ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ Για την Αττική 19:00 στα Προπύλαια ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ, ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η κυβέρνηση έχει δώσει στη δημοσιότητα και φέρνει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο φιλοδοξεί να καταργήσει το 8ωρο, να αφαιρέσει κι άλλα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, να βάλει χέρι στη λειτουργία των εργατικών σωματείων. Έχουν στόχο να απαλλάξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες από κάθε κατάκτηση του εργατικού κινήματος -τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το δικαίωμα στην ξεκούραση. Καταργείται η κυριακάτικη αργία για έναν μεγάλο κατάλογο κλάδων, το ΣΕΠΕ μετατρέπεται σε Ανεξάρτητη Αρχή, επιτρέπεται μέχρι 13 ώρες δουλειά τη μέρα. Το δικαίωμα της απεργίας δέχεται νέα επίθεση από την απαίτηση σε μια σειρά χώρους δουλειάς, συμπεριλαμβανομένης και της εταιρείας που εργαζόμαστε, κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων να συνεχίζει το ένα τρίτο της δραστηριότητας της. Δηλαδή θα υπάρχουν τμήματα που θα απαγορεύεται να απεργήσουν, με απόφαση της εργοδοσίας.

Με βάση το νομοσχέδιο όχι απλά καταργείται το 8ωρο, αλλά :

  • Σαν σημείο αναφοράς μπαίνει ΜΟΝΟ το 11ωρο από βάρδια σε βάρδια.
  • Το διάλλειμα βγαίνει εκτός ωραρίου και αυτό.
  • Ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της προσαύξησης της Κυριακής, αφού την αναφέρει σαν εργάσιμη και για τον κλάδο μας.
  • Ενώ παράλληλα προσπαθεί να θωρακίσει και τους εργοδότες και από αντιδράσεις χτυπώντας την συνδικαλιστική δράση, την απεργία. Παραπέμπει ακόμα και τις άκυρες και παράνομες από δικαστικές αποφάσεις απολύσεις, στην ευχέρεια του εργοδότη.

Απαιτούμε να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα.

Οι εργαζόμενοι, δεν είμαστε μηχανές, δεν είμαστε ρομπότ, να δουλεύουμε ασταμάτητα. Χρειαζόμαστε χρόνο για να αναπαυθούμε, να τραφούμε, να έχουμε τις δραστηριότητες που θέλει ο καθένας, να περνάμε χρόνο με την οικογένεια μας, ξεκούραστοι, να ΖΟΥΜΕ. Στις μέρες μας η επιστήμη και η τεχνολογία, είναι σε ένα επίπεδο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ζούμε καλύτερα και να εργαζόμαστε λιγότερο, να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και υψηλότερο επίπεδο ζωής . Εμφανίστηκε μια πανδημία και το εμβόλιο βρέθηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο. Κάθε μέρα αξιοποιούμε και στην εργασία μας, την τεχνολογική εξέλιξη με την οποία βλέπουμε ότι βγαίνει περισσότερη δουλειά. Στρέφουν την εξέλιξη αποκλειστικά στο σκοπό της μεγιστοποίησης των κερδών τους. Πως θα μας ξεζουμίσουν με ακόμα χειρότερους όρους. Και αυτή η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό ακολουθεί αυτήν την  πορεία, πάνω στον αντεργατικό δρόμο που άνοιξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και απαιτεί το κεφάλαιο.      

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

Είναι ώρα να ακυρώσουμε τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τον εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη, μέσα από το Σωματείο μας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. Το χρωστάμε στην επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης, το χρωστάμε και στις προηγούμενες γενιές εργατών που με αγώνες και αίμα κατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που πάνε τώρα να καταργήσουν.

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
  • Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Για την Αττική 19:00 στα Προπύλαια

Πέμπτη 10 Ιούνη συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία