ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Για όσους αναγκάστηκαν να καταχωρήσουν άδεια για τις 13 ή 14 Μάρτη 2020

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΟΣΟΥΣ ΧΡΕΩΣΕ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΣΤΙΣ 13 Η ΚΑΙ 14 / 3 / 2020

Η δικαίωση  για τις ενέργειες και τη στάση του Σωματείου μας στα γεγονότα του περσινού Μαρτίου 2020, ήρθε από τους ίδιους τους συναδέλφους, από το σύνολο των κτηρίων.

Τώρα δικαιωθήκαμε και πιο πρακτικά,  προχωρήσαμε με καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) από τον περασμένο Ιούνιο. Και έτσι τώρα πλέον στα χέρια μας εκτός από τη σχετική νομοθεσία,έχουμε και την απόφαση του ΣΕΠΕ, που επικυρώνει τη καταγγελία μας για εξαναγκασμό σε άδεια των συναδέλφων και απαιτεί την αποζημίωση – με προσαύξηση μη ληφθείσας άδειας και υπερημερίας- των συναδέλφων που χρεώθηκαν με άδεια, από την εργοδοσία. Καθώς όπως είναι γνωστό σε όλους μας,  η εργοδοσία δεν είχε εξασφαλίσει τις απαιτούμενες συνθήκες υγείας και ασφάλειας. Άρα οι εργαζόμενοι δεν εργάστηκαν  με ευθύνη της εργοδοσίας.

Ξεσκεπάσαμε για άλλη μια φορά την Εργοδοσία.

Η απόφαση αυτή ήρθε λίγες μέρες μετά την μεγάλη κινητοποίηση του Σωματείου μας και Σωματείων του κλάδου στο Υπουργείο Εργασίας την προηγούμενη Παρασκευή 2 /4.

Όσο δυναμώνει το σωματείο μας, όσο πληθαίνουν αυτοί που στηρίζουν και συμπορεύονται με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, η δυναμική μας θα μας οδηγεί σε αποσπάσεις και νέες κατακτήσεις.

Για μια ακόμα φορά μέτρησε η δυναμική του Σωματείου μας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι νόμοι υπήρχαν, αλλά η εργοδοσία επειδή ακριβώς έχει τη σιγουριά της στήριξης του κράτους αποφάσισε να μην τους τηρήσει. Δεν τους αρκεί που μας κλέβουν τον ιδρώτα μας, αλλά παίζουν και με την υγεία μας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ

Παράλληλα να τονίσουμε και τη μεθόδευση που ακολουθεί η εργοδοσία, για τις άδειες και για αυτές, έβαλε τους προϊστάμενους να «ζητήσουν» ατομικά, προφορικά, από τον κάθε εργαζόμενο να στείλει email, ώστε να του καταχωρηθεί αυτή η άδεια στο Talentia, τα email αυτά, που ζητάει ο κάθε εργαζόμενος την καταχώρηση της άδειας στο σύστημα, η εργοδοσία προσπάθησε να τα παρουσιάσει στο ΣΕΠΕ ως αίτηση των εργαζομένων. Παρότι αυτά είχαν σταλεί ενάμιση μήνα μετά!!   

Δεν τους πέρασε και δεν θα τους περάσει.

Και αυτό το ζήτημα μας ξεκαθαρίζει ότι η όποια δικαίωση μας απαιτεί δυνατό κίνημα. Ακόμα και σε νόμους που συνηγορούν ξεκάθαρα υπέρ μας, αλλά και συνολικά στον αγώνα μας για ζωή με αξιοπρέπεια.

Σήμερα 12/4 κατόπιν καταγγελίας του Σωματείου μας, το Σώμα επιθεώρησης εργασίας και συγκεκριμένα το τμήμα  υγείας και ασφάλειας στην εργασία προχώρησε σε έλεγχο στο κτήριο της Κάντζας, παρουσία του προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου μας.

Κατά τον έλεγχο αναδείξαμε τις ελλείψεις, αλλά και την έκθεση σε κίνδυνο των συναδέλφων από τα ελλιπή μέτρα, σε τμήματα που εμφανίστηκαν κρούσματα.   Κάτι που και οι ελεγκτές διαπίστωσαν.

    Όλοι τώρα να γραφτούμε στο Σωματείο μας, κανένας εργαζόμενος στη Forthnet – Nova εκτός Σωματείου. Ενισχύουμε από τώρα το επιχειρησιακό και τα κλαδικά μας Σωματεία πετώντας και στο περιθώριο όσες δυνάμεις μας οδηγούν στον Συμβιβασμό και στην ανέχεια.

Προετοιμαζόμαστε για απεργιακή απάντηση στον αντεργατικό οχετό στις 6 ΜΑΗ.

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη  πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών. Η κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν κορυφαίο χτύπημα στα δικαιώματά μας και στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης αλλά και στη δράση των συνδικάτων. 

ΤΙΜΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΤΙΣ 6/5  ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΤΟ 1886 ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ