ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ στις 19:30 Για ένα δυνατό Σωματείο που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα αντεργατικά σχέδια.

Την ώρα που έχει ενταθεί η επίθεση από την εργοδοσία, που φαίνεται ότι απλώνει ένα οργανωμένο σχέδιο μείωσης θέσεων εργασίας, κλεισίματος τμημάτων και αύξησης της πίεσης προς τους εργαζόμενους, απόρροια βέβαια της εξαγοράς από τη United, αλλά και προπομπός της επικείμενης συγχώνευσης με την WIND.Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουμε.

Γιατί οι απολύσεις δεν είναι αριθμοί αλλά συνάδελφοι που έχουμε μοιραστεί μαζί τους άγχη, χρόνο, ανθρώπινες στιγμές. Γιατί δεν δεχόμαστε να εργαζόμαστε και η δουλειά μας να μην αναγνωρίζεται, να κλείνουν τμήματα, να μειώνονται θέσεις εργασίας, να αμειβόμαστε με μισθούς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σημερινές μας ανάγκες.

Γιατί στην πράξη πρέπει να καταργηθεί ο Νόμος Χατζηδάκη, που έχει στο στόχαστρο τόσο τα εργασιακά μας δικαιώματα όσο και την ίδια μας τη ζωή. Γιατί δικαιούμαστε μόνιμη και σταθερή δουλειά με μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στο 2021. Όλα αυτά όμως θα έρθουν μέσα από διεκδικήσεις, από συλλογικές διαδικασίες με ενισχυμένα πιο δυνατά Σωματεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στη NOVA που θέλουν τη ζωή τους σε πρώτο πλάνο, σε σύσκεψη για να δυναμώσουμε το Σωματείο μας, για να δώσουμε ώθηση στις διεκδικήσεις μας. Ενόψει και των αρχαιρεσιών που πρέπει να κάνει το Σωματείο για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθούμε και να συζητήσουμε τόσο για τις εξελίξεις στην εταιρεία, αλλά και για το πώς εμείς οι εργαζόμενοι μέσα και από τη διαδικασία των εκλογών θα ισχυροποιήσουμε το Σωματείο μας.

Στις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα με νέα Οικονομική Κρίση, αλλά και εντός της εταιρείας να τρέχει μια Συγχώνευση και να ακολουθεί και άλλη, το Σωματείο οφείλει να μαζικοποιηθεί, να κάνει πετυχημένες εκλογές με πρωτοφανή συμμετοχή και ζωντανές διαδικασίες, με τοποθετήσεις και διάλογο των εργαζομένων, με συλλογικές διαδικασίες με τον κάθε εργαζόμενο να βοηθάει μέσα από το Σωματείο όπως μπορεί.

Το ΔΣ καλεί όλους του συναδέλφους να γραφτούν, να συμμετέχουν στις διαδικασίες στο επιχειρησιακό μας σωματείο και στο κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ.  Εκεί θα βρεθούμε με εργαζόμενους όλων των εταιρειών του κλάδου. Η αλληλεγγύη η μαζικότητα των Σωματείων  είναι το όπλο των εργαζομένων. Το έχουμε βιώσει. Το είδαμε και πρόσφατα με τους διανομείς της Efood και τη νίκη που πήραν με αγώνα, οργανωμένο μέσα από τα Σωματεία τους.

·              Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Καμία απόλυση

·              Καμία δυσμενής αλλαγή των όρων και σχέσεων εργασίας.

·              Όλοι ο ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι να προσληφθούν από τη NOVA 

·              Άμεσα υπογραφή Συλλογικής σύμβασης που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα μας και θα εξισώνει μισθούς και δικαιώματα ΟΛΩΝ προς τα ΠΑΝΩ

·              Όσοι θέλουν και μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στους χώρους δουλειάς. Καμία σκέψη για κλείσιμο κτηρίων και μονιμοποίηση της τηλεργασίας.

·              Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας με βάση τις προτάσεις που έχουν κάνει τα σωματεία μας από την αρχή της πανδημίας ώστε να επιστρέψουμε ασφαλείς στους χώρους δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 19:30

 Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης & 3ης Σεπτεμβρίου 48β)