ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Προσυγκέντρωση 9:15 πλατεία Κάνιγγος

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το ωράριο είναι αδιαπραγμάτευτο

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση Καλλιθέας ύστερα από καταγγελίες του σωματείου μας που αφορούσαν τόσο την απαίτηση της εργοδοσίας να εργαστούμε αμισθί κάνοντας update στα συστήματα εκτός ωραρίου αλλά και τα έξοδα που έχουν προκύψει και επιβαρύνουν τους εργαζόμενους από την παρατεταμένη εφαρμογή της τηλεργασίας. Επιπλέον καταγγείλαμε την απλήρωτη δουλειά είτε λίγο πριν την λήξη της βάρδιας είτε και εξολοκλήρου εκτός ωραρίου εργασίας.

Το σωματείο μας μαζί με το κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, ξεκαθαρίσαμε για ακόμα μια φορά ότι δεν διαπραγματευόμαστε το ωράριο μας, τον σταθερό χρόνο εργασίας. Η δουλειά μας ξεκινά  από την είσοδο μας στο κτήριο και όχι όταν κάνουμε log – in στα συστήματα της εταιρίας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την τηλεργασία και δεν κάνουμε βήμα πίσω από αυτό.

Η επιθεώρηση ως όφειλε αναγνώρισε πως πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι την εργασία εκτός ωραρίου, όμως αρνήθηκε να πάρει θέση και κάνει τα στραβά μάτια στο ζήτημα της αποζημίωσης των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας και ό,τι έχει απομείνει από το εργατικό δίκαιο, γίνονται κουρελόχαρτα όταν αυτά θίγουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο

Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Παλεύουμε με όλους τους τρόπους για να κατοχυρώσουμε τα κεκτημένα μας δικαιώματα. Ούτε λεπτό δε θα χαρίσουμε στους εργοδότες. Ούτε ώρα απλήρωτοι. Δε θα δεχτούμε να εργαζόμαστε όποτε θέλουν και όσο θέλουν. Ορθώνουμε τοίχος αντίστασης στο νομοσχέδιο που κατοχυρώνει για τους εργοδότες τσάμπα δουλειάς, απλήρωτες υπερωρίες, ζωή λάστιχο. Διεκδικούμε την ασφαλή επιστροφή μας στους χώρους  δουλειάς. Γνωρίζουμε ότι η εργοδοσία δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή μας και από την άλλη έχει εξοικονομήσει χιλιάδες € από την τηλεργασία αφού τα κόστη τα έχουμε επιβαρυνθεί εμείς.

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή

Ζήτω η Πρώτη Μάη και η πάλη η ταξική

Σε όλο το διάστημα της πανδημίας, το Σωματείο μας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνολικά, σε όλη τη χώρα σε όλους τους κλάδους, βγήκαμε μπροστά για όλα τα ζητήματα, δεν αφήσαμε τίποτα για …..μετά. Η περσινή Πρωτομαγιά έδωσε το στίγμα της ανυπακοής, της οργανωμένης πειθαρχίας, έδωσε ελπίδα και μνημονεύτηκε σε όλη τη Γη, ότι ακριβώς φοβούνται αυτοί που έχουν την εξουσία. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά με μεγαλύτερη αισιοδοξία.         

Οι χθεσινές «συγκεντρώσεις» των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ θύμιζαν περισσότερο μάζωξη πάνω από παρτίδα τάβλι και δείχνουν πόσο μακριά είναι από τους αγώνες των εργαζομένων και τις ανάγκες τους.  Κήρυξαν μια απεργία σε επίσημη αργία και ως συνέχεια επαναλαμβανόμενων αργιών, για να βολέψουν και αυτή την κυβέρνηση και τους εργοδότες αποφασίζοντας να στείλουν τους εργαζόμενους να «πιάσουν το Μάη» αντί να γιορτάσουν  αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά, όπως της αξίζει. Και όλα αυτά την ώρα που υπάρχει μια ακόμα γενικευμένη επίθεση και από αυτήν την κυβέρνηση ξεχρεώνοντας γραμμάτια στους εργοδότες, σε όποιο δικαίωμα έχει απομείνει στους εργαζόμενους με πρόσχημα την πανδημία. Όταν στο στόχαστρό τους τώρα βρίσκεται και το 8ωρο, η συνδικαλιστική δράση, η Κυριακάτικη αργία.

Γυρίζουμε την πλάτη σε αυτές τις πλειοψηφίες. Οι εργαζόμενοι στην Forthnet – Nova και συνολικότερα, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας αύριο 6 Μάη θα δώσουμε μια ακόμα δυναμική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή μας στην Απεργία και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Μαζί με εκατοντάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα. Αγωνιστικά θα τιμήσουμε στην πράξη την εργατική Πρωτομαγιά. Τους νεκρούς εργάτες.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ωρο

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, διατάξεων και ΠΝΠ που περιλαμβάνουν και την τηλεργασία. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.
  • Nα καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, να καταργηθεί η δουλειά με το μπλοκάκι, καμιά διευθέτηση του χρόνου εργασίας, σαφής διάκριση εργάσιμου – μη εργάσιμου χρόνου.
  • Να μην υπάρξει καμία σκέψη για μονιμοποίηση και ρύθμιση στο καθεστώς της τηλεργασίας.
  • Υπερασπιζόμαστε τον σταθερό εργάσιμο χρόνο. Υπερασπιζόμαστε το 8ώρο. Σταθερό και συνεχές ωράριο.
  • Κατάργηση των νόμων 3986/2011 και 4498/2017 με βάσει τους οποίους γίνεται ήδη διευθέτηση του χρόνου εργασίας
  • Καμία ώρα εργασίας απλήρωτη. Να σταματήσουν τώρα οι απλήρωτες και χωρίς όριο υπερωρίες, τα stand by.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 

ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ.

Προσυγκέντρωση 9:15 πλατεία Κάνιγγος