Είναι η ώρα που πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Καμία αναμονή.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 Η  εργοδοσία συνεχίζει την επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους με νέες απολύσεις ακόμα και σήμερα. Κάποιες από αυτές με «κινηματογραφικό» τρόπο. Η κατάργηση τμημάτων από την Ελλάδα είναι γεγονός. Η απάντηση μας πρέπει να είναι δυναμική.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ, 

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ, 

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

Την ίδια ώρα τα μεγαλοστελέχη της εργοδοσίας πανηγυρίζουν για την αύξηση στους «οικονομικούς δείκτες», για τις νέες εξαγορές, για τις νέες υπηρεσίες. Εμείς ματώνουμε, σε άθλιες συνθήκες εργασίας, με μισθούς πείνας, μας απολύουν μετά από χρόνια εργασίας και από την άλλη οι εργοδότες με τους εκπροσώπους τους στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την επερχόμενη ανάπτυξη.

Οι εργαζόμενοι της NOVA ξέρουμε τί σημαίνει ανάπτυξη: συγχωνεύσεις και απολύσεις, και όσοι μείνουν θα κάνουν την δουλειά των συναδέλφων τους με την «ψυχή στο στόμα», από project σε project, η μια μετάδοση πάνω στην άλλη, από βλάβη σε προγραμματισμένη, από τεχνικό σε εμπορικό, νέα καθήκοντα, χωρίς βέβαια κάποια αύξηση. Η μόνη ανάπτυξη που βιώνουμε οι εργαζόμενοι είναι στην άνοδο της ταχύτητας με την οποία αδειάζουν οι τσέπες μας για να καλύψουμε ακόμα και βασικές ανάγκες. Κάθε μήνα όλο και πιο γρήγορα τελειώνει ο μισθός και μένουν οι μέρες!

Συνάδελφοι, πολλοί λένε «κάτι πρέπει να γίνει», «δεν πάει άλλο». Το «κάτι» που πρέπει να γίνει είναι να γίνουμε πρωταγωνιστές στη ζωή μας. Ο εργαζόμενος από μόνος του είναι ανίσχυρος. Μόνο όταν είμαστε ο ένας πλάι στον άλλο, κόντρα στην εργοδοσία και τα τσιράκια της, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε κατακτήσεις, να αποκτήσουμε τη ζωή που μας κλέβουν. Γι’ αυτό, οι εργαζόμενοι φτιάχνουν Σωματεία, γι’ αυτό οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις μας κυνηγούσαν και μας κυνηγούν.

Το παράδειγμα των εργαζομένων διανομέων στην «ι-φουντ» πρέπει να φτάσει παντού. Η δύναμη μας είναι η απεργία. Η εργοδοσίες το γνωρίζουν, πρέπει να δείξουμε μέσα από μαζικές ζωντανές διαδικασίες ότι και εμείς γνωρίζουμε τη δύναμη μας.

Χωρίς εργαζόμενους δεν βγαίνει δουλειά.

 
 Έχουμε όμως και πολύτιμη πείρα αγώνα! Είδαμε ότι όταν ξεσηκωθήκαμε και παλέψαμε οργανωμένα, είχαμε δικαίωση απολυμένης και επαναπρόσληψη συναδέλφου, δυσκολεύτηκαν να περάσουν τις μειώσεις, μας πληρώνανε στην ώρα μας, ανακόψαμε το «κύμα» απολύσεων, σπάσαμε την τρομοκρατία καταφέρνοντας να διώξουμε μέχρι και τους… «μπαλούρδους» που μας είχε κουβαλήσει η εργοδοσία.  Θα καταφέρναμε περισσότερα αν ήμασταν πιο πολλοί και πιο οργανωμένοι!ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, τη βροντερή φωνή των εργαζόμενων. Είναι ο δικός μας μονόδρομος για να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας μας, να προασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.

Απαιτούμε:

·         Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Καμία απόλυση

·         Καμία δυσμενής αλλαγή των όρων και σχέσεων εργασίας.

·         Όλοι ο ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι να προσληφθούν από τη NOVA 

·         Άμεσα υπογραφή Συλλογικής σύμβασης που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα μας και θα εξισώνει μισθούς και δικαιώματα ΟΛΩΝ προς τα ΠΑΝΩ

·         Όσοι θέλουν και μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στους χώρους δουλειάς. Καμία σκέψη για κλείσιμο κτηρίων και μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

·         Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας με βάση τις προτάσεις που έχουν κάνει τα σωματεία μας από την αρχή της πανδημίας ώστε να επιστρέψουμε ασφαλείς στους χώρους δουλειάς.