ΌΛΕΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ το ΣΕΤΗΠ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/05 6:30μ.μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η κυβέρνηση δημοσιοποίησε ένα νομοσχέδιο οδοστρωτήρα, που οδεύει πάνω στην κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, περιλαμβάνοντας από απλήρωτες υπερωρίες μέχρι κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας (με σαφή στόχο το εξαιρέσιμο). Αλλά και περαιτέρω χτύπημα στα δικαιώματα και στη συνδικαλιστική δράση και για να είναι σίγουροι ότι θα απομονώσουν τον κάθε εργαζόμενο και θα καταπνίξουν τις αντιδράσεις, μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Είναι έντονη η προσπάθεια τους μέσα από κανάλια και εφημερίδες, να μας πείσουν να αποδεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά που μας ετοιμάζουν. Έχουν πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να εκπληρώσουν κάθε επιθυμία του κεφαλαίου. Προσπαθούν να μας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.  Μιλάνε για ατομικές συμφωνίες με τον εργοδότη, για έλεγχο των εργοδοτών, οι ίδιοι που επικροτούν τους εργοδότες που δεν τηρούν την υπάρχουσα εναπομείνασα νομοθεσία. Ενώ είναι άπειρες η καταγγελίες για εκβιασμούς από εργοδότες και παραβάσεις ωραρίων. Και στην Forthnet – Nova έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα και κλεμμένα ρεπό και απλήρωτη εργασία, μέχρι κλεμμένες άδειες και εκβιασμούς να εργαζόμαστε μέχρι και άρρωστοι.

Για πρώτη φορά θέλουν να ανταλλάσσουμε την εργασία μας, όχι με μισθό, αλλά με χρόνο.

Με βάση το νομοσχέδιο 

 έστω ότι ένας εργαζόμενος «συμφωνεί» με τον εργοδότη να δουλεύει 11ωρο (8 + 2 ώρες απλήρωτη υπερωρία + 1 ώρα διάλειμμα) και τον απολύουν μέσα σε αυτό το διάστημα ή πριν καλυφθεί ο χρόνος που έχει εργαστεί, χάνει όλες τις υπερωρίες, το ίδιο αν λήξει και η σύμβαση σε όποιον είναι με ορισμένου χρόνου.

Επίσης η πληρωτέα υπερωρία θα αμείβεται με 20% λιγότερο, ενώ παράλληλα αυξάνεται το νούμερο υπερωριών. Και δεν είναι μόνο η μείωση του εισοδήματος όσων αναγκάζονται να κάνουν υπερωρίες, αλλά θα προκαλέσει και μείωση των θέσεων εργασίας.

 Εργοδότης απολύει έγκυο που εργάζεται στην εταιρεία για 3,5 χρόνια, με προειδοποίηση 2 μηνών άρα και αποζημίωση 1 μισθό, έστω ότι προσφεύγει η εργαζόμενη και κερδίζει δικαστικά την ακύρωση της απόλυσης, με βάση το νομοσχέδιο ο εργοδότης, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, μπορεί να τις δώσει μέχρι το πολύ 2 μισθούς ακόμα, για να ισχύσει η απόλυση!!

 Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! 

Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι των κερδών των μονοπωλίων.  Στα πάνω από 8 χρόνια ζωής του Σωματείου μας αυτό ήταν το μυστικό για ότι έχουμε καταφέρει, από τη δικαίωση της καρκινοπαθούς απολυμένης μέχρι τα μέτρα για υγεία και ασφάλεια στην εργασία αλλά και τις τελευταίες αποζημιώσεις. Έτσι πορεύτηκε το Σωματείο μας, για αυτό και άντεξε σε όλες τις επιθέσεις της Εργοδοσίας που εκφράστηκαν ακόμα και σε κρατικό επίπεδο. Συνεχίζουμε λοιπόν ενωμένοι και αλληλέγγυοι, όπως εδώ και χρόνια πλάι στο Σωματείο μας, για δουλειά και δικαιώματα με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. 

ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ