Δελτίο Τύπου- Όχι και άλλα ψέματα όλοι όλες στο συλλαλητήριο

ΌΛΟΙ  στο Συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό την  Πέμπτη 16/12 , 18:00

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά την παρέμβαση μας στις 6/12 η εργοδοσία χρειάστηκε μια εβδομάδα για να μας απαντήσει στα θέματα που είχαμε θίξει και  είναι  σε εκκρεμότητα. 

Σχετικά με τα διαλείμματα μας ενημέρωσε ότι «δίνονται στους εργαζόμενους απλώς κάποιες φορές μπορεί να υπάρξει 5λεπτη;;;  καθυστέρηση λόγω φόρτου»!

Το χρόνο τον αξιοποίησε η εργοδοσία για να μας πει ότι οι εργαζόμενοι λένε ψέματα,  ότι τα μηνύματα από προϊσταμένους που κόβουν τα διαλείμματα δεν υπάρχουν, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες συναδέλφων.

Η εργοδοσία με αυτή την απάντηση προσπαθεί να βγάλει για άλλη μια φορά ψεύτες τους εργαζόμενους που καθημερινά δίνουν αγώνα για το μεροκάματο τους και τα δικαιώματα τους. Καθημερινά παλεύουν για να πάρουν και το διάλειμμα τους,  ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ με εντολές των manager μέχρι και στην τουαλέτα αν έχουν βγει εκτάκτως διάλειμμα. Βγάζει ψεύτες τους συναδέλφους που ψάχνουν απεγνωσμένα στα τηλέφωνα για να παρακαλέσουν για  το διάλειμμα τους. Βγάζει ψεύτες τους συναδέλφους που τελειώνουν την εργασία τους χωρίς να έχουν πάρει τα διαλείμματα που δικαιούνται. Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο δείχνει η εργοδοσία πως αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους.

Χρειάζονται παρακάλια για να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε; Είναι ώρα λοιπόν όλοι να παίρνουμε το διάλειμμα μας χωρίς παρακάλια, εξ’ άλλου και η εργοδοσία δεν έβαλε κανένα ζήτημα γύρω από το θέμα. Δεν θα χαρίσουμε τίποτα από αυτά που δικαιούμαστε.

Είχαμε ζητήσει από την εργοδοσία να διαψεύσει ότι  γίνεται  monitoring στις  συσκευές  που είναι συνδεδεμένες μέσω του VPN της εταιρίας, ακόμα και στους προσωπικούς μας υπολογιστές.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι το μόνο που βλέπουν είναι αν έχουν οι υπολογιστές  τις τελευταίες αναβαθμίσεις του λειτουργικού και αν υπάρχει πρόβλημα με το antivirus. Ότι από το ΙΤ τους μετέφεραν ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα για κανέναν υπολογιστή. Τους πιστεύουμε; Αλήθεια οι αξιολογήσεις πως γίνονται; Γιατί όποιος εργαζόμενος του CC έχει αξιολογηθεί βλέπει και το τι έκανε στην οθόνη του! Ας κρίνει ο καθένας ξεχωριστά βλέποντας την γενική αντιμετώπιση της εργοδοσίας  απέναντι μας.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ

Σε λίγο θα μας πουν ότι δεν κάνουν και απολύσεις την ώρα που Κάντζα και Καλλιθέα δεν θυμίζουν γραφεία αλλά έκθεση επίπλων.

Κλιμακώνουμε απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε

ΌΛΟΙ  στο Συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό την  Πέμπτη 16/12 , 18:00, στο Σύνταγμα και 17:15 προσυγκέντρωση στη Πλατεία Κάνιγγος

O νέος προϋπολογισμός έρχεται για να τσακίσει ακόμα περισσότερο τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα μας. Αυξάνει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων ενώ παράλληλα κάνει περικοπές στην κοινωνική ασφάλεια και στην πρόνοια και αυξάνει τους φόρους και τα χαράτσια που καλούμαστε όλοι εμείς να πληρώσουμε. Μειώνονται οι δαπάνες για την δημόσια υγεία και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας. Είναι τουλάχιστον εξωφρενικό, με 20 χιλιάδες νεκρούς από μια νόσο, με τεράστια ανεπάρκεια σε νοσοκομεία και ΜΕΘ να κόβουν άλλα 450 εκατομμύρια ευρώ από την Υγεία. Ενώ οι δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα που εξυπηρετούν προγράμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αυξάνονται. Καλούμαστε να πληρώσουμε αυξημένους λογαριασμούς για ηλεκτρικό ρεύμα όπως και για την θέρμανση μας  την ίδια ώρα που τα κέρδη των Πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται στις δικές μας πλάτες. Ταυτόχρονα ενισχύεται ο κρατικός ντορβάς με τα χρήματα από την φοροληστεία που αυξάνει μαζί με την ακρίβεια για τις λαϊκές οικογένειες. Αυτό το ονομάζουνε «Ανάπτυξη» και αυτό το πληρώνουμε με μισθούς «Κρίσης».

Μπορούμε να ζούμε κάτω από τέτοιες συνθήκες;

Μπορούμε να ανεχθούμε τέτοια κοροϊδία;

Είναι ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!!

Συνεχίζουμε την πάλη για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με υπουργική απόφαση.
 • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους , χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας.
 • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα ,νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα
 • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12000 € με προσαύξηση 3000 €/παιδί.
 •  Την άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους. 

Διεκδικούμε:

 • Να σταματήσουν οι απολύσεις στην Nova, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις και οι όροι εργασίας
 • Μετατροπή όλων των συμβάσεων των συναδέλφων ΕΠΑ σε NOVA
 • Εξίσωση όλων των μισθών και των δικαιωμάτων προς τα πάνω μέχρι την υπογραφή ΣΣΕ
 • Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και κατοχυρωμένα δικαιώματα
 • Να επανέλθει το wrapup όπως ήταν μέχρι το Μάρτιο για το CC. Να δίνονται τα διαλείμματα και να τηρείται το ωράριο. Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με την υγεία μας!
 • Μαζικές προσλήψεις μονίμων πλήρους ωραρίου  σε όλα τα τμήματα που η εργοδοσία συνεχίζει να αφήνει υποστελεχωμένα και να συρρικνώνει ακόμα περισσότερο.
 •  Δωρεάν rapidtest για όλους τους συναδέλφους εμβολιασμένους και μη. Να μην πληρώνουν οι εργαζόμενοι.
 • Όσοι θέλουν και μπορούν να επιστρέψουν στους χώρους δουλείας με ανθρώπινες συνθήκες τηρουμένων όλων των απαιτούμενων μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια μας.