ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Οι μαζικότατες απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης δίνουν ελπίδα σε όλους μας, σε όλους όσους έχουν επιλέξει να μην ζήσουν σαν σύγχρονοι σκλάβοι. Με τους εργαζόμενους στο δρόμο, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία είδαν να ζωντανεύουν οι εφιάλτες τους, είδαν μπροστά στα μάτια τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλες τις πόλεις της χώρας, να απορρίπτουν τα αντεργατικά τους σχέδια, να στέλνουν μήνυμα ελπίδας, οργάνωσης και ανατροπής.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνεδρίασε την Παρασκευή και αποφάσισε την συμμετοχή σε νέα απεργία στις 16 Ιούνη, μαζί με εκατοντάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα, Συνδικάτα.     

      Η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, αυτό που ΕΕ – κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι το περιέγραψαν ως «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, φτάνει στο κόκκινο την εκμετάλλευση. Το «τέντωμα» του καθημερινού ωραρίου, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων, σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής τους, αποτελούν ισχυρά πλήγματα στη ζωή των εργαζομένων. Δε θα το επιτρέψουμε!

      Η ζωή μας, οι συνθήκες δουλειάς οι δικές μας και των παιδιών μας, οι μισθοί μας, βρίσκονται στο κρεβάτι του Προκρούστη. Θέλουν να κόψουν τα χέρια και τα πόδια μας. Να μας πάρουν ακόμα και το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης, την απεργία και την δράση των σωματείων μας ώστε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εργοδοσία.

16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ

      Ήδη η εντατικοποίηση είναι στο κόκκινο, βρισκόμαστε να δουλεύουμε για δύο και η πίεση να είναι αφόρητη. Ακόμα και με την υπάρχουσα νομοθεσία, πολλοί συνάδελφοι δουλεύουν ώρες παραπάνω από το 8ωρο απλήρωτοι για αυτές τις ώρες, μας πιέζουν με τις άδειες, να τις πάρουμε όποτε κρίνει η εργοδοσία ή και καθόλου, οι μισθοί μας είναι προηγούμενων δεκαετιών και το κόστος ζωής δυσανάλογο.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

    Σε μια εποχή που η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μείωση του εργάσιμου χρόνου εργασίας, για δουλειά με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μας παρουσιάζουν ως «προοδευτικό» το να δουλεύουμε 10 και 12 ώρεςΔεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να αντιστοιχηθούν οι όροι της δουλειάς και της ζωής μας με τις δυνατότητες της εποχής και τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε.

     Πραγματική πρόοδος είναι η πάλη των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. 135 χρόνια μετά το Σικάγο, ο τροχός της Ιστορίας πίσω δεν πάει! ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Η ζωή που μας αξίζει προϋποθέτει οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα και τον κόπο τους. Η επιστημονική γνώση να αξιοποιείται για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.
  • Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

προσυγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Κάνιγγος

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

προσυγκέντρωση 16.30 στα Προπύλαια