ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 ΙΟΥΝΗ Στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις Στην Αθήνα, 10πμ στα Προπύλαια! ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ- ΕΚΤΡΩΜΑ Προσυγκέντρωση του Σωματείου μας στις 9:30 στην Πλατεία Κάνιγγος

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! Ένα Νομοσχέδιο που έρχεται να προστεθεί σε αυτά που ψηφίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με σκοπό να θωρακίσει περαιτέρω τις μεγαλοεργοδοσίες, απέναντι από τις ανάγκες μας. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αυτή με παρατεταγμένους τους γνωστούς «πρόθυμους», προσπαθεί να μας πείσει να σκάψουμε τον τάφο των δικαιωμάτων μας.  Θέλουν να παγιώσουν τα μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία, να μας δώσουν βορά στις ορέξεις των εργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι έχουμε εμπειρία, όσο και να υπάρχουν φωνές που να λένε ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν θα μας επηρεάσει, δεν αλλάζει κάτι για εμάς η πραγματικότητα που βιώνουμε τους διαψεύδει. Το 2012 με ΠΝΠ σε μια νύχτα ο κατώτατος μισθός πήγε στα €586 και €517, έλεγαν και τότε σχεδόν τα ίδια, να αναπτυχθεί η χώρα, να πάει μπροστά η οικονομία. Το αποτέλεσμα το βιώνουμε όλοι, μειώσεις μισθών και πάγωμα τους, στην καλύτερη περίπτωση, από τη μία και από την άλλη αντικατάσταση παλιών εργαζόμενων με νέους με μισθούς «χαρτζιλίκι». 

Τώρα το 2021, 100 χρόνια μετά τη θεσμοθέτηση του, Θέλουν να καταργήσουν το 8ώρο.

Θέλουν να νομοθετήσουν:

 Δουλειά μέχρι 13 ώρες τη μέρα 7 μέρες την εβδομάδα με μείωση μισθών

  Κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας και για τον κλάδο μας

Αύξηση  στα όρια υπερωριών, ενώ παράλληλα μείωση στο ποσοστό προσαύξησης στο μισθό.

  Περαιτέρω διευθετήσεις στο χρόνο εργασίας και την «ψηφιακή κάρτα», βγάζουν το διάλλειμα από το 8ωρο – ωράριο.  Ενώ με το «δικαίωμα στην αποσύνδεση» πετάνε το μπαλάκι στον εργαζόμενο, αφού αφαιρούν την υποχρέωση του εργοδότη για τήρηση των συμφωνηθέντων ωραρίων.

  Παράλληλα καταργούν το ΣΕΠΕ υποβαθμίζοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε δήθεν «ανεξάρτητες αρχές», ανοίγουν δηλαδή και άλλο το δρόμο στην εργοδοσία μήπως και δεν της φτάνουν τα τερατουργήματα που νομοθετούν να τα παραβεί και αυτά ανενόχλητη.

Για να εξασφαλίσουν σιγή νεκροταφείου και πλήρη συμμόρφωση των εργαζομένων με τη σύγχρονη σκλαβιά τους, καταργούν τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά το χαρακτήρα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και το δικαίωμα στην απεργία. Επιδιώκουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα, αλλά και ποινικοποίηση όποιας δράσης των σωματείων. Ενώ αντί για το προσωπικό ασφαλείας (που σκοπό έχει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων) θεσμοθετούν «την ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία» σε ποσοστό 33% δηλαδή καταργούν την απεργία.

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

Ο φόβος της απόλυσης αξιοποιείται από τους εργοδότες για να παραιτηθούμε από τα δικαιώματα μας, από τις ανάγκες μας. Να βλέπουμε θολά, να ψάχνουμε το μικρότερο κακό να λέμε δε βαριέσαι. Στη Forthnet – Nova δεν υπήρξε εξαίρεση, όμως να σκεφτούμε ακόμα και αυτοί οι πολλοί που υπέκυψαν, που «συμμορφώθηκαν», που ενσωματώθηκαν με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, δουλεύουν τώρα δίπλα μας; οι εκατοντάδες απολύσεις των τελευταίων ετών από πού προήλθαν; Πόσοι εξαναγκαστήκαν σε παραίτηση;  Πόσοι σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις;

  Τον φόβο τον έχει η εργοδοσία και αυτή και κάθε εργοδοσία. Και εμείς να καταλάβουμε και να αξιοποιήσουμε τον φόβο τους. Το σταμάτημα της παραγωγής, των κερδών τους, την οργάνωση μας απέναντι στην εκμετάλλευση μας. Το δυνάμωμα του Σωματείου μας και του οργανωμένου αγώνα.         

Το δρόμο τον ξέρουμε και  απέναντι σ’ αυτόν τον πόλεμο, που μας κήρυξαν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερη ζωή.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

αφισα-απεργια-3-6-11-1