος σου η ζωή μου” ισχύει μόνο για την εργοδοσία, με αυτό κινείται, απολύει, δίνει μισθούς πείνας, πιέζει, εντατικοποιεί την εργασία, μας στέλνει να εργαστούμε χωρίς μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας ακόμα και σε χώρους με επιβεβαιωμένο κρούσμα.  

Έχουμε ακούσει πολλές φορές, από τα ίδια καλοβολεμένα χείλη φράσεις, όπως:

–  μην ακούς τι λέει το σωματείο,

– ο καλός θα πάει μπροστά,

– ο καλός δεν πάει χαμένος, εσύ είσαι στην στενή οικογένεια – ομάδα του ομίλου

– δεν κινδυνεύεις από τις αλλαγές της εξαγοράς, από τις συγχωνεύσεις.

Και άλλα ίδιου ύφους και ήθους. Βέβαια αυτά τα έχουν ακούσει από τα ίδια χείλη και οι απολυμένοι συνάδελφοι μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ! 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ

Μια καρότο πολλές μαστίγιο και οι πληγές να μένουν πάνω στα δικαιώματα μας, τους μισθούς μας , τη ζωή μας συνολικά. Όλες οι εργοδοσίες δεν διαφέρουν σε αυτό, αξιοποιούν ότι έχουν και ότι δεν έχουν το παραγγέλνουν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ώστε να μπορούν να επιφέρουν περαιτέρω χτυπήματα στους εργαζόμενους.

  Το επόμενο διάστημα τίθεται προς ψήφιση και άλλο νομοσχέδιο έκτρωμα, που πρέπει να αποτελέσει αιτία πολέμου για όλους τους εργαζόμενους. Ένα νομοσχέδιο που καταργεί μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Το 8ωρο, γυρνώντας μας στο 1885. Αφού έρχεται, μέσα σε πολλά ακόμα αντεργατικά, να νομιμοποιήσει την δυνατότητα στον εργοδότη για 10ωρη και 12ωρη απλήρωτη εργασία, με υποσχετικές ρεπό.

Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί με τον αγώνα του να επιβάλει το δίκιο του

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μπορούμε να αντιδράσουμε, το έχουμε δείξει και στο παρελθόν, χρειάζεται όμως να οργανωθούμε κάτω από τα φτερά του Σωματείου μας, να δυναμώσουμε και έτσι να διεκδικήσουμε, με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, από τη διασφάλιση  των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τη διεύρυνση τους,  μέχρι και την ακύρωση των απολύσεων, η μαζικότητα και η οργάνωση μας θα δώσουν τη δυναμική. Όσο μεγαλύτερες τόσο περισσότερα κερδίζουμε, τόσο περισσότερα νομοσχέδια θα μένουν στα συρτάρια και θα ακυρωθούν.

  Οι επιδιώξεις μας είναι κοινές δεν περιορίζονται στα πλαίσια της Nova, επιδιώκουμε να ζήσουμε καλύτερα, εμείς και τα παιδιά μας, για αυτό και οφείλουμε να  παλεύουμε και για τις διεκδικήσεις μέσα στο χώρο εργασίας μας αλλά και για ότι αφορά τη ζωή μας συνολικά.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Όλοι όσοι εργαζόμαστε στην  ForthnetNova να εντείνουμε τη διεκδίκηση υπογραφής Σ.Σ.Ε. να μην χαθεί καμία θέση εργασίας να διασφαλιστούν και να διευρυνθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.  

  • Καμιά απόλυση για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
  • Να συνεχίσει η απασχόληση και η συνέχεια όλων των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο και υπό τη νέα ιδιοκτησία
  • Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, να ενταχθούν στις εταιρείες του ομίλου όλοι οι επινοικιαζόμενοι,  να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Καμία σκέψη για επιβολή επ’ αόριστον της τηλεργασίας, να διασφαλιστεί η επιστροφή όλων των εργαζομένων και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Τα κόστη από την εφαρμογή της τηλεργασίας (ρεύμα, ίντερνετ, κλιματισμός κλπ.) που φορτώθηκαν στις πλάτες των εργαζομένων να τα αναλάβει η εργοδοσία.
  •   Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να βγαίνουν οι βάρδιες και η δουλειά
  •   Να σταματήσει η απλήρωτη εργασία σε όλα τα τμήματα, ο εκφοβισμός και η πίεση στους εργαζόμενους που είναι σε καθεστώς τηλεεργασιας να εργαστούν εκτός ωράριου ακόμα και στην άδεια τους.