ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προσυγκέντρωση 9:15 πλατεία Κάνιγγος

 ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα Σύμβολο για τους εργαζόμενους, γιατί έχει ποτιστεί με το αίμα χιλιάδων εργατών ξεκινώντας από το Σικάγο το 1886 έως την Θεσσαλονίκη το 1936 και την Καισαριανή το 1944.

   Το 1886 στο Σικάγο οι εργάτες απαίτησαν να δουλεύουν 8 ώρες, οι εκμεταλλευτές τους, χρησιμοποίησαν τους κρατικούς μηχανισμούς τους και τους αιματοκύλησαν. Το 2021 οι εργαζόμενοι έχουμε απολέσει δικαιώματα, που είχαν σφραγιστεί με αγώνες και το αίμα των πρωτοπόρων αγωνιστών, στο όνομα της πανδημίας, της κρίσης, του χρέους, της ανάπτυξης.  

10ωρη δουλειά σύγχρονη σκλαβιά

Εμείς δε θα πεθάνουμε για τα αφεντικά

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση προσπαθεί να νομοθετήσει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ. Να είναι δηλαδή ο εργαζόμενος απαλλαγμένος από δικαιώματα και διεκδικήσεις, έρμαιο στα επιδιώξεις της κάθε εργοδοσίας. Με πρώτους στόχους, το 8ωρο, μέσω των απλήρωτων υπερωριών, το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και όπως πιο πρόσφατα δημοσιεύτηκε, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ειδικότερα για τον κλάδο μας.

   Οι επιδιώξεις τους έχουν πέσει στο κενό, γιατί απέναντι τους βρήκαν το ταξικό κίνημα, την οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων. Με συλλαλητήρια, με κινητοποιήσεις, με την απεργία στις 26/11 το έχει πάρει το μήνυμα η κυβέρνηση και είναι σε πανικό γιατί θέλει να υπηρετήσει το κεφάλαιο. Αυτός είναι ο αυτοσκοπός κάθε κυβέρνησης.

    Είπαν, τα σωματεία είναι παρωχημένα, το 8ωρο είναι απαρχαιωμένο, ο σταθερός εργάσιμος χρόνος είναι αναχρονιστικός. Γιατί οι εργοδότες, μας θέλουν συνεχώς διαθέσιμους, με όσο το δυνατόν μικρότερο για αυτούς κόστος. Γιατί στον καπιταλισμό, σύγχρονο είναι να μεγαλώνουν τα κέρδη, να μειώνεται το δικαίωμα στη ζωή του κάθε εργαζόμενου. Και να μην υπάρχουν αντιδράσεις, διεκδικήσεις, ριζοσπαστικές φωνές και οργάνωση στους εργαζόμενους. Να μην υπάρχει κανείς που θα ζητάει να αξιοποιηθεί η τεχνολογία υπέρ των εργαζομένων, να μην απαιτεί ζωή και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στον 21ο αιώνα.  

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

  Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ξεκαθαρίζεται ακόμα πιο έντονα ότι η ζωή μας, η υγεία των εργαζομένων είναι σε δεύτερη μοίρα, ότι μόνη επιδίωξη των εργοδοτών και των κυβερνώντων είναι το κέρδος. Και εδώ στη Forthnet – Nova οι αποφάσεις της εργοδοσίας, όταν εμφανίστηκαν κρούσματα, αυτό προτάχθηκε, το κέρδος, με οποιοδήποτε κόστος στην υγεία μας και των γύρω μας.

Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

  Καλούμε τον κάθε συνάδελφο, να έρθει στο Σωματείο, να γνωρίσει δικαιώματα, κατακτήσεις, τις αγωνιστικές παραδόσεις των εργατών και του λαού μας! Να γνωρίσει την ομορφιά του αγώνα τη δύναμη της αλληλεγγύης, της ενότητας, τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα. Γραφτείτε στο Σωματείο, ενημερωθείτε! Ελάτε στα γραφεία, γίνετε και εσείς τα αυτιά και τα μάτια, η δύναμη πάλης του Σωματείου σε κάθε χώρο δουλειάς! Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά, ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός, ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία! Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για όλους.

  Την Πρωτομαγιά του 2020 όσοι συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, εκατοντάδες συνδικάτα, χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, σπάσαμε στην πράξη τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και την τακτική του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού που βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση ήθελε να φιμώσει τους εργαζόμενους και να δηλητηριάσει τη συνείδησή τους καλώντας τους να εγκαταλείψουν τους αγώνες τους. Με οργανωμένη απειθαρχία στείλαμε μήνυμα ελπίδας σε όλο τον κόσμο. Κουρελιάσαμε το ύπουλο κυβερνητικό ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», αναδείξαμε τις ευθύνες της κυβέρνησης που σε συνθήκες πανδημίας άφησε ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα Υγείας και Παιδείας, τον κόσμο να στοιβάζεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους μεγάλους χώρους δουλειάς χωρίς ουσιώδη μέτρα Υγείας και Ασφάλειας, μετατρέποντάς τους σε βόμβες διασποράς του κορονοϊού.

         Με την μαζική συμμετοχή στην Απεργία την Πέμπτη 6 Μάη, τιμώντας τους αγώνες των προηγούμενων γενιών, στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία, πως θα μας βρουν ενωμένους απέναντί τους. Απαιτώντας να μην φέρει η κυβέρνηση το νέο νομοσχέδιο της 10ωρης δουλειάς και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Να εφαρμοστούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας μας, μέτρα Υγείας και ασφάλειας στη δουλειά μας. Διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας  με αυξήσεις και γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών των οικογενειών μας. Να καταργηθούν τα αντεργατικά μέτρα του νόμου Λιβάνιου και τα μέτρα της τρομοκρατικής λογοκρισίας. 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 

ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

Προσυγκέντρωση του Σωματείου μας στις 9:15 πλατεία Κάνιγγος