ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 5 ΣΤΟ ΣΕΜΠΟ, ΣΤΗΝ COSCO

το Σωματείο μας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού εργάτη Δημήτρη Δ. και στους Συναδέλφους του. Εκφράζει την αλληλεγγύη του και στην νέα απεργία των εργαζόμενων της COSCO σήμερα Πέμπτη 28 ΟκτώβρηΟ θάνατος του συναδέλφου εν ώρα εργασίας, δεν ήταν ούτε η κακιά η ώρα, ούτε ένα μεμονωμένο γεγονός, παρά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια που έγινε να συγκαλυφθεί το εργοδοτικό έγκλημα.

Οι εργοδότες φέρουν την πλήρη ευθύνη, μπροστά στα κέρδη τους δεν μετράνε ούτε την ανθρώπινη ζωή. Τα εργοδοτικά εγκλήματα είναι το αποτέλεσμα της πίεσης, της εντατικοποίησης, της εργασίας σε συνθήκες προηγούμενων αιώνων. Οι εκατοντάδες νεκροί, οι χιλιάδες σακατεμένοι με όλων των ειδών ασθένειες – κληροδοτήματα από τη δουλειά δεν είναι νούμερα ούτε αναλώσιμοι.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Τον αγώνα για σταθερή δουλειά, σε συνθήκες που να μας επιτρέπουν να ζούμε και να γυρνάμε υγιείς στις οικογένειες μας τον δίνουμε και οι εργαζόμενοι της NOVA. Το μέτωπο πρέπει να είναι ενιαίο. Γιατί ενιαία είναι η επίθεση που δεχόμαστε.

Στεκόμαστε στο πλάι του Σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ, στους εργαζόμενους της COSCO. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για αυτό το εργοδοτικό έγκλημα και να ικανοποιηθούν άμεσα και πλήρως τα αιτήματα του Σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ.

Τα τέσσερα αιτήματα των εργαζομένων είναι ξεκάθαρη απάντηση για την ουσιαστική προστασία τους:

1.    6άρες πόστες (έξι άτομα ανά βάρδια σε κάθε γερανογέφυρα),

2.    κατάργηση των κόντρα βαρδιών που εξουθενώνουν τους εργάτες,

3.    μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης,

4.    Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Έμπρακτα το  απόγευμα να συμπαρασταθούμε με την παρουσία μας, μαζικά με το Σωματείο μας στους εργαζόμενους της COSCO.