Κάτω τα χέρια από τις εκλογές των σωματείων να μην μπουν στο χρονοντούλαπο οι δημοκρατικές διαδικασίες των εργαζομένων Το νομοσχέδιο έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά

Tο προηγούμενο διάστημα δόθηκε από το εργατικό κίνημα μια μεγάλη  μάχη απέναντι στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Η κυβέρνηση μπορεί να ψήφισε το νομοσχέδιο μαζί και με τους συνακόλουθους στο σφαγιασμό των εργατικών δικαιωμάτων  ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ  που ψήφισαν δεκάδες άρθρα σε ένα νομοσχεδίου που έλεγαν ότι διαφωνούν.  Όμως έχει μείνει μεγάλη παρακαταθήκη από τις κινητοποιήσεις από την συμμετοχή και την ολική άρνηση των εργαζομένων απέναντι στο νομοσχέδιο καρμανιόλα.

Η επιτυχία της μάχης είναι δεδομένη αλλά συνεχίζει να κρίνεται.  Θα κριθεί από την αύξηση στη συσπείρωση των εργαζομένων  στα σωματεία, από ακόμα μαζικότερη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες, με ενεργή παρουσία των μελών, με ζωντανές διαδικασίες μέσα στο κίνημα. Από την οργανωμένη και συντονισμένη δράση των εργαζομένων απέναντι σε οτιδήποτε αντεργατικό θα θελήσει η κάθε εργοδοσία και οι παρατρεχάμενοι της να εφαρμόσουν.

Είναι στο χέρι μας το νομοσχέδιο αυτό να μείνει για πάντα εκεί που είναι και

στη συνείδηση μας, στον σκουπιδοτενεκέ.

Στην αντίπερα όχθη οι πλειοψηφίες στα Σωματεία των εργαζομένων στον ΟΤΕ, τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου και πρωτοστάτη στην εφαρμογή των αντεργατικών ρυθμίσεων, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ έρχονται να εφαρμόσουν από κοινού το κατάπτυστο νομοσχέδιο.  Θέλουν να είναι πρωτοπόροι στον κλάδο και πάλι. Οι εξαφανισμένες σε όλη την πανδημία πλειοψηφίες στην ΟΜΕ ΟΤΕ, θέλουν να επιβάλουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των σωματείων. Την ώρα που συλλογικά οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει τις ζωντανές δημοκρατικές διαδικασίες. Σκοπός τους είναι να συνεχίσουν το έργο τους, για υποβάθμιση των μαζικών διαδικασιών, αποξενώνοντας και απομονώνοντας τους εργαζόμενους.

Επιπλέον με τις διαδικασίες να μπάζουν από παντού, φέρνουν ανοιχτά τη νοθεία στα σωματεία, έχουν εμπειρία τους την έχουν μεταδώσει οι διδάκτορες εργατοπατέρες της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ,  είναι δεδομένο ότι κανείς δε μπορεί να διασφαλίσει ποιος ψηφίζει (ταυτοποίηση) και το βασικότερο αν θα ψηφίζει ελεύθερα, αποδεσμευμένος από τους εκβιασμούς των προϊσταμένων και της εργοδοσίας γενικότερα ή με τον εκάστοτε εκπρόσωπο της εργοδοσίας πάνω από το κεφάλι του. Θέλουν με διαδικασίες υπονόμευσης,  πίσω από κλειστά δωμάτια να διαμορφώνουν τους συσχετισμούς που επιθυμούν. Για να μπορούν απρόσκοπτα να συνυπογράφουν τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε σε όλους του εργαζόμενους τόσο στη NOVA όσο και στον κλάδο αυτή την προσπάθεια επιβολής του νομοσχεδίου εκτρώματος από την πίσω πόρτα. Όλοι οι συνάδελφοι να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για το τι κίνημα θέλουμε. Γνωριζόμαστε καλά μέσα από τον αγώνα μέσα από τα Σωματεία μας, δηλώνουμε όμως και πάλι ξεκάθαρα σε όλους ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη NOVA, στον κλάδο, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ακόμα δυναμική όπως αποτυπώθηκε και από τις τελευταίες απεργίες,   τον αγώνα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την υπογραφή ΣΣΕ με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες.

Όλοι στον αγώνα για δυνατά ταξικά σωματεία, που θα είναι όπλο των εργαζομένων για την επιδίωξη μας για μια καλύτερη ζωή.