ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η εργοδοσία της Nova πήρε περαιτέρω μέτρα για την εντατικοποίηση της δουλειάς, την ώρα που σε όλα τα τμήματα της εταιρείας η υποστελέχωση από εργαζόμενους φαίνεται πιο έντονα λόγω και των αδειών.

Στα τμήματα του customer care η εργοδοσία από τη μία καταργεί επί της ουσίας το wrap up και από την άλλη αναγκάζει τους συναδέλφους να παίρνουν κλήσεις άλλων τμημάτων. Από την μία λοιπόν ασκεί μεγαλύτερη πίεση αφού σε λιγότερο χρόνο καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε μεγαλύτερο όγκο κλήσεων και από την άλλη η εργοδοσία θέλει «όλοι να τα κάνουν όλα».

Στα εύλογα ερωτήματα δε των συναδέλφων που αναρωτιόντουσαν γιατί συμβαίνει αυτό, προϊστάμενοι έσπευσαν να στηρίξουν την κίνηση αυτή, προσπαθώντας μάλιστα να παίξουν και με την νοημοσύνη μας, λέγοντάς μας ότι είναι συστημικό πρόβλημα με αδυναμία διαχείρισης από τους αρμόδιους επειδή απουσιάζουν με άδεια!

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη το σωματείο μας έκανε παρέμβαση την Τετάρτη στην διεύθυνση προσωπικού που παραδέχτηκαν ότι είναι «πιλοτική εφαρμογή στο μέσο χρόνο». Δηλαδή στα σχέδια τους είναι να χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες και όρους δουλειάς, να μην παίρνουμε ούτε ανάσα. 

Μετά την παρέμβασή μας δεσμεύτηκαν ότι θα ορίσουν το wrap up στα 30 δευτερόλεπτα και θα προχωρήσουν σε εκπαιδεύσεις για όλα τα καινούργια έργα που προστίθενται. Από την πλευρά μας επιμείναμε να παραμείνει ο χρόνος στο 1,5 λεπτό χωρίς αυτόματες κλήσεις, όπως ήταν μέχρι το Μάρτιο, αίτημα που η εργοδοσία δεσμεύτηκε να εξετάσει. 

ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ WRAP UP – ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

 Το wrap up χρησιμοποιούνταν έως τώρα για την διαχείριση των αιτημάτων των πελατών, για καταγραφή, επεξήγηση, έλεγχο. Όλα αυτά που είναι δουλειές των εργαζομένων, μεταβιβάζονται στο χρόνο συνομιλίας, με τον συνδρομητή στο ακουστικό ενώ ο χρόνος που έχουμε για να εξυπηρετήσουμε είναι συγκεκριμένος και πολύ σύντομος. Μεγαλώνει το άγχος, η εντατικοποίηση της δουλειάς και η ανασφάλεια στον εργαζόμενο ειδικότερα όταν έχουμε να διαχειριστούμε τέτοια τεράστια πληροφορία από πολλά αντικείμενα, όπως συνδρομητική – τηλεφωνία – ίντερνετ- ρεύμα και με ότι υποδιαιρέσεις έχει το καθένα. Ταυτόχρονα επιβαρύνεται και η ψυχική μας υγεία από διάφορους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες, φαινόμενα που προκύπτουν από την εργασία στο τηλεφωνικό κέντρο και που έχουν επιβεβαιωθεί από γιατρούς και ειδικούς κρατικών μηχανισμών, ύστερα από καταγγελίες που έχει κάνει το σωματείο μας. 

Θέλουν να μας μετατρέψουν και να δουλεύουμε σαν μηχανές εκμεταλλευόμενοι αφενός την τηλεργασία, και αφετέρου ότι κάθε εργαζόμενος είναι απομονωμένος μπροστά σε μία οθόνη, μακριά από τη συλλογική και οργανωμένη δράση. 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

Ακόμα και αν εκπαιδευτούμε, οι εργαζόμενοι επιβαρυνόμαστε να κάνουμε κάτι επιπλέον, μεγαλώνουν οι απαιτήσεις, ο όγκος των πληροφοριών που θα διαχειριζόμαστε. Όσο τους το επιτρέπουμε, θα προσπαθούν να μας φορτώνουν με περισσότερη δουλειά, όπως συμβαίνει σε όλα τα τμήματα της εταιρείας, με το λιγότερο δυνατό κόστος για την εργοδοσία. 

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΘΗΝΟΙ ΚAI ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤOΧΥΡΩΜΕΝΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η επίθεση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αντίστοιχη κίνηση έχει καταγγελθεί από το κλαδικό συνδικάτο το ΣΕΤΗΠ στο first level support της Nova στην Mediatel. Εν μέσω καλοκαιριού και εντεινόμενων νέων σεναρίων συγχώνευσης με την wind η εργοδοσία στέλνει μήνυμα νέας επίθεσης. Εκμεταλλεύεται την τηλεργασία, την απομόνωση, την ατομική έκθεση κάθε εργαζόμενου απέναντι στις ορέξεις της, για να μεγιστοποιήσει την πίεση και την εντατικοποίηση και μέσω αυτών τα κέρδη της.

Δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο. Η εργασία πέρα από το ωράριο, η διαθεσιμότητα όποτε το κρίνει η εργοδοσία, η πίεση από τις αλλαγές που έχουν ζητηθεί στα περισσότερα τμήματα η συνολική εντατικοποίηση συνθέτουν το παζλ της «επόμενης μέρας».

Με την υποστελέχωση  και τη διάλυση των τμημάτων, έρχεται μεγαλύτερη εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους, φαινόμενο που υπήρχε και προ πανδημίας. Τώρα αν προσθέσουμε την αύξηση των απαιτήσεων,  λόγω της δικαιολογημένης διεύρυνσης των αναγκών του λαού, αλλά κυρίως τα προβλήματα που προκύπτουν από την τηλεργασία γίνεται ξεκάθαρο ότι η πίεση και το κυνήγι των στόχων από τη διοίκηση, μόνο περισσότερο κακό μπορούν να φέρουν στους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δεν είναι πρώτη φορά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε επίθεση της εργοδοσίας. Να θυμίσουμε στους παλαιοτέρους εργαζόμενους και να μάθουν και οι πιο καινούργιοι ότι τέτοια ζητήματα τα είχαμε αναχαιτίσει στο παρελθόν. Με κινητοποιήσεις, με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με οργάνωση και συλλογική δράση μέσα από το επιχειρησιακό μας Σωματείο και τα κλαδικά. 

Στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία, δεν θα ξαναφήσουμε τα κτήρια που εργαζόμαστε να γίνουν «σταθμός παραλαβής του ΕΚΑΒ» το έχουμε ξανακάνει και απέναντι στα ΜΑΤ που είχε επιστρατεύσει η διοίκηση και έτσι και πιο δυναμικά με ακόμα μεγαλύτερη πείρα θα συνεχίσουμε.

ΆΜΕΣΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ WRAP UP.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.

Δεν θα δεχτούμε καμία αλλαγή προς το χειρότερο των όρων εργασίας ούτε οποιαδήποτε δυσμενής αλλαγή στο αντικείμενο εργασίας. Να υπογραφεί και Σ.Σ.Ε. για την διασφάλιση των συνολικών δικαιωμάτων μας αλλά και για μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Κάνουμε το βήμα εμπρός, γραφόμαστε άμεσα στο Σωματείο, διεκδικούμε τη ΖΩΗ που μας αξίζει γιατί ΕΜΕΙΣ παράγουμε τον πλούτο.