ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η κυβέρνηση σήμερα παρουσίασε το νομοσχέδιο γκιλοτίνα, για το 8ωρο, την κυριακάτικη αργία, τα συνδικαλιστικά  δικαιώματα. Και αυτή η κυβέρνηση σαν διαχειριστής εκ μέρους των μεγαλοεργοδοτών , εκπληρώνει το σκοπό της, να προσθέσει όσο το δυνατόν ακόμα περισσότερα όπλα στο μεγάλο οπλοστάσιο των εργοδοτών που ήδη έχουν γεμίσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτή τη φορά θεσμοθετεί την περαιτέρω αμισθί εργασία. Πραγματοποιεί όλες τις ονειρώξεις του κεφαλαίου. 

Θέλουν μεταξύ άλλων να νομοθετήσουν:

 Δουλειά μέχρι 13 ώρες τη μέρα 7 μέρες την εβδομάδα με μείωση μισθών

  Κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας και για τον κλάδο μας

Αύξηση  στα όρια υπερωριών, ενώ παράλληλα μείωση στο ποσοστό προσαύξησης στο μισθό.

  Περαιτέρω διευθετήσεις στο χρόνο εργασίας και την «ψηφιακή κάρτα», έχουν ξεκάθαρο στόχο να βγάλουν το διάλλειμα από το 8ωρο – ωράριο.  Ενώ με το «δικαίωμα στην αποσύνδεση» πετάνε το μπαλάκι στον εργαζόμενο, αφού αφαιρούν την υποχρέωση του εργοδότη για τήρηση των συμφωνηθέντων ωραρίων.

  Παράλληλα καταργούν το ΣΕΠΕ υποβαθμίζοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε δήθεν «ανεξάρτητες αρχές», ανοίγουν δηλαδή και άλλο το δρόμο στην εργοδοσία μήπως και δεν της φτάνουν τα τερατουργήματα που νομοθετούν να τα παραβεί και αυτά ανενόχλητη.

Για να εξασφαλίσουν σιγή νεκροταφείου και πλήρη συμμόρφωση των εργαζομένων με τη σύγχρονη σκλαβιά τους, καταργούν τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά το χαρακτήρα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και το δικαίωμα στην απεργία. Επιδιώκουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα, αλλά και ποινικοποίηση όποιας δράσης των σωματείων. Ενώ αντί για το προσωπικό ασφαλείας (που σκοπό έχει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων) θεσμοθετούν «την ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία» σε ποσοστό 33% δηλαδή καταργούν την απεργία.

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

Η κυβέρνηση έχει κάνει παρέλαση από τα συμβιβασμένα ΜΜΕ και με φαιδρά επιχειρήματα περί ελιών και 4ημερου αλλά και περί χρόνου για τους γονείς για τα παιδιά και φοιτητών για τις σπουδές αλλά και επιστρατεύοντας  ένα σωρό ακόμα γελοιότητες, μήπως και συσκοτίσουν την αλήθεια.

Η καθημερινότητα των εργαζομένων και των οικογενειών μας απέχει απείρως.

Οι φοιτητές αναγκάζονται να εργάζονται για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, σε ένα δήθεν δωρεάν σύστημα παιδείας που οι ίδιοι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν κάνει πελατειακό.

Οι γονείς δεν περνάνε χρόνο με τα παιδιά ακόμα και με 8ωρο, οι δραστηριότητες, οι καθημερινές υποχρεώσεις, οι ανάγκες των παιδιών, του σπιτιού, ήδη έχουν αφαιρέσει τον ποιοτικό χρόνο ανάμεσα στην οικογένεια αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων. Οι ίδιοι και οι προκάτοχοι τους στην κυβέρνηση, έχουν κλείσει εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς ενώ είναι μαζικό το φαινόμενο να σχολάει πρώτα το παιδί και μετά ο γονιός, με τους εργαζόμενους είτε να  βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη είτε να καταφεύγουν σε λύσεις ανάγκης. Και έχουν το θράσος να μιλάνε για 4ημερο ενώ καταργούν την Αργία της Κυριακής.

ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 Στη Forthnet – Nova η εργοδοσία σε πολλά τμήματα εφαρμόζει την απλήρωτη εργασία εδώ και χρόνια, έχει καταπατήσει  το δικαίωμα  της άδειας, με πολλούς συναδέλφους να έχουν χάσει την άδεια τους. Δεν τηρεί καμία υποχρέωση – νόμο για αποζημίωση της τηλεργασίας. Έχει κάνει θεσμό τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ενώ έχει ήδη επιστρατεύσει την ατομική διαπραγμάτευση με καρότο ψεύτικες υποσχέσεις  και μαστίγιο τον εκφοβισμό.

Στην αντίπερα όχθη σε όποιο τμήμα το Σωματείο αποκτά καλύτερη εικόνα, πατάει πιο δυναμικά συσπειρώνοντας νέες δυνάμεις, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι δεδομένο ότι όταν μας βλέπουν συσπειρωμένους να διεκδικούμε το δίκιο μας συλλογικά, τουλάχιστον τηρούν τα πρέποντα. Όσο δυναμώνουμε τόσο κερδίζουμε. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα.    

Το δρόμο τον ξέρουμε και  απέναντι σ’ αυτόν τον πόλεμο, που μας κήρυξαν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερη ζωή.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΜΑΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.